Gesink tevreden over eerste Alpenetappe

Wielrenner Robert Gesink moest woensdag in de eerste Alpenetappe van de Ronde van Frankrijk meer dan een minuut toegeven op gele truidrager Chris Froome, Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali. Toch steeg hij van de zevende naar de zesde plaats in het algemeen klassement. De beste Nederlander in de Tour profiteerde van het wegvallen van Tejay van Garderen, die zwak moe en misselijk moest opgeven.

"Het ging eigenlijk best goed", luidde de eerste reactie van de kopman van Team Lotto NL-Jumbo. "Ik wist dat het op de voorlaatste klim moest gebeuren", doelde hij op de steile Col d'Allos. "Ik zat bij de beste vijf en het was geen schande dat ik ze vlak voor de top moest laten gaan. Ik kende de afdaling niet, maar Wout Poels zat bij me en ging goed naar beneden. In die laatste klim ben ik gewoon volle bak gegaan."

Gesink won een minuutje op Alberto Contador, de nummer vijf van het klassement die ten val kwam. Hij heeft nog een achterstand van 59 seconden op de Spanjaard. Nibali, de nummer zeven van het klassement, naderde Gesink tot 25 seconden. "Er kan nog veel gebeuren", besefte de geboren Achterhoeker. "We krijgen nog drie etappes in de Alpen. Ik had gehoopt dat Thomas wat zou verliezen", zei hij over Britse nummer vier van het klassement. "Helaas gebeurde dat niet."

Gesink tevreden over eerste Alpenetappe
Gesink tevreden over eerste Alpenetappe (Foto: ANP)