'Nieuwe Apple TV focust op gaming'

Aanstaande woensdag houdt Apple een evenement in San Fransisco waarin het bedrijf nieuwe producten en diensten zal aankondigen. Volgens een artikel in de New York Times zal er een 'grote focus op gaming' liggen tijdens het evenement.

Volgens het artikel komt Apple tijdens het evenement onder andere met een nieuwe versie van Apple TV, de mediaspeler annex microconsole van de technologische multinational. Apple TV bestaat al sinds 2007 en richt zich voornamelijk op het afspelen van video's en het gebruik van video-gerelateerde apps. De nieuwe Apple TV daarentegen zal naar verluidt een stuk krachtiger zijn dan zijn voorgangers en geleverd worden met een game controller, en daarnaast rechtstreekse toegang bieden tot het gamegedeelte van de Apple Store.

Volgens de New York Times krijgt de nieuwe Apple TV een prijs van slechts 150 dollar, waarmee het de strijd lijkt aan te willen gaan met de veel duurdere high-end-consoles van Microsoft en Sony. Hoewel de Apple TV in termen van performance zich zeer waarschijnlijk niet kan meten met PlayStation 4 en Xbox One, lijkt het bedrijf voor het eerst een gameplatform te willen bieden voor de huiskamer, met als doelgroep de wat meer 'casual gamers'. De informatie komt van meerdere anonieme bronnen die zich bezighouden met de toekomstplannen van de tech-gigant.

'Nieuwe Apple TV focust op gaming' (Foto: gamemob.com)
'Nieuwe Apple TV focust op gaming' (Foto: gamemob.com)