FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 juli 2015

Kris Jenner verdient aan show Caitlyn Jenner

Kris Jenner is niet betrokken bij de productie van het realityprogramma van Caitlyn Jenner, maar de momager profiteert er wel van als haar meiden in de realityserie verschijnen.

''Caitlyn was vanaf het begin af aan onvermurwbaar, ze wilde niet dat Kris invloed had op haar show'', weet een insider van RadarOnline. ''Kris wilde sowieso niet in de show, maar ze houdt er niet van dat iemand haar vertelt wat ze wel en niet mag doen."

Dus sleepte Kris Jenner er als manager een deal uit voor hun dochters Kendall en Kylie en voor haar andere kinderen Kim, Kourtney en Khloe als ze in de serie hun opwachting maken. "Voor de vijf deals krijgt ze 20 procent commissie voor haar bemoeienis", weet de bron. "Dat was de beste wraak voor Kris."

Kris Jenner verdient aan show Caitlyn Jenner
Kris Jenner verdient aan show Caitlyn Jenner (Foto: BuzzE)

Space Jam 2 lijkt een stukje dichterbij

Het gerucht dat Space Jam 2 in de pijplijn zit, is vandaag een stukje hardnekkiger geworden. Vandaag kondigden basketballer LeBron James en Warner Bros. namelijk een samenwerkingsverband aan, terwijl een maand geleden nieuwe Space Jam-handelsmerken werden aangevraagd.

Het blijft vooralsnog allemaal speculatie, maar het is een opeenstapeling van feiten en geruchten die het geheel plausibel maken. James heeft in het verleden al eens interesse getoond in Space Jam en het vertolken van een eventuele rol. Hoewel geruchten in het verleden steeds werden weggewuifd, heeft de samenwerking tussen het bedrijf van James en Warner Bros. de geruchtenmolen weer een draai gegeven.

James heeft al enige ervaring opgedaan als acteur. Zo kreeg hij veel positieve reacties op zijn acteerwerk in het recentelijk verschenen Trainwreck. Voor de verdiensten hoeven James en Warner Bros. het in ieder geval niet te laten: de eerste Space Jam uit 1996 bracht in totaal 90 miljoen dollar op, waarmee het de hoogst scorende basketbalfilm allertijden is, gevolgd door White Men Can't Jump.

Tante haalt huis Bobbi Kristina Brown leeg

Het huis van Bobbi Kristina Brown is leeg. Pat Houston, Bobbi's tante en een van haar wettelijk vertegenwoordigers, heeft alle spullen uitgezocht. Het meeste is weggegooid, vertelt een ingewijde aan het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly.

"Ze heeft alle foto's en de platina en gouden platen van Whitney bewaard", vertelt de ingewijde. "Maar alle andere spullen zijn weg." Pat Houston hoopt volgens de ingewijde dat de herinneringen elders voortleven. "Alle spullen zijn nu in Pats huis."

Bobbi Kristina verblijft sinds vorige maand in een hospice. De 22-jarige dochter van wijlen Whitney Houston en Bobby Brown raakte eind januari in coma nadat ze bewusteloos werd aangetroffen in de badkuip in haar huis in Roswell.

Tante haalt huis Bobbi Kristina Brown leeg
Tante haalt huis Bobbi Kristina Brown leeg (Foto: BuzzE)

Poster voor Holland - Natuur in de Delta

Zojuist verscheen een eerste prachtige poster voor de opvolger van de Nieuwe Wildernis, Holland - Natuur in de Delta

De film laat opnieuw zien dat het niet altijd nodig is naar het buitenland te gaan voor bijzondere natuur, wilde dieren en prachtige luchten. Op de poster valt ook voor het eerst te zien wie Harry Piekema opvolgt als verteller van het natuurverhaal. Dat zijn ditmaal twee vertellers, in de vorm van Carice van Houten en Bram van der Vlugt. Bekijk hier alvast de trailer.

Holland - Natuur in de Delta draait vanaf 24 september in de Nederlandse bioscoop.

Slash staat alweer negen jaar droog

Slash viert donderdag zijn vijftigste verjaardag. Maar vijftien jaar geleden leek het er nog op dat hij niet ouder dan 35 zou worden, vertelt de gitarist aan Der Spiegel.

"Het gaat goed met me", zegt Slash in het interview. "Ik heb al negen jaar geen drank en drugs aangeraakt." In de tijd dat hij nog deel uitmaakte van Guns N' Roses was dat anders, geeft hij toe: de band hield zich niet in als het om alcohol en diverse soorten drugs ging.

Het kostte hem bijna zijn leven, vertelt Slash. "Ik werd wegens een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis opgenomen. De dokters stelden vast dat mijn hart er slecht aan toe was, door mijn manier van leven. Ze gaven me zes weken, maximaal zes maanden. Het leek hen een goed idee als ik een pacemaker zou krijgen. Op mijn vijfendertigste! Ze betwijfelden dat ik mijn leven kon veranderen."

Maar Slash nam de diagnose serieus. "Ik vond het te vroeg om deze wereld vaarwel te zeggen, al was het maar vanwege mijn kinderen."

Slash staat alweer negen jaar droog
Slash staat alweer negen jaar droog (Foto: BuzzE)

Motorterrorist blaast zich op in Afghanistan

Door een zelfmoordaanslag in het noordwesten van Afghanistan zijn woensdag zeker vijftien mensen om het leven gekomen en 38 mensen gewond geraakt. Dat meldden lokale autoriteiten. De aanslag was op een drukke markt in het district Almar.

Een terrorist op een motor blies zichzelf op. Het doel van de aanslag was waarschijnlijk een politiebureau bij de markt. Onder de doden zijn tien burgers en vijf veiligheidsmensen. De verantwoordelijkheid is niet opgeëist.

Motorterrorist blaast zich op in Afghanistan
Motorterrorist blaast zich op in Afghanistan (Foto: ANP)

Uitslagen tweede voorronde Champions League 22/07/2015

Acht wedstrijden in de tweede voorronde van de Champions League. Dinsdag werden er al negen retursn gespeeld. De winnende ploegen zijn nog vier wedstrijden verwijderd van het hoofdtoernooi van het miljoenenbal.

De Slowaakse voetbalclub AS Trencin, eigendom van de Nederlandse oud-voetballer Tscheu La Ling, is er woensdagavond niet in geslaagd de derde voorronde van de Champions League te bereiken. De Slowaakse kampioen won met Ryan Koolwijk en de Curaçaose international Gino van Kessel in de gelederen in Boekarest weliswaar met 3-2 van Steaua maar dat was onvoldoende om de 2-0 thuisnederlaag van vorige week te compenseren.

Bij Steaua speelde de Nederlander Nicandro Breeveld (voorheen Telstar) negentig minuten mee. Boekarest moet het in de derde voorronde van het kampioenenbal opnemen tegen Partizan Belgrado.

Celtic heeft de eerste hindernis genomen van een lange weg richting de groepsfase van de Champions League. De kampioen van Schotland won woensdagavond ook de uitwedstrijd tegen het IJslandse Stjarnan (1-4).

Ólafur Karl Finsen zette de thuisploeg nog wel op voorsprong. Daarna troffen Nir Biton, Charles Mulgrew, Leigh Griffiths en Stefan Johansen doel voor Celtic in Stjörnuvöllur. De Schotten zegevierden vorige week voor eigen publiek al met 2-0.

Virgil van Dijk en Nadir Çiftçi hadden een basisplaats bij Celtic, dat in de derde ronde op Qarabag FK uit Azerbeidzjan stuit.

Uitslagen tweede voorronde Champions League - returns - 22/07/2015

Thuis Uit Uitslag Agg.
FK Astana (Kaz) NK Maribor (Slo) 3-1 3-2
CS Fola Esch (Lux) Dinamo Zagreb (Kro) 0-3 1-4
Steaua Boekarest (Roe) AS Trencín (Slw) 2-3 4-3
Videoton FC (Hon) The New Saints (Wal) 1-1* 2-1
Dundalk (Ier) BATE Borisov (WRu) 0-0 1-2 
Lech Poznan (Pol) FK Sarajevo (Bos) 1-0 3-0 
FK Rudar Pljevlja (Mne) Qarabag Agdam (Aze) 0-1 0-1 
Stjarnan FC (IJs) Celtic (Sco) 1-4 1-6 

* na verlenging

Yumble Roermond vraagt faillissement aan

Vier maanden na de start heeft de directie van het kersverse indoor familiepark Yumble in Roermond het faillissement aangevraagd. Aanleiding waren tegenvallende bezoekersaantallen die een financiële impuls noodzakelijk maakten. Omdat een partij op het laatste moment afzag van een financiële injectie moest Yumble stoppen, maakte het bedrijf woensdag in een verklaring bekend.

Volgens de directie zijn de tegenvallende bezoekersaantallen vooral een gevolg van de vertraagde uitbreiding van het aangrenzende Designer Outlet Roermond. Bovendien had Yumble in de beginfase te maken met technische opstartproblemen. De directie probeert in samenspraak met de curator tot een doorstart te komen. Het personeel is woensdag op de hoogte gesteld.

De bouw van het familiepark heeft 22 miljoen euro gekost. Op de toegangsdeur voor de Yumble hangt woensdag een briefje dat het park 'de komende weken' gesloten is.

Yumble Roermond vraagt faillissement aan
Yumble Roermond vraagt faillissement aan (Foto: ANP)

Apple onderuit in New York

De Amerikaanse beurzen stonden woensdag eensgezind in het rood. Beleggers verwerkten een grote stroom aan cijferpresentaties. Technologiereuzen Apple en Microsoft stonden flink onder druk na tegenvallende prestaties. De zwaargewichten drukten daarmee stevig op het sentiment.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent in de min op 17.834 punten. Ook de S&P deed een stap terug. De brede graadmeter verloor 0,3 procent tot 2113 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde een min van 0,7 procent op 5171 punten.

Apple zag het eerdere verlies van ruim 6 procent iets afnemen en noteerde tussentijds ruim 4,4 procent lager in de Nasdaq, ondanks dat het concern bijna twee keer zoveel winst boekte in het afgelopen kwartaal als een jaar eerder. Onder meer de verkopen van de iPhone bleken lager te liggen dan analisten hadden verwacht. Met het koersverlies van de gigant verdampte overigens zo'n 60 miljard dollar aan beurswaarde.

Branchegenoot Microsoft zette het grootste kwartaalverlies uit zijn geschiedenis in de boeken: zo'n 3,2 miljard dollar (circa 2,9 miljard euro). Het bedrijf moest flink bloeden voor de afschrijving die het deed op de Nokia-divisie en daalde op de beurs 3,5 procent.

Ook Yahoo (min 0,5 procent) ging omlaag. Het internetbedrijf kwam met een omzetverwachting die kenners tegenviel. Luchtvaartconcern Boeing verlaagde zijn winstverwachting vanwege kostenoverschrijdingen bij de bouw van een nieuw tanktoestel, maar steeg desondanks 0,3 procent.

Het was niet alleen maar negatief nieuws dat bedrijven naar buiten brengen. Voedselfabrikant Campbell Soup (plus 2,1 procent) schroefde zijn winstverwachting juist iets op. En witgoedfabrikant Whirlpool (plus 6,4 procent) liet weten in het tweede kwartaal voor een record aan wasmachines, vaatwassers en koelkasten te hebben verkocht.

De euro noteerde op 1,0908 dollar tegen 1,0894 dollar bij het einde van de Europese beurshandel. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,8 procent tot 49,93 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper en kostte 56,52 dollar per vat.

Apple onderuit in New York
Apple onderuit in New York (Foto: ANP)

Waylon betaalt rekening na dwangbevelen

Waylon heeft een openstaande rekening bij de gemeente Amsterdam voldaan. Volgens zijn manager hoeft de zanger zich daar 'geen zorgen meer over te maken'.

Hij reageerde op een bericht van de website Bekende Buren, die in het Kadaster een recent executoriaal beslag op het appartement ontdekte dat gedateerd is op 15 juli. Daaruit blijkt dat Waylon sinds augustus vorig jaar een reeks dwangbevelen heeft gekregen. De gemeente liet eerder ook al beslag leggen op het appartement.

Volgens Waylons manager gaat het om een appartement waar de zanger al een tijd niet meer woont. Het betrof volgens hem een rekening voor erfpacht, die aan Waylons aandacht was ontsnapt.

Waylon betaalt rekening na dwangbevelen
Waylon betaalt rekening na dwangbevelen (Foto: BuzzE)

Geen ivf voor single 'niet van deze tijd'

In de Tweede Kamer rijzen vragen over het weigeren van ivf-behandelingen aan vrouwen die geen man hebben maar toch een baby willen. Zowel de PvdA als GroenLinks heeft moeite met het afwijzen van deze groep.

Een enquête van het tijdschrift Opzij liet woensdag zien dat ongeveer de helft van de ziekenhuizen en klinieken die vruchtbaarheidsbehandelingen aanbieden, ook singles behandelt.

Khadija Arib van de PvdA heeft de kwestie meteen aangekaart bij minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Ze wil opheldering.

Tweede Kamerlid voor GroenLinks Linda Voortman vindt het 'niet van deze tijd'. "Een alleenstaande moeder kan net zo'n goede ouder zijn als een ouderpaar. Het is gek dat zij strenger getoetst wordt dan de twee ouders om in aanmerking te komen voor ivf." Ook zij wil weten wat de minister vindt 'van dit meten met twee maten'.

Geen ivf voor single ,,niet van deze tijd''
Geen ivf voor single ,,niet van deze tijd'' (Foto: ANP)

Gedupeerde passagiers Corfu naar de rechter

Gedupeerde passagiers van touroperator Hellas Travel die hun vakantie op het Griekse eiland Corfu in rook zagen opgaan, stappen naar de rechter om het geld dat zij hebben betaald voor hun vliegtickets terug te krijgen van Aegean Airlines. Dat bevestigt algemeen directeur Tjitze Noorderhaven van het claimbureau EUclaim naar aanleiding van berichtgeving op de website van TravMagazine.

Aegean Airlines, die de vluchten naar Corfu zou uitvoeren, annuleerde vorige week alle reizen omdat Hellas Travel de luchtvaartmaatschappij niet meer kon betalen. Zo'n 350 vakantiegangers zijn gedupeerd. De advocaat van Hellas Travel zei toen dat het lastig wordt om het geld terug te krijgen.

Maar de mensen hebben op basis van een Europese verordening wel degelijk recht op compensatie van Aegean Airlines, stelt Noorderhaven van EUclaim. Hij zegt dat de kans groot is dat de rechter de gedupeerden in het gelijk stelt. "Er zijn al veel rechterlijke uitspraken geweest in soortgelijke zaken." De procedure kan gewoon bij een Nederlandse rechtbank worden gevoerd. Inmiddels hebben zich vijftien gedupeerde vakantiegangers bij EUclaim gemeld. Noorderhaven gaat ervan uit dat dat er meer zullen worden.

Hellas Travel huurde tegen een vaste prijs vliegtuigen van Aegean Airlines, maar zag door de Griekse financiële crisis het aantal boekingen de laatste tijd sterk dalen terwijl ook veel mensen hun reis annuleerden vanwege de onzekere situatie in het land. De touroperator kon Aegean Airlines daardoor niet meer betalen. Die besloot vervolgens alle vluchten te schrappen.

Gedupeerde passagiers Corfu naar de rechter
Gedupeerde passagiers Corfu naar de rechter (Foto: ANP)

Bill Cosby wil zwijggeld terugvorderen

Bill Cosby wil geld terug van Andrea Constand voor het schenden van de voorwaarden rond de schikking die ze in het verleden overeenkwamen. Volgens TMZ is Bill Cosby een juridische procedure begonnen om het zwijggeld dat hij haar betaalde terug te vorderen.

The New York Times onthulde onlangs dat Cosby geld had betaald aan Andrea Constand, die hem in een rechtszaak beschuldigde van aanranding. In de zaak werd indertijd een schikking getroffen. Die was vertrouwelijk.

Nu delen van zijn getuigenis op straat liggen, wil Constand dat de volledige getuigenis van Cosby openbaar wordt. Cosby zegt volgens TMZ in nieuwe rechtbankstukken dat het erg oneerlijk is dat zij de vertrouwelijkheid heeft geschonden en tegelijkertijd haar zwijggeld behoudt.

Cosby's advocaat vindt dat als ze doorgaat met haar pogingen om alle vertrouwelijke documenten openbaar te krijgen, ze een deel of het totale bedrag dat ze van Cosby ontving moet terugbetalen.

Bill Cosby wil zwijggeld terugvorderen
Bill Cosby wil zwijggeld terugvorderen (Foto: BuzzE)

Val ruïneert strategie Contador

Een val van kopman Alberto Contador in de gevaarlijke afdaling van de Col d'Allos vergalde woensdag de strategie van zijn ploeg Tinkoff-Saxo om tijd te winnen in het algemeen klassement. "Terwijl ik dacht tijd te pakken verloor ik ruim twee minuten", reageerde de Spanjaard.

Contador staat nog steeds op een vijfde plek in het klassement maar zijn achterstand op geletruidrager Chris Froome liep op tot 6.40.

Tinkoff-Saxo stuurde Peter Sagan en Rafal Majka mee in de ontsnapping en Michael Rogers ging later nog in de aanval. Maar in de afdaling van de voorlaatste klim ging het mis. "Mijn wiel slipte weg en ik viel", blikte Contador terug. Hij liep verwondingen op aan zijn benen en rechterarm.

Strategie

"We probeerden mijn fiets te maken maar dat werkte niet. Ik nam de fiets van Peter Sagan en probeerde zo goed mogelijk af te dalen. In het dal moest ik weer een van mijn eigen fietsen pakken om het verlies te beperken. Zo is wielrennen", reageerde hij.

"Het was erg ongelukkig omdat we succes hadden met onze strategie", voegde zijn Nederlandse ploegleider Steven de Jongh toe. "We hadden drie man voorin om Alberto te helpen. Wat gebeurd is, is gebeurd. We moeten zien hoe het morgen met hem gaat. Het heeft normaal gesproken wel invloed op het lichaam als je met zulke hoge snelheid valt."

Val ruïneert strategie Contador
Val ruïneert strategie Contador (Foto: ANP)

Prins Ali wil nu al bijrol voor Blatter

Prins Ali bin Al Hussein van Jordanië heeft woensdag Sepp Blatter opgeroepen zich niet te bemoeien met noodzakelijke veranderingen bij de FIFA. "Het is aan de nieuwe voorzitter dat te doen", zei hij.

Prins Ali benadrukte dat het niet meer aan Blatter is om de wereldvoetbalbond te hervormen. De Zwitser treedt op 26 februari af na de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA.

Bin Al Hussein verloor in mei de verkiezingen van Blatter. Een paar dagen na zijn overwinning kondigde de Zwitser alsnog aan af te zullen treden.

Prins Ali wil nu al bijrol voor Blatter
Prins Ali wil nu al bijrol voor Blatter (Foto: ANP)

'Matchfixing op tennistoernooi Scheveningen'

Tijdens het challengertoernooi in Scheveningen zouden twee tennissers zich bezig hebben gehouden met matchfixing. Het gaat om Andrey Golubev en Aleksandr Nedovyesov, de nummers 156 en 95 van de wereld. Beide spelers komen uit Kazachstan, waarvoor ze - samen met Mikhail Kukushkin - afgelopen weekeinde nog een 2-0 voorsprong weggaven in de kwartfinale van de Davis Cup tegen Australië.

In de eerste ronde in Scheveningen stonden Nedovyesov en zijn regelmatige dubbelspelpartner Golubev tegenover elkaar. De twee kregen bij de wedkantoren ongeveer gelijke noteringen van ongeveer 1,9 keer de inzet, wat duidt op een wedstrijd waarin beide spelers ongeveer evenveel kans maken op de winst. Golubev begon uitstekend aan de wedstrijd en won de eerste set overtuigend met 6-2. Na de eerste set daalden de notering voor Golubev logischerwijs, van ongeveer 1,9 naar zo'n 1,23 keer de inzet. Daarmee kreeg hij grofweg 80% kans om de wedstrijd te winnen, wat gezien het verloop van de eerste set uiteraard niet vreemd is.

In de tweede set gingen echter de eerste alarmbellen af bij oplettende wedders. Bij een 3-3 stand had Golubev op eigen service nog geen punt ingeleverd - hij won drie keer op love - maar toch waren de noteringen bij de wedkantoren volledig omgedraaid. Het ging zelfs zo hard dat Nedovyesov nog maar krap 1,7 keer de inzet opleverde. Dit betekent dat Nedovyesov bij een 2-6, 3-3 achterstand en zonder enige indicatie van een ommekeer volgens de bookmakers bijna 60% kans had om te winnen, terwijl hij voor het begin van de wedstrijd slechts zo'n 50% kans kreeg van de wedkantoren. Op onderstaande grafiek is te zien hoe de notering van Nedovyesov kelderde, terwijl het wedstrijdbeeld er absoluut niet beter uit ging zien voor hem.

Een site waar wedders tegen elkaar op kunnen wedden op wedstrijden, dus zonder tussenkomst van een bookmaker, betaald weddenschappen op tenniswedstrijden uit als er minstens één volledige set gespeeld is. Hierdoor zijn dergelijke rare schommelingen in de noteringen veelvoorkomend als een speler geblesseerd lijkt te zijn. Daar leek in de wedstrijd tussen Golubev en Nedovyesov echter op geen enkel moment sprake van te zijn, mede doordat er zelfs niet één keer om een medische time-out werd gevraagd. Sterker nog, Golubev won vier servicegames op rij zonder een punt tegen, maar toch werd er flink ingezet op zijn tegenstander. De enige reden daarvoor lijkt dat er werd ingezet door iemand die andere informatie had, zoals de mogelijkheid tot matchfixing. Inzetten op Nedovyesov leverden na zijn verloren eerste set immers zo'n vier keer het ingezette geld op, wat het tot een lucratieve deal kan maken. 

De tweede set eindige in een tiebreak, die door Nedovyesov gewonnen werd. Met de derde en beslissende set te spelen was het Nedovyesov die ruim favoriet was bij de bookmakers: noteringen van 1,17 betekenden dat de wedkantoren hem liefst 85% kans op winst gaven. Dit kan niet anders dan alarmbellen doen rinkelen, doordat de Kazach voor de wedstrijd nog maar 50% kans kreeg. Uiteraard had hij het momentum mee door set twee te winnen, maar in de wedwereld betekent dat nooit zo een groot verschil in percentages als hier te zien was. Het was voor de meekijkende wedders inmiddels geen verrassing meer dat Nedovyesov de derde set en dus de wedstrijd won: 6-2.

De hele wedstrijd tussen Golubev en Nedovyesov in Scheveningen (Bron: ATP)

Opvallend is dat bijna alle grote wedkantoren gedurende de wedstrijd stopten met het accepteren van weddenschappen, vermoedelijk doordat er 'rare patronen' te zien waren in de inzetten. Meerdere bookmakers hebben de wedstrijd zelfs gemeld bij de Tennis Integrity Unit (TIU), dat onderzoekt of er matchfixing heeft plaatsgevonden. Dit geeft aan dat het niet alleen (mogelijk gefrustreerde) wedders waren die klaagden, maar tevens grote bedrijven. Wat de zaak een nog erger luchtje lijkt te geven is dat het niet de eerste keer is dat de twee op deze manier in opspraak komen. Begin mei speelden de twee in Aix-en-Provence tegen elkaar en daar gebeurde exact hetzelfde als in Scheveningen, maar dan omgekeerd: Nedovyesov won de eerste set, waarna de noteringen voor Golubev op mysterieuze wijze daalden en hij de wedstrijd won.

Bijna een jaar geleden vond een vergelijkbare wedstrijd plaats. Destijds waren het de Nederlandse dubbelpartners Antal van der Duim en Boy Westerhof die een wedstrijd tegen elkaar speelden waarvan vooraf het verloop al bekend leek te zijn. Daar is door de TIU verder niet meer op ingegaan, waardoor de Nederlanders nog altijd gewoon kunnen spelen.

Bekijk 24 minuten gameplay van Sniper: Ghost Warrior 3

Ontwikkelaar CI Games heeft vandaag een uitgebreide gameplaydemonstratie vrijgegeven van hun opkomende shooter Sniper: Ghost Warrior 3. Hoewel het een derde deel in de serie betreft, noemt de ontwikkelaar het voor het eerst een AAA-productie.

In de speelsessie zien we uitgestrekte omgevingen en nieuwe features, waaronder een drone die je kunt gebruiken om de omgeving te scannen alvorens aan te leggen. De eerste twee delen uit de franchise werden ondanks de grotendeels negatieve beoordelingen zeer goed verkocht en maken de Sniper-serie de meest lucratieve franchise van CI Games.

De game komt ergens in de eerste helft van 2016 uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Tijdens Gamescom volgende maand zullen er meer beelden verschijnen.

Diskwalificatie Vierdaagse voor nemen taxi

Bij de mobiele controles tijdens de Vierdaagse van Nijmegen zijn woensdag dertien deelnemers betrapt op 'vals spel'. De opmerkelijkste diskwalificatie kwam op naam van een wandelaar die in een taxi zat.

Zeven van de overige twaalf uit de wedstrijd gezette deelnemers liepen niet de juiste route en sneden het parcours af. Drie wandelaars maakten gebruik van Nordic Walking Poles (stokken). Twee militairen werden ten slotte bestraft omdat ze minder dan het geëiste gewicht bij zich droegen.

De deelnemers kunnen woensdagavond nog in beroep gaan tegen hun uitsluiting. Dinsdag werden zeven deelnemers gediskwalificeerd. Volgens een woordvoerder liggen de aantallen diskwalificaties de eerste twee dagen wat hoger dan voorgaande edities.

Tweede dag
Van de 42.684 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse zijn er na de tweede dag van het evenement nog 41.093 over. De dertien diskwalificaties meegerekend, hebben 894 wandelaars woensdag de finish niet gehaald. Dinsdag strandden al 697 wandelaars.

De tweede dag is volgens veel lopers altijd het zwaarst. De tocht ging door Wijchen en omgeving. Het aantal uitvallers is minder dan vorig jaar. Toen eindigde de wandeltocht na de tweede dag voor 1188 wandelaars.

EHBO
In vergelijking met 2014 zijn na twee dagen nog ongeveer evenveel wandelaars over: 41.110 in 2014 en 41.093 nu. In 2014 lag het aantal inschrijvingen echter veel hoger: 53.844 om 51.462.

Voor de EHBO'ers was het woensdag een relatief rustige dag, aldus een woordvoerster.

Diskwalificatie Vierdaagse voor nemen taxi
Diskwalificatie Vierdaagse voor nemen taxi (Foto: ANP)

Nieuwe tv-klus voor Frans Bauer

Zanger Frans Bauer gaat een nieuw tv-programma presenteren. In What The Frans?! gaat hij voor het verrassingseffect. In de nieuwe zaterdagavondshow leren mensen in het geheim iets wat op het eerste gezicht onmogelijk lijkt. Zo leerde een 70-jarige vrouw motorcrossen. What The Frans?! is vanaf zaterdag 29 augustus wekelijks te zien op NPO 1, maakte AVROTROS woensdag bekend.

Voor het nieuwe programma hielp Bauer ook een politieagent die stiekem balletles volgde om zijn drie dochters te kunnen verrassen. 'De man klimt tijdens de uitvoering van zijn dochters zelf op het podium', vertelt Bauer. 'Hij heeft het zelfs voor zijn vrouw geheim weten te houden en zij zit dan ook nietsvermoedend in het publiek.'

De opnamen voor What The Frans?! zijn in volle gang. Bauer: 'Als je moeder of broer opeens vreemd gedrag vertoont, zou het zomaar kunnen dat ik erachter zit.'

Nieuwe tv-klus voor Frans Bauer
Nieuwe tv-klus voor Frans Bauer (Foto: BuzzE)

'Italië moet homokoppels erkennen'

Italië is op de vingers getikt door Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), schrijft de Volkskrant. Het land kent geen geregistreerd partnerschap voor homo's. Italië is het enige grote westerse land waar homostellen niet wettelijk erkend worden.

Het Europees Hof wil dat Italië daar nu verandering in gaat aanbrengen, meldt persbureau Reuters. 'Het Hof oordeelt dat de wettelijke bescherming voor stellen van hetzelfde geslacht in Italië (...) niet alleen onvoldende voorziet in de behoeften van twee mensen in een stabiele relatie, maar ook onbetrouwbaar is', aldus de uitspraak van de rechters.

De rechters wezen er ook op dat het Italiaans Grondwettelijk Hof ook al kritiek had gegeven op de situatie. Uit opiniepeilingen blijkt dat de meeste Italianen voorstander zijn van een erkenning van homostellen. Italië was voor de rechter gedaagd door drie homostellen die de Italiaanse staat beschuldigden van discriminatie. Elk van de klagers heeft volgens de uitspraak recht op vijfduizend euro, plus een vergoeding voor de juridische kosten.

Er zijn 47 landen die onder de jurisdictie van het EHRM vallen. Daarvan hebben er slechts 24 een wettelijk vastgelegd partnerschap voor stellen van hetzelfde geslacht. De uitspraak van het Europees Hof is niet bindend, maar vergroot wel de druk op Italië en andere landen om de rechten van homostellen beter te regelen. 

De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft afgelopen weekend beloofd dat hij nog dit jaar een wet presenteert waarin de status van homostellen wordt gereguleerd. Het is de vraag in hoeverre Italië daarbij het voorbeeld zal volgen van Ierland, een eveneens zeer katholiek land waar de bevolking zich eerder dit jaar in een referendum voor de legalisering van het homohuwelijk uitsprak.

Jurassic World op nummer 3 allertijden

Jurassic World heeft de derde plek weten te veroveren op de box-office allertijden. Dit meldt pijler The Numbers.

Daarmee gaat de dinosaurus-film het superheldenteam van The Avengers voorbij. Jurassic World heeft tot nu toe, de film draait immers nog steeds wereldwijd in de bioscopen, $1,521,083,189 opgehaald. Dit is bijna 2 miljoen dollar meer dan The Avengers, dat in 2012 bleeft steken op $1,519,479,547. Op nummer 2 staat nog steeds Titanic, met $2,207,615,668. Eenzaam bovenaan staat nog steeds James Cameron's Avatar, dat in 2009 $2,783,918,982 ophaalde en daarmee alle records brak.

Concurrenten die hoog kunnen gaan eindigen dit jaar en dus Jurassic World van zijn troon kunnen stoten zijn ondermeer Star Wars: Episode VII en de nieuwe Bond-film Spectre. Beide films gaan in het najaar in de bioscoop draaien.

Kit Harington gespot op Game of Thrones-set

SPOILER-ALERT VOOR SEIZOEN 5

Kit Harington is (opnieuw) gespot in Belfast, op weg naar de set waar momenteel het nieuwe seizoen voor Game of Thrones opgenomen wordt. Dit meldt MovieFone.

Ondanks dat zijn personage het er niet goed van af bracht in de laatste aflevering van het vijfde seizoen, ziet het ernaar uit dat de acteur zijn rol gewoon weer oppakt. De Game of Thrones-community 'Watchers on the Wall' spotte Harington op het vliegveld van Belfast en op locaties waar scènes gedraaid worden of dat gaan worden.

Niet alleen Harington is gespot in Noord-Ierland. Ook Tom Wlaschiha, die de rol van Jaqen H'ghar vervuld, is gezien. Het is overigens niet de eerste keer dat Harington gespot wordt. De afgelopen maanden vloog hij meerdere keren op Belfast Airport, vermoedelijk voor pre-production scènes.

Game of Thrones is vanaf april 2016 weer te zien bij HBO.

Minuut stilte voor start GP Hongarije

Voor de start van de Grote Prijs van Hongarije zondag zal een minuut stilte worden gehouden voor de overleden formule 1-coureur Jules Bianchi. De organisatie van de race heeft dat woensdag gemeld.

De 25-jarige Fransman overleed vrijdag in een ziekenhuis aan de gevolgen van een crash vorig jaar bij de Grote Prijs van Japan. De uitvaart van de coureur was dinsdag in Nice.

Bianchi botste op het circuit van Suzuka met zijn bolide van Marussia op een takelwagen, die langs de kant stond om een eerder gecrashte bolide van de baan te halen. Hij lag sindsdien in coma. Het ongeluk van de Fransman was het eerste dodelijke in de Formule 1 sinds Ayrton Senna in 1994 op het circuit van Imola bij een crash om het leven kwam.

Minuut stilte voor start GP Hongarije
Minuut stilte voor start GP Hongarije (Foto: ANP)

Gesink tevreden over eerste Alpenetappe

Wielrenner Robert Gesink moest woensdag in de eerste Alpenetappe van de Ronde van Frankrijk meer dan een minuut toegeven op gele truidrager Chris Froome, Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali. Toch steeg hij van de zevende naar de zesde plaats in het algemeen klassement. De beste Nederlander in de Tour profiteerde van het wegvallen van Tejay van Garderen, die zwak moe en misselijk moest opgeven.

"Het ging eigenlijk best goed", luidde de eerste reactie van de kopman van Team Lotto NL-Jumbo. "Ik wist dat het op de voorlaatste klim moest gebeuren", doelde hij op de steile Col d'Allos. "Ik zat bij de beste vijf en het was geen schande dat ik ze vlak voor de top moest laten gaan. Ik kende de afdaling niet, maar Wout Poels zat bij me en ging goed naar beneden. In die laatste klim ben ik gewoon volle bak gegaan."

Gesink won een minuutje op Alberto Contador, de nummer vijf van het klassement die ten val kwam. Hij heeft nog een achterstand van 59 seconden op de Spanjaard. Nibali, de nummer zeven van het klassement, naderde Gesink tot 25 seconden. "Er kan nog veel gebeuren", besefte de geboren Achterhoeker. "We krijgen nog drie etappes in de Alpen. Ik had gehoopt dat Thomas wat zou verliezen", zei hij over Britse nummer vier van het klassement. "Helaas gebeurde dat niet."

Gesink tevreden over eerste Alpenetappe
Gesink tevreden over eerste Alpenetappe (Foto: ANP)

Gilbert wint bij terugkeer in het peloton

De Belgische wielrenner Philippe Gilbert heeft zijn terugkeer in het peloton woensdag meteen opgeluisterd met een zege. De 33-jarige coureur van BMC won de Waalse Grand Prix Cerami.

Gilbert zat bij de achtervolgers van een kopgroep die kort voor de finish werd ingelopen. Hij won de sprint voor de jonge Nederlander Danny van Poppel.

Gilbert kwam zwaar ten val in de Waalse Pijl en bezeerde zijn knie. Hij stopte niet met koersen en won zelfs nog twee etappes in de Ronde van Italië. De pijn bleef en in de Ronde van Zwitserland gaf hij op en werd er alsnog een breukje in zijn onderbeen ontdekt. Hij moest daarom afzeggen voor de Tour de France.

Boonen

De Belg vertelde woensdag voor de wedstrijd dat de breuk is genezen en dat hij geen last meer heeft maar een overwinning had hij na zijn lange afwezigheid niet verwacht.

Ook Tom Boonen gebruikte de GP Cerami om aan het tweede deel van zijn seizoen te beginnen. De 34-jarige oud-wereldkampioen eindigde in de sprint als vierde. Voor Boonen is het WK in Richmond het hoofddoel van het najaar, vertelde hij.

Gilbert wint bij terugkeer in het peloton
Gilbert wint bij terugkeer in het peloton (Foto: ANP)

Emoji-film in de maak

Ja, het is echt waar: een film over de emoji's die in WhatsApp en op Facebook te gebruiken zijn, is in de maak. Dit meldt Entertainment Weekly.

De studio achter het idee is ditmaal Sony Pictures Animation, dat eerder The Smurfs en Cloudy With a Chance of Meatballs maakte. Anthony Leondis, zal het geheel regisseren. Leondis en Eric Siegel zullen samen schrijven aan het script. Er zijn nog geen acteurs aangetrokken om de gezichtjes van een stemmetje te voorzien.

Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt. 

Tour 1980: Loos wint bergetappe, Kuiper verliest tweede plaats

Dit jaar 35 jaar geleden won er voor het laatst een Nederlander de Tour de France. FOK!sport blikt daarom de komende drie weken elke dag terug op een etappe van de Tour van 1980.

Na een rustdag in ging de derde en laatste rit door de Alpen van Morzine naar Prapoutel over bijna 199 kilometer. Op het programma stonden beklimmingen van de Col de la Colombière, de col des Aravis en Champlaurent.

Het wedstrijdverloop was ongeveer hetzelfde als de voorgaande dagen. Iemand die ongevaarlijk was voor het klassement kreeg de ruimte en vandaag was dat de Belg Ludo Loos. Hij reed solo over de bergen naar de zege. Ook nu zorgde Johan van der Velde voor een hoog tempo waar de andere klassementsrenners moeite mee hadden.

Voor Hennie Kuiper was dat tempo te hoog en hij verloor tijd, wat ook tot gevolg had dat hij zijn tweede plaats in het klassement verloor aan Raymond Martin. Die verloor echter in slotfase ook tijd op Joop Zoetemelk, die daardoor met enkel nog vlakke ritten en een lange tijdrit te gaan zo goed als zeker lijkt van de zege.


Achttiende etappe van de Ronde van Frankrijk, van Morzine naar Prapoutel. Op weg aar de eindstreep van links naar rechts gele trui drager Joop Zoetemelk, de fransman Raymond Martin, de de tweede plaaats in het algemeen klassement overnam van Kuiper en Johan van de Velde, die de witte trui veroverde. (PRO SHOTS/ANP)

Uitslag achttiende etappe

# Naam Ploeg Tijd
1. Ludo Loos (Bel) Marc - Carlos 5:52'46"
2. Robert Alban (Fra) La Redoute + 05'19"
3. Joaquim Agostinho (Por) Puch - Sem + 05'20"
4. Lucien Van Impe (Bel) Marc - Carlos + 05'21"
5. Joop Zoetemelk (Ned) Ti - Raleigh + 05'21"
6. Jostein Wilmann (Noo) Puch - Sem + 05'25"
7. Johan van der Velde (Ned) Ti - Raleigh + 05'36"
8. Raymond Martin (Fra) Miko - Mercier + 06'03"
9. Johan De Muynck (Bel) Splendor - Admiral + 06'47"
10. Ludo Peeters (Bel) Ijsboerke + 07'10"

Algemeen klassement na de achttiende etappe

# Naam Ploeg Tijd
1. Joop Zoetemelk (Ned) Ti - Raleigh 93u31'51"
2. Raymond Martin (Fra) Miko - Mercier + 05'22"
3. Hennie Kuiper (Ned) Peugeot - Esso + 05'39"
4. Johan De Muynck (Bel) Splendor - Admiral + 08'27"
5. Sven-Ake Nilsson (Zwe) Miko - Mercier + 13'15"
6. Christian Seznec (Fra) Miko - Mercier + 13'57"
7. Joaquim Agostinho (Por) Puch - Sem + 14'18"
8. Pierre Bazzo (Fra) La Redoute + 17'57"
9. Henk Lubberding (Ned) Ti - Raleigh + 18'10"
10. Ludo Peeters (Bel) Ijsboerke + 18'34"

PostNL: donderdag weer helemaal bij

PostNL verwacht donderdag de achterstand te hebben weggewerkt die afgelopen week werd opgelopen door protestacties van boze pakketbezorgers. Dat liet het post- en koeriersbedrijf woensdag weten.

Voor de tweede dag op rij heeft PostNL geen last van stakingen of blokkades bij zijn sorteercentra. "De vertraging wordt in hoog tempo weggewerkt", zei een woordvoerder. "Vandaag het leeuwendeel, morgen het laatste restje." Pakjes die nu worden aangeleverd, worden op tijd bezorgd.

Zelfstandige pakketbezorgers voerden vorige week vijf dagen achtereen actie. Zij zijn ontevreden over de afspraken die het postbedrijf heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij PostNL of om als zelfstandige meer te gaan verdienen. Zij vinden het aanbod te mager.

PostNL: donderdag weer helemaal bij
PostNL: donderdag weer helemaal bij (Foto: ANP)

Sabia bevestigt zwangerschap

"Ja, ik ben zwanger." Dat zegt Sabia Engizek deze week in Privé. "En, nee, we zijn dus niet uit elkaar."

Daarmee ontkracht Sabia de geruchten die de afgelopen tijd de ronde deden, dat zij en voetballer Rafael van der Vaart uit elkaar zouden zijn. Een oom van Van der Vaart bevestigde de breuk tussen de twee zelfs.

Sabia zegt tegen het blad dat ze zich de afgelopen tijd met opzet stilhield. "Ik heb mezelf een tijd geleden voorgenomen niet meer te reageren op wat ik hoor en lees over mezelf en over mij en Rafael. In het begin van onze relatie had ik slapeloze nachten over wat er allemaal beweerd werd, maar die tijd heb ik achter me gelaten."

Meer afstand houden is volgens Sabia beter voor Rafael en de kinderen. En voor haarzelf. "Zeker op dit moment. Stress moet ik vermijden."Volgens het blad is Sabia elf weken zwanger.

Sabia bevestigt zwangerschap
Sabia bevestigt zwangerschap (Foto: BuzzE)

192.500 feestvierders in Nijmegen

Nijmegen puilde uit dinsdagavond: 192.500 mensen waren aan het feesten in de stad. Dat zijn er iets minder dan de 205.000 feestvierders vorig jaar op dinsdagavond, heeft de organisatie van de Vierdaagsefeesten woensdag laten weten. De organisatie denkt - vooral na het enorm drukke weekend - dat met nog drie dagen te gaan er een nieuw bezoekersrecord aan zit te komen.

Bijna 42.000 wandelaars zijn woensdagochtend heel vroeg weer vertrokken voor de tweede dag van de Vierdaagse van Nijmegen. De tocht gaat door het dorp Wijchen en omgeving en daarom staat de etappe te boek als de Dag van Wijchen. In de loop van de ochtend is het daar behoorlijk druk bij de EHBO-posten. Rond 11.00 uur waren er al vijfhonderd mensen behandeld, heeft een woordvoerder van het Rode Kruis laten weten.

Dinsdag zijn er in totaal 2639 blaren behandeld bij 1250 wandelaars, dat aantal is ongeveer gelijk aan het aantal behandelingen op de eerste wandeldag vorig jaar. Ook raakten dinsdag tientallen mensen onwel door de warmte.

192.500 feestvierders in Nijmegen
192.500 feestvierders in Nijmegen (Foto: ANP)

Code rood in Zuid-Duitsland wegens onweer

Zuid-Duitsland krijgt woensdagavond en donderdag te maken met zwaar onweer, windstoten en hagelstenen 'zo groot als sneeuwballen'. De ANWB en het KNMI waarschuwen vakantiegangers voor het noodweer, er is code rood afgegeven.

Ook in Noordoost-Spanje, Frankrijk en de Alpenlanden moet de komende dagen rekening gehouden worden met flink onweer. Het onweer volgt op dagen met extreme hitte. Zo werd het in delen van Frankrijk de afgelopen dagen zo'n 40 graden.

Code rood in Zuid-Duitsland wegens onweer
Code rood in Zuid-Duitsland wegens onweer (Foto: ANP)

Geschke boekt fraaie zege in Alpen

Simon Geschke heeft in de Tour de France zijn mooiste overwinning uit zijn loopbaan geboekt. De Duitser van Giant-Alpecin kwam na een lange ontsnapping als eerste boven op Pra Loup. Bovenin het klassement waren verschuivingen vanwege het uitvallen van Tejay van Garderen en tijdverlies van Alberto Contador.

In de zeventiende etappe was het direct koers met een speldenprikje van onder meer Nairo Quintana. Het peloton ontplofte en direct werd duidelijk dat Van Garderen een slechte dag had en ook Tony Gallopin zijn vorm kwijt lijkt te zijn. Nadat een omvangrijke kopgroep van 27 man was ontstaan kwam het peloton tot rust.

Onder de aanvallers waren Steven Kruijswijk, Geschke, Peter Sagan en Mathias Frank die de best geklasseerde van het stel was. De groep bouwde langzaam maar zeker een grote voorsprong op die uiteindelijk opliep tot ruim elf minuten, voordat de ploeg Trek van Mollema het tempo verhoogde om zo Frank voor te blijven in het klassement.

Op dat moment was Geschke al begonnen aan een lange solo. De bebaarde Duitser was na de tussensprint vertrokken en bouwde op de Col d'Allos, het dak van de Tour een voorsprong van twee minuten op. Daarachter probeerde de achtervolgers het gat te dichten, waarbij Thibaut Pinot op de top tot op een minuut kwam. De Fransman was echter een mindere daler, waardoor Geschke zijn voorsprong weer kon vergroten en de zege kon grijpen op Pra Loup. Hij deed dit voor Andrew Talansky die naar plek twee was doorgeschoven, voor Rigoberto Uran.

In de groep klassementsrenners nam op de Allos Astana het initiatief van Trek over, waarna de groep klassementsrenners uitdunde en onder meer Mollema moest lossen. Langzaam maar zeker vielen de renners af en nadat Vincenzo Nibali een aanval plaatste moesten ook Robert Gesink en Geraint Thomas passen, waardoor alleen Nibali, Froome, Quintana, Alejandro Valverde en Alberto Contador overbleven. Laatstgenoemde viel echter in de afdaling en verloor hierdoor twee minuten.

De vier overgebleven klassementsrenners hielden het tempo hoog om het verschil met Contador zo groot mogelijk te laten zijn. Vlak voor de streep plaatste Quintana nog enkele aanvalletjes, maar Froome pareerde deze gemakkelijk. Het enige dat ze bereikten was dat Valverde en Nibali een handvol seconden verloren. Thomas verloor een minuut op zijn kopman Froome, terwijl Gesink nog eens veertien tellen extra toe moest geven.

In het klassement heeft Froome nu 3.10 minuten voorsprong op Quintana en 4.09 minuten op de nieuwe nummer drie Valverde. Thomas schoof door naar plek vier op 6.34 minuten, voor de onfortuinlijke Contador die op 6.40 minuten vijfde is. Gesink is zesde op 7.39 minuten, maar zag Nibali tot op 25 seconden naderen. Frank schoof door zijn aanval door naar plek acht op 8.47 minuten, voor Mollema en Warren Barguil die al meer dan tien minuten achterstand hebben.

Meer Huawei-mobieltjes over de toonbank

De Chinese technologiegigant Huawei heeft in de eerste helft van 2015 bijna 40 procent meer mobiele telefoons verkocht dan een jaar eerder. Dat blijkt uit verkoopcijfers die het bedrijf woensdag presenteerde.

Huawei verkocht wereldwijd circa 48 miljoen smartphones in de eerste zes maanden van dit jaar. Op de Chinese markt, waar de totale vraag naar smartphones voor het eerst sinds 2008 afnam, verdubbelde de elektronicafabrikant zijn afzet. Ook in Europa, Afrika en het Midden-Oosten zag Huawei de verkopen flink stijgen.

Hoewel Huawei wereldwijd snel groeit, moet het concurrenten Apple, Samsung en Lenovo nog voor zich dulden als het gaat om smartphoneverkopen. Apple, dat dinsdag zijn kwartaalcijfers overlegde, verkocht alleen in het tweede kwartaal al 48 miljoen iPhones. Het Amerikaanse bedrijf zag zijn de verkoop van zijn populaire smartphone daarmee met 35 procent stijgen.

Maandag maakte Huawei zijn halfjaarcijfers al bekend. In de eerste helft van het jaar boekte het bedrijf een omzet van omgerekend 26 miljard euro. De omzet van de smartphones nam met 87 procent toe naar 6,6 miljard euro.

Meer Huawei-mobieltjes over de toonbank
Meer Huawei-mobieltjes over de toonbank (Foto: ANP)

Ai Wei Wei heeft paspoort terug

De Chinese kunstenaar Ai Wei Wei (57) heeft weer een paspoort. Dat meldde The New York Times woensdag. De pas van de artiest werd ingenomen bij zijn arrestatie in 2011. Hij werd 81 dagen vastgehouden en kon daarna niet naar het buitenland.

De kunstenaar werd aangehouden toen hij in Peking op het vliegtuig naar Hongkong wilde stappen. Volgens de autoriteiten had hij belasting ontdoken. Een rechtbank oordeelde later dat hij omgerekend ruim 2 miljoen euro moest betalen aan boetes en achterstallige belastingen. Ai verklaarde woensdag dat hij niet weet waarom hij zijn paspoort heeft teruggekregen.

Ai is onder andere bekend van de installatie met zonnebloemzaden in 2010 in het Tate Modern in Londen. Hij legde op de vloer van een hal een dikke laag van 100 miljoen porseleinen en met de hand gemaakte zonnebloempitten.

Ai Wei Wei heeft paspoort terug
Ai Wei Wei heeft paspoort terug (Foto: ANP)

Twitterende 'Gedetineerde W' gepakt

De man die sinds vorige week vanuit zijn cel in Amsterdam twittert over het leven in de gevangenis is gesnapt. Hij moet woensdag nog al zijn berichten verwijderen, laat advocaat Sébas Diekstra weten.

In een paar dagen tijd kreeg 'Gedetineerde W' bijna twaalfhonderd volgers op Twitter. Hij schreef over 'misstanden' in zijn Amsterdamse gevangenis.

"Vandaag gaat de #deur om 18.00 weer dicht. En dan gaat het personeel tennissen of voetballen op het binnenterrein", aldus de verbolgen gevangene in één van zijn tweets. Aan RTL Nieuws gaf hij via Twitter zelfs een interview vanuit zijn cel.

Geen grap
"Antwoord op de vraag of het klopt dat de maaltijden vol met ijs zitten, is helemaal juist en is helaas geen grap!", schrijft hij in een ander bericht.

'Gedetineerde W', zijn echte naam is niet bekend, hield ook een blog bij vanuit de bajes. Hij zit in een relatief licht gevangenisregime, maar het was absoluut niet de bedoeling dat hij zou internetten vanuit zijn cel.

Twitterende 'Gedetineerde W' gepakt
Twitterende 'Gedetineerde W' gepakt (Foto: ANP)

Rechtbank laat liquidatieverdachte vrij

Een van de vier mannen die in februari in de Knokkestraat in Amsterdam werden aangehouden op verdenking van het plannen van een liquidatie, is woensdag door de rechtbank vrijgelaten.

De andere drie verdachten blijven vastzitten. Dat oordeelde de rechtbank in een zogenoemde pro-formazitting.

De verdachten werden op 1 februari met veel machtsvertoon ingerekend in Nieuw-Sloten. Een arrestatieteam reed twee auto's met twee mannen van 20 uit Amsterdam en twee van 21 jaar oud uit Amsterdam en Almere in een woonwijk klem. Agenten losten schoten en een van de arrestanten raakte gewond. Een ander werd door een politiehond gebeten. In de auto lagen meerdere vuurwapens.

Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg verklaarde enkele dagen later dat de politie met de arrestatie van de mannen waarschijnlijk een ophanden zijnde liquidatie of ander ernstig misdrijf heeft voorkomen.

Rechtbank laat liquidatieverdachte vrij
Rechtbank laat liquidatieverdachte vrij (Foto: ANP)

Korpschef: houd hoofd koel en verstand erbij

"Mijn collega's en ik moeten oppassen voor de valkuil van emotionele ontboezemingen." Dat schrijft korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie op zijn weblog, naar aanleiding van de veroordeling vorige week van een schietende agent uit Kerkrade. Die werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag.

"Wij laten ons niet verleiden tot ongepaste bewoordingen in (sociale) media. Wij vermijden generalisaties over de rechtspraak in ons land. Zulke uitlatingen zijn onjuist, misplaatst en brengen ons niet verder", stelt Bouman. " Het is aan ons om escalatie te voorkomen door het hoofd koel en het gezond verstand erbij te houden."

Bouman schrijft dat het vonnis intern heftige emoties heeft losgemaakt. "Het voedt bij velen de frustraties over gebrek aan erkenning en over het vertekende beeld dat (sociale) media al te vaak van ons werk en onze mentaliteit schetsen." Volgens de korpschef spreken reacties van collega's op intranet boekdelen.

Ondertussen belooft Bouman "tot de juridische bodem" te gaan. "Indien nodig tot aan de hamerslag van de Hoge Raad."

Korpschef: houd hoofd koel en verstand erbij
Korpschef: houd hoofd koel en verstand erbij (Foto: ANP)

Apple onderuit op Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager geopend. Beleggers verwerkten een grote stroom aan cijferpresentaties. Technologiereuzen Apple en Microsoft stonden flink onder druk na tegenvallende prestaties. De zwaargewichten drukten daarmee stevig op het sentiment.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent in de min op 17.881 punten. Ook de S&P deed een stap terug. De brede graadmeter verloor 0,3 procent tot 2112 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde een min van 1 procent op 5156 punten.

Apple zakte ruim 6 procent in de Nasdaq, hoewel het concern bijna twee keer zoveel winst boekte in het afgelopen kwartaal als een jaar eerder. Onder meer de verkopen van de iPhone bleken lager te liggen dan analisten hadden verwacht. Branchegenoot Microsoft zette het grootste kwartaalverlies uit zijn geschiedenis in de boeken: zo'n 3,2 miljard dollar (circa 2,9 miljard euro). Het bedrijf moest flink bloeden voor de afschrijving die het deed op de Nokia-divisie en daalde op de beurs 3 procent.

Apple onderuit op Wall Street
Apple onderuit op Wall Street (Foto: ANP)

'Minder Formule 1-tests in 2016'

In 2016 zullen in de Formule 1 minder tests plaats gaan vinden, zo meldt Autosport. Naast de 21 races zullen er slechts twee wintertests op het programma staan. Dit jaar zijn er naast negentien races en drie wintertests nog diverse tests tijdens het seizoen.

De twee wintertests zullen worden gehouden in Barcelona. Iedere test zal vier dagen tellen, waardoor er voor het seizoen 2016 acht testdagen zijn. De eerste test zal van 1 tot en met 4 maart zijn en de tweede 15 tot en met 18 maart. Het seizoen start op 3 april in Australië.

Dit jaar worden de tussentijdse tests nog gebruikt om rookies ervaring op te laten doen. Eén dag mag een vaste coureur rijden, terwijl op de andere dag een rookie het stuur over moet nemen.

Brussel: Grieken boeken snel vooruitgang

De Grieken boeken snel vooruitgang bij het uitvoeren van afspraken die vorige week zijn gemaakt over hervormingen en besparingen. De onderhandelingen over nieuwe financiële steun zijn begonnen. Het is de bedoeling in de tweede helft van augustus tot een akkoord te komen tussen Athene en de internationale geldschieters.

Dat verklaarde Europees Commissaris Pierre Moscovici (Economische en Financiële Zaken) woensdag in Brussel. Hij verwees naar de afspraken van de speciale top van de eurolanden begin vorige week in Brussel. De regeringsleiders besloten toen dat het noodlijdende Griekenland kan rekenen op een nieuw hulppakket van maximaal 86 miljard euro voor drie jaar. De regering in Athene moest dan wel meteen beginnen met dringend noodzakelijke ingrepen om onder meer de staatskas te vullen, zoals een verhoging van de btw.

"Na maanden van stilstand maken we nu goede stappen voorwaarts", aldus Moscovici. De Grieken weigerden de afgelopen tijd tegemoet te komen aan de eisen van de geldschieters. Zij vreesden een verdere verslechtering van de situatie in het Zuid-Europese land, dat kampt met een gigantische schuldenberg.

Brussel: Grieken boeken snel vooruitgang
Brussel: Grieken boeken snel vooruitgang (Foto: ANP)

Zes maanden cel voor financieren terrorisme

Burcu T. (29) moet zes maanden de cel in omdat ze geld heeft overgemaakt aan een terroristische organisatie. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag bepaald. Het Openbaar Ministerie had twee jaar cel geëist.

Volgens de rechtbank had T. kunnen weten dat met haar betalingen de gewapende jihad ondersteund werd. Haar advocate had hierover in de rechtszaal aangevoerd dat het T. ging om liefdadigheid: ze dacht dat ze geld gaf voor weeskinderen en weduwes van islamitische strijders. Het geld, in totaal ongeveer 2000 euro, was bestemd voor de Islamic Jihad Union (IJU) en werd overgemaakt aan een tussenpersoon in Turkije.

De rechtbank sprak T. vrij van deelname aan en lidmaatschap van een terroristische organisatie.

T. woont momenteel in Turkije, waar ze een gezin heeft.

Zes maanden cel voor financieren terrorisme
Zes maanden cel voor financieren terrorisme (Foto: ANP)

Levenslang voor illegale houtkap Myanmar

Een rechtbank in Myanmar heeft 153 Chinezen tot levenslang veroordeeld omdat ze illegaal hout hadden gekapt. Twee anderen kwamen er vanaf met een gevangenisstraf van tien jaar.

De Chinezen werden in januari gearresteerd tijdens een grote operatie tegen illegale houtkap. Daarbij werden zo'n vierhonderd voertuigen in beslag genomen en ongeveer 1600 stapels vers gekapte bomen.

Het grensgebied in het noordoosten met China is al langer bron voor illegale houthandel in China. Ook veel jade wordt illegaal naar China uitgevoerd. De vraag vanuit China naar grondstoffen uit Myanmar heeft de hekel aan de "grote broer"in het noorden aangewakkerd.

Levenslang voor illegale houtkap Myanmar
Levenslang voor illegale houtkap Myanmar (Foto: ANP)

Tour: Nummer drie Van Garderen naar huis

Tejay van Garderen, de nummer twee in de Tour de France, heeft woensdag tijdens de zeventiende etappe op moeten geven. De Amerikaan van BMC stapte ziek op en moest al in de eerste kilometers lossen. 

Nadat hij minuten verloor in de strijd in het begin van de etappe wist hij zich later toch nog terug te vechten naar het peloton, maar zodra het weer omhoog liep moest hij opnieuw lossen. Tijdens de beklimming van de Col de la Colle-Saint-Michel van de tweede categorie stond de Amerikaan volledig geparkeerd, waarna hij huilend afstapte.

Rare Replay gamebundel kost in totaal 50 GB

De Rare Replay-bundel is een verzameling van 30 games die door de jaren heen door Rare zijn ontwikkeld. De collectie, die hoofdzakelijk uit klassiekers als Battletoads en Banjo-Kazooie bestaat, zal in totaal 50 GB in beslag nemen.

Deze omvang is echter afhankelijk van wat je wilt spelen. Een groot deel van de games uit de bundel zijn namelijk Xbox 360-games, of liever gezegd, games die eerder al beschikbaar waren voor de 360. Deze passen niet op de disk en moeten afzonderlijk gedownload worden alvorens je ze kunt spelen.

De verzameldisk van Rare komt op 4 augustus uit voor Xbox One. De disk biedt in totaal 10.000 gamerscore-punten aan achievements.

Star Wars KOTOR II krijgt na tien jaar een patch

Star Wars: Knights of the Old Republic II, een game die in 2004 uitkwam, heeft uit het niets een update gekregen. Aspyr Media heeft nieuwe features toegevoegd aan de pc-versie van de game op Steam.

Hier is het complete lijstje:

  • 37 achievements to be earned through gameplay
  • Steam Cloud saves
  • Native widescreen resolution support
  • Resolution support up to 4K and 5K
  • Support for controllers, including Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, and Playstation 4, along with several others (check the system requirements for details)
  • Steam Workshop support! We proudly worked with the Restored Content Mod Team to have their famous TSLRCM up on launch day
  • Oh... and we added a “Force Speed Effects” option in the menu

Vooral de Steam Workshop ondersteuning is belangrijk voor de fans. Obsidian werd in 2004 onder druk van de uitgever gedwongen om de game uit te brengen terwijl het nog niet helemaal af was. Een deel van de content moest daarom geschrapt worden, maar de code ervan zit nog wel verstopt in de game. De mod herstelt deze content, waardoor er nieuwe eindes mogelijk zijn. Verder repareert de mod honderden bugs.

Monster Hunter X uitgebreid in beeld

Monster Hunter X is een actievolle spinoff van Monster Hunter. De veertien wapens in de game hebben nieuwe speelmodi en jagers kunnen nu ook springen. Capcom heeft in een livestream van 26 minuten getoond hoe dit precies eruit ziet.

De livestream is echter in het Japans en het is niet meteen duidelijk wat ze precies aan het doen zijn. Gelukkig heeft Arekkz Games een handige samenvatting gemaakt die alle speerpunten uitlegt. Bekijk de samenvatting of de gehele livestream hieronder.

Monster Hunter X komt in november uit in Japan, een Westerse release is nog niet aangekondigd.

Wii U-bundel voor Super Mario Maker

Op 11 september verschijnt Super Mario Maker, waarin het mogelijk is zelf levels te maken en delen in vier verschillende Mario-stijlen. Er komen diverse bundels van de game om het dertigjarig bestaan van Super Mario Bros. te vieren.

De eerste bundel bestaat uit de game en een hardcover artbook (degene die de game digitaal kopen, ontvangen de artbook in pdf-formaat). De tweede bundel bestaat uit de game, een hardcover artbook en een 8-bit Mario-amiibo met klassieke kleuren. Op 23 oktober komt er ook een 8-bit Mario-amiibo met de moderne kleuren.

De laatste bundel, die tot nu toe niet bekend was gemaakt, bestaat uit de game, een hardcover artbook, een 8-bit Mario-amiibo met klassieke kleuren en een Wii U-console. Alle bundels zijn hieronder te bekijken en vanaf 11 september verkrijgbaar. 

Super Mario Maker standaard editie

Super Mario Maker limited editie

Super Mario Maker Premium Pack

Kramer zet verhuizing naar VAE uit zijn hoofd

Aanvaller Michiel Kramer van ADO Den Haag heeft zijn droomtransfer naar Baniyas uit de Verenigde Arabische Emiraten uit zijn hoofd gezet. In afwachting van een akkoord tussen beide clubs trainde hij vanaf dinsdag alweer mee met de Haagse selectie. Hij heeft zich nu erbij neergelegd dat de lucratieve verhuizing niet doorgaat.

"Ik zal dit gaan verwerken met mijn omgeving. En vervolgens de knop weer omzetten om fit te worden", liet Kramer woensdagochtend via Twitter weten.

De 26-jarige spits, in het afgelopen seizoen goed voor zeventien competitietreffers, was persoonlijk al rond met Baniyas. "Beide clubs zijn er na hun onderhandelingen echter niet uitgekomen", meldde ADO Den Haag op de website.

Kramer zet verhuizing naar VAE uit zijn hoofd
Kramer zet verhuizing naar VAE uit zijn hoofd (Foto: ANP)

'Dader Suruç was Turkse Syriëganger'

De man die maandag een zelfmoordaanslag pleegde in de Turkse plaats Suruç was een twintigjarige Koerdische Turk die afgelopen jaar in Syrië is geweest. Hij had ook contacten met een verdachte van een bomaanslag begin juni op een verkiezingsbijeenkomst van de pro-Koerdische HDP (Democratische Volkspartij). De man kwam uit Adiyaman, aldus een regeringsfunctionaris die anoniem wilde blijven.

Bij de bloedige aanslag kwamen maandag 32 overwegend jonge mensen om het leven en raakten er circa honderd gewond. Beelden van de aanslag moesten woensdag worden verwijderd van internet, op bevel van een Turkse rechter in Suruç. Verscheidene internetproviders hebben daarom de toegang tot Twitter geblokkeerd. De officiële mediatoezichthouder BTK heeft laten weten niets met deze blokkering te maken te hebben en beklemtoont dat de toegang snel wordt hersteld.

Dader Suruç was Turkse Syriëganger
Dader Suruç was Turkse Syriëganger (Foto: ANP)

Rotterdams Zomercarnaval barst weer los

Rotterdam maakt zich op voor het jaarlijkse zomerfestival met als hoogtepunt op zaterdag de straatparade van het Zomercarnaval. Het festival, dat officieel Robin Rotterdam Unlimited heet, staat in het teken van diversiteit. Op verschillende plekken in de stad, zoals het plein voor het Centraal Station en het Schouwburgplein, hangen al duizenden gekleurde vlaggen.

Zaterdag trekken ruim 2500 dansers en danseressen in bonte kostuums door de straten van het centrum van de Maasstad. Op en rondom 25 praalwagens leggen de deelnemers al dansend een route van 5 kilometer af. Er doen ook carnavalsgroepen uit andere Europese steden mee, zoals Parijs en Liverpool. Dit jaar rijdt er voor het eerst een praalwagen mee voor homo's en lesbiennes.

De Rotterdamse straatparade is al meer dan dertig jaar oud. In 1984 werd deze voor het eerst georganiseerd door een groepje studenten van Antilliaanse afkomst. Indertijd trok het evenement 1500 bezoekers. Nu rekenen de organisatoren op naar schatting 750.000 mensen.

Dunya
Voorafgaand aan het Zomercarnaval vinden op verschillende plekken in de stad optredens plaats van muzikanten. Net als vorig jaar is ook dit jaar het bekende Rotterdamse wereldmuziekfestival Dunya opgenomen in het programma van het zomerfestival. Volgens een woordvoerster kwam het 'Dunya-element' vorig jaar niet zo goed uit de verf. Dit jaar hoopt de organisatie dat de wereldmuziek nadrukkelijker aanwezig is in de stad. Zo treedt zaterdagavond de Amerikaanse funklegende George Clinton op op het Hofplein.

Van tropische temperaturen is er zaterdag hoogstwaarschijnlijk geen sprake. Zoals het er nu naar uitziet wordt het hoogstens 20 graden, met grote kans op regen.

Rotterdams Zomercarnaval barst weer los
Rotterdams Zomercarnaval barst weer los (Foto: ANP)

Politie schiet na grote vechtpartij Wijchen

In Wijchen heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag twee waarschuwingsschoten gelost voor drie jongens die op de vlucht waren na een grote vechtpartij. De drie Wijchenaren zijn na een achtervolging aangehouden, aldus de politie woensdag.

Een groepje van vijf mensen werd op de Donkerstraat in Wijchen belaagd en mishandeld door een groep van twintig mensen. Toen de politie aankwam op de plaats van de vechtpartij, waren de belagers al weg. Volgens de slachtoffers sloegen enkelen van hen met scooters op de vlucht. Hierop startte de politie een zoekactie.

Agenten troffen een scooter met drie jongens erop aan op de Hoefsestraat, die deel uitmaakt van het Vierdaagseparcours. Bij het zien van de politieauto reed de scooter hard weg en begon te slingeren. Daarbij vielen twee jongens van zeventien en achttien jaar van de scooter. De achttienjarige bestuurder reed door en stopte later alsnog na enkele waarschuwingsschoten. Ook hij is aangehouden.

Luchthaven Bali weer dicht door vulkaan

De internationale luchthaven van het Indonesische eiland Bali is woensdag voor de derde keer in twee weken tijd dichtgegaan door een vulkaan. De autoriteiten schatten dat het vliegveld tot donderdag 06.00 uur (plaatselijke tijd) gesloten blijft. Het is er zes uur later dan bij ons.

De oorzaak van de sluiting is as van de vulkaan Raung die 125 kilometer van het vliegveld vandaan op Java ligt. De vulkaan is weer uitgebarsten en verstoort het vliegverkeer, onder meer van en naar de toeristische trekpleister Bali. Het vliegveld bij de hoofdstad van Bali, Denpasar, is de op twee na drukste luchthaven van Indonesië. De overlast is afhankelijk van de windrichting. Als die verandert, kan er weer op Bali worden gevlogen.

Luchthaven Bali weer dicht door vulkaan
Luchthaven Bali weer dicht door vulkaan (Foto: ANP)

'IS-dreiger' aangehouden op Schiphol

Een 29-jarige man uit Apeldoorn, die internationaal gesignaleerd stond, is dinsdag op Schiphol aangehouden op verdenking van het versturen van dreigmails uit naam van IS. De man zou vorige week een e-mail hebben gestuurd aan een aantal Nederlandse mediabedrijven waarin hij waarschuwde op diverse locaties in het land explosieven te laten afgaan.

De verdachte eiste onder meer vrijlating van Syriëgangers en een groot geldbedrag in ruil voor informatie over de locatie van de explosieven.

De politie meldt dat onderzoek snel uitwees dat van een concrete dreiging geen sprake was. De berichten leidden naar de 29-jarige verdachte, die op dat moment in het buitenland verbleef. Bij aankomst op Schiphol dinsdag werd hij door de Koninklijke Marechaussee aangehouden.

'IS-dreiger' aangehouden op Schiphol
'IS-dreiger' aangehouden op Schiphol (Foto: ANP)

Dishonored Remaster goedkoper voor bezitters van het origineel

Eigenaren van de digitale versie van Dishonored krijgen 50% korting als ze upgraden naar de nieuwe versie. Reddit-users hebben deze promotie ontdekt op de PlayStation Store. De Remaster is dan $20 in plaats van $40.

Dit is interessant, want de game was toevallig gratis voor PlayStation Plus-leden in april, dus veel mensen kunnen hier gebruik van maken.

Dishonored Remastered bevat alle DLC en is grafisch iets opgepoetst. De game komt op 28 augustus uit.

F1: Voorbeschouwing Grand Prix van Hongarije

Header_Hongarije

De laatste Grand Prix voor de zomerstop is de Grand Prix van Hongarije. Op de altijd warme Hungaroring was vorig jaar Daniel Ricciardo met de Red Bull verrassend de snelste. De Australiër kan dit jaar zijn draai niet vinden, maar Red Bull lijkt het lek langzaam maar zeker boven te krijgen. De Renault-motor kan het team er echter van weerhouden het kunststukje van vorig jaar te herhalen.

Kampioenschapsleider en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton zoekt juist revanche ten opzichte van vorig jaar nadat hij na een brandje tijdens de kwalificatie uit de pitsstraat moest starten, maar toch nog het podium haalde. De Brit is dit jaar weer goed in vorm, maar concurrentie van teamgenoot Nico Rosberg ligt op de loer. Kan Ferrari weer voor Williams komen of is het team uit Grove voorlopig naar plaats twee opgeschoven in de pikorde bij de teams? Kan Max Verstappen zijn uitvalbeurt in Groot-Brittannië omzetten in een goede puntenfinish? We weten het allemaal zondagmiddag rond de klok van 15.45 uur.

Kopje_Hungaroring


circuit_hungaroring

FIA Grand Prix van Hongarije informatie


kopje_kalender

Ronde Datum Grand Prix Plaats Winnaar
1 15 maart Grand Prix van Australië Melbourne Lewis Hamilton
2 29 maart Grand Prix van Maleisië Kuala Lumpur Sebastian Vettel
3 12 april Grand Prix van China Shanghai Lewis Hamilton
4 19 april Grand Prix van Bahrain Shakhir Lewis Hamilton
5 10 mei Grand Prix van Spanje Barcelona Nico Rosberg
6 24 mei Grand Prix van Monaco Monte Carlo Nico Rosberg
7 7 juni Grand Prix van Canada Montreal Lewis Hamilton
8 21 juni Grand Prix van Oostenrijk Spielberg Nico Rosberg
9 5 juli Grand Prix van Groot Brittannië Silverstone Lewis Hamilton
10 26 juli Grand Prix van Hongarije Budapest -
11 23 augustus Grand Prix van Belgie Spa-Francorshamps -
12 6 september Grand Prix van Italië Monza -
13 20 september Grand Prix van Singapore Singapore -
14 27 september Grand Prix van Japan Suzuka -
15 11 oktober Grand Prix van Rusland Sochi -
16 25 oktober Grand Prix van Amerika Austin -
17 1 november Grand Prix van Mexico Mexico City -
18 15 november Grand Prix van Brazilië Sao Paulo -
19 29 november Grand Prix van Abu Dhabi Abu Dhabi -


kopje_stand


Coureurs:

Pos Coureurs Land Punten
1 Lewis Hamilton Groot-Brittannië 194
2 Nico Rosberg Duitsland 177
3 Sebastian Vettel Duitsland 135
4 Valtteri Bottas Finland 77
5 Kimi Räikkönen Finland 76
6 Felipe Massa Brazilië 74
7 Daniel Ricciardo Australië 36
8 Daniil Kvyat Rusland 27
9 Nico Hülkenberg Duitsland 24
10 Romain Grosjean Frankrijk 17
11 Felipe Nasr Brazilië 16
12 Sergio Perez Mexico 15
13 Pastor Maldonado Venezuela 12
14 Max Verstappen Nederland 10
15 Carlos Sainz Jr. Spanje 9
16 Marcus Ericsson Zweden 5
17 Jenson Button Groot-Brittannië 4
18 Fernando Alonso Spanje 1
19 Roberto Merhi Muntan Spanje 0
20 Will Stevens Groot-Brittannië 0
21 Kevin Magnussen Denenmarken 0

Constructeurs:

Pos Constructeur Punten
1 Mercedes AMG Petronas F1 Team 371
2 Scuderia Ferrari 211
3 Williams Martini Racing 151
4 Infiniti Red Bull Racing 63
5 Sahara Force India F1 Team 39
6 Lotus F1 Team 29
7 Sauber F1 Team 21
8 Scuderia Toro Rosso 19
9 McLaren Honda 5
10 Manor Marussia F1 Team 0


kopje_tijdschema

Tijd Training/race
Vrijdag 24 juli  
10:00 - 11:30 Vrije Training 1
14:00 - 15:30 Vrije Training 2
Zaterdag 25 juli  
11:00 - 12:00 Vrije Training 3
14:00 - 15:00 Kwalificatie
Zondag 26 juli  
14:00 Race

kopje_TVgids

Tijd Training/race   TV station
Vrijdag 24 juli      
10:00 - 11:30 Vrije Training 1   Sport1 - BBC
14:00 - 15:30 Vrije Training 2   Sport1 - BBC
Zaterdag 25 juli      
11:00 - 12:00 Vrije Training 3   Sport1 - BBC2
14:00 - 15:00 Kwalificatie   Sport1 - BBC1 - RTL+
Zondag 26 juli      
14:00 Race   Sport1 - BBC1 - RTL+

Kopje_hetweer

Hungaroring weer

Actueel weer

Eerste beelden Rugby World Cup 2015 onthuld

Franse Uitgever BigBen onthulde gisteren de eerste screenshots van de officiële rugbygame Rugby World Cup 2015. De game wordt uitgebracht wanneer het officiële toernooi begint en probeert zodoende een extra dimensie te geven aan de spanning rondom het enorme sportevenement.

In de game kun je je favoriete landsteam coachen om de Webb Ellis Cup te winnen. Rugby World Cup 2015 komt in september uit voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita en pc.

Koreaanse golftopper opgeroepen voor militaire dienst

Hij verdiende in het huidige golfseizoen tot dusver ruim 2 miljoen dollar op de Amerikaanse PGA Tour. De 29-jarige Zuid-Koreaan Bae Sang-Moon, die in 2013 een verblijfsvergunning in de Verenigde Staten bemachtigde, zal de komende twee jaar met ongeveer 130 euro per maand genoegen moeten nemen. Hij moet in eigen land alsnog zijn militaire dienstplicht vervullen nadat hij een rechtszaak in zijn geboorteplaats Daegu had verloren.

Volgens de Zuid-Koreaanse rechter heeft Bae Sang-Moon, tweevoudig winnaar op de PGA Tour, te weinig tijd buiten zijn vaderland doorgebracht om als buitenlands staatsburger door het leven te gaan. "Ik respecteer en aanvaard het vonnis volledig", liet de Aziatische golfer deemoedig weten.

Zuid-Korea is formeel nog altijd in oorlog met Noord-Korea. Alle mannen tussen 18 en 35 jaar dienen mede daarom in Zuid-Korea een dienstplicht van twee jaar te vervullen. Vooral inwoners uit de show- en sportwereld proberen daaronder uit te komen.

FrieslandCampina koopt mozzarellaproducent

FrieslandCampina neemt de Belgische mozzarellaproducent Fabrelac over. Dat maakte het Nederlandse zuivelconcern woensdag bekend, zonder het overnamebedrag te vermelden.

FrieslandCampina zegt met deze overname de sterk groeiende mozzarellamarkt te betreden. De productiecapaciteit van Fabrelac is maximaal 30 miljoen kilo mozzarella per jaar. Naast de Italiaanse kaassoort, die wordt gebruikt voor onder meer pizza-toppings, produceert de onderneming ook saladekaas, wei-ingrediënten en room.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Animal Crossing amiibo-kaarten komen 2 oktober

Op 2 oktober lanceert Animal Crossing: Happy Home Designer voor Nintendo 3DS. Hierin moet je onder andere huizen decoreren voor de dieren uit Animal Crossing. Niet verwonderlijk lanceren op dezelfde dag ook de amiibo-kaarten, waarmee je toegang krijgt tot het dier op de kaart.

Er komen in de eerste serie ruim 100 kaarten beschikbaar, die in pakjes van drie kaarten worden verkocht. Eén van deze kaarten is een 'speciale kaart', al is nog niet duidelijk wat dit inhoudt. In Noord-Amerika worden er zes kaarten per pakje verkocht, al is nog niet duidelijk wat de prijzen zijn. Hieronder kun je een paar van de kaarten bekijken.

Animal Crossing amiibo-pakje

Resetti amiibo

Tom Nook amiibo-kaart

Real Madrid gaat samenwerken met EA Sports

Real Madrid gaan een exclusiviteisdeal aan met EA Sports. Hiermee wordt EA Sports voor drie jaar de exclusieve en officiële videogamepartner van één van de populairste voetbalclubs ter wereld. 

Dit houdt onder andere in dat de spelers van Real Madrid verbeterde 3D-modellen krijgen in FIFA 16 en komt er een exclusief FIFA 16-toernooi. Wat voor de meesten minder interessant zou zijn, is dat er ook EA-content getoond gaat worden op de digitale kanalen van Real Madrid en dat er mogelijkheden zijn om in het stadion van Real Madrid aan de slag te gaan met FIFA 16.

Hoe de 3D-modellen zijn gescand, kun je zien in de trailer hieronder. FIFA 16 staat gepland voor 24 september voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Nieuwe trailer voor WRC 5 gepresenteerd

Ontwikkelaar Kylotonn Games en uitgever BigBen Interactive hebben gisteren een nieuwe trailer gepresenteerd van WRC 5: FIA World Rally Championship. De trailer toont ons de Ford Fiesta RS WRC van het M-Ford team. WRC 5 komt later dit jaar uit.

In de trailer wordt gepronkt met enkele locaties en uitdagingen die spelers in de game te wachten staat. Variërende van bevroren wegen en sneeuwbanken in Zweden, tot smalle zandweggetjes op Sardinië. De game heeft tracks verspreid over 14 landen, met 13 verschillende rally's op alle soorten terrein.

De rallygame komt in oktober van dit jaar uit voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita en pc.

Neergestoken agent 'met de schrik vrij'

De politieman die dinsdag werd neergestoken tijdens een arrestatie in Uithoorn, is met de schrik vrijgekomen. Hij is ontslagen uit het ziekenhuis nadat hij was behandeld aan een steekwond in zijn arm. Dat heeft het OM Amsterdam woensdag laten weten.

De dader, die na de steekpartij werd neergeschoten, ligt nog wel in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. Waarom hij werd gearresteerd en wat de aard is van zijn verwondingen kan het OM nog steeds niet zeggen.

Ballast Nedam onderuit na overnamebod

De effectenbeurs in Amsterdam is woensdagochtend lager geopend. Ook de andere Europese aandelenmarkten begonnen met verliezen. Tegenvallende kwartaalberichten van de Amerikaanse technologiereuzen Apple, Microsoft en Yahoo zorgden voor een negatieve stemming op de markten. Op Beursplein 5 ging Ballast Nedam onderuit, ondanks een overnamebod op het bedrijf.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent lager op 495,95 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 742,08 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden 0,6 tot 1 procent in.

Ballast Nedam zakte ruim 7 procent. Het Turkse bouwbedrijf Renaissance Construction wil zijn Nederlandse branchegenoot overnemen. Renaissance Construction biedt 1,55 euro per aandeel Ballast Nedam. Dat is lager dan de slotkoers van 1,65 euro die dinsdag werd genoteerd. Woensdagochtend zakte de koers naar 1,53 euro.

In de AEX sloot staalmaker ArcelorMittal de rij met een verlies van 2,6 procent. OCI, Unilever, Heineken, Wolters Kluwer en Altice waren de enige winnaars met plussen van 0,2 tot 0,8 procent.

Hekkensluiter in de MidKap was toeleverancier aan de chipsector Besi met een min van 1,5 procent. TomTom herstelde weer wat na de flinke verliesbeurt van een dag eerder en voerde de kopgroep aan met een winst van 1,9 procent. Het navigatiebedrijf verloor dinsdag bijna 9 procent na teleurstellende kwartaalcijfers.

In Londen steeg easyJet ruim 4 procent na een tussentijds handelsbericht. De druk op de ticketprijzen is volgens de Britse luchtvaartmaatschappij het afgelopen kwartaal meegevallen. De opbrengsten per stoel daalden wel, maar minder sterk dan verwacht. easyJet vervoerde in de maanden april tot en met juni 19,1 miljoen passagiers, ruim 6 procent meer dan een jaar eerder.

Het Amerikaanse Apple verloor ruim 5 procent in Frankfurt, waar het ook een beursnotering heeft. De iPhone-maker deed het in afgelopen kwartaal beter dan verwacht, maar de vooruitzichten voor het lopende kwartaal vielen tegen. Microsoft daalde op de Duitse beurs 4 procent. De softwaremaker leed het grootste kwartaalverlies uit zijn geschiedenis door een miljardenafschrijving op de Nokia-divisie.

De euro bleef woensdagochtend vrijwel onveranderd op 1,0935 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,4 procent tot 50,17 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper en kostte 56,49 dollar per vat.

Citizen Kane beste Amerikaanse film allertijden

Citizen Kane is de beste Amerikaanse film ooit gemaakt. Althans dat is wat een onderzoek van de BBC onder 100 filmrecensenten uitwees.

Andere opvallende titels tussen de honderd zijn ondermeer nieuwkomer 12 Years A Slave op nummer 99, The Dark Knight op nummer 96 en The Tree of Life op nummer 79. The Lion King is als een van de meest bekende animatiefilms te vinden op nummer 86. Apocalypse Now, dat door sommigen als de beste film allertijden wordt gezien, moet het doen met een schamele 90e plaats. The Shawshank Redemption is nergens te bekennen.

Hieronder een overzicht van de top 10, de gehele lijst is hier te bekijken.

1. Citizen Kane (Orson Welles, 1941)
2. The Godfather (Francis Ford Coppola, 1972)
3. Vertigo (Alfred Hitchcock, 1958)
4. 2001: A Space Odyssey (Stanley Kubrick, 1968)
5. The Searchers (John Ford, 1956)
6. Sunrise (FW Murnau, 1927)
7. Singin' in the Rain (Stanley Donen and Gene Kelly, 1952)
8. Psycho (Alfred Hitchcock, 1960)
9. Casablanca (Michael Curtiz, 1942)
10. The Godfather: Part II (Francis Ford Coppola, 1974)

Touretappe van vandaag: voorbode voor de Alpenreuzen

Na de tweede rustdag krijgen de renenrs in de Tour de France de eerste Alpenbergen voor de kiezen. Nog geen klim van buitencategorie, maar wel een lastige finale met drie lastige klimmen. De vraag is of de klassementsrenners hier al voor de zege willen gaan, of dat ze zich toch willen sparen voor de volgende drie, zware, dagen.

Dezelfde rit werd vorige maand al verreden in de voorbereidingskoers Criterium du Dauphné. Die rit werd gewonnen door Romain Bardet, voor Tejay Van Garderen. De Amerikaan, die tweede werd in het eindklassement, reed toen Chris Froome uit het wiel, die wel op een handvol seconden derde werd. 

Digne-les-Bains
De stad Digne-les-Bains kent een kleine zestienduizend inwoners ! Elk jaar, begin augustus, houdt men hier de Corso van de Lavendel, een vijfdaags feest gewijd aan deze beroemde Provençaalse bloem, met praaltochten met bloemenkarren, een boerenmarkt, optredens, concerten, bals en vuurwerk.

Dinge-les-Bains was al twaalf keer eerder start- of finishplaats in de Tour de France. In 2008 was de ronde hier voor het laatst. Na een lastige finale won Rabobank-renner Oscar Freire de sprint van een uitgedund peloton. De Spanjaard won dat jaar ook de groene trui. 

Pra Loup
De Tour is pas twee keer eerder aangekomen op de beklimming naar Pra Loup. De laatste keer was alweer in 1980, toen de Belg Jos De Schoenmaecker wist te winnen. Vijf jaar eerder Bernard Thévenet op Pra Loup en legde daarmee mede de basis voor de eerste van zijn twee Tourzeges. 

In het winterseizoen is Pra Loup vooral gevuld met skiërs en snowboarders. Het gebied kent dan ongeveer 180 kilometer aan skihellingen. De scores en reviews op de diverse wintersportsites leert dat de accomondaties daar wel aan vervanging of verbetering toe zijn. Dus mocht je zien na het beelden, of na het luisteren van de verhalen van Herbert Dijkstra, er deze winter naar toe willen voor vakantie is het wel aan te raden je eerst goed in te lezen.

Etappebeschrijving
De eerste etappe in de Alpen herbergt nog geen van de grote Alpenreuzen. Wel krijgen de renners in de laatste tachtig kilometer twee klimmen van de tweede categorie en een van eerste categorie voor de kiezen. Al met al zeker geen makkelijke dag voor de renners. Na tachtig kilometer komt er eerst de Col de la Colle-Saint-Michel (2e categorie), een elf kilometer lange klim met een stijgingspercentage van 5,2%. Dus niet heel steil, maar wel lastig genoeg om veel renners te doen lossen.

Profiel van de zeventiende etappe (Bron: LeTour.fr)Profiel van de zeventiende etappe (Bron: LeTour.fr)

Na een korte afdaling en een tussensprint, gaat het direct weer omhoog. Uiteindelijk wordt er ongeveer 35 kilometer geklommen, al is de klim van Col d'Allos officieel maar veertien kilometer lang. Het stijgingspercentage is met 5,5% niet groot, maar aan het eind van de klim zitten wel stukken van negen procent. Na de erg lastige afdaling van zestien kilometer volgt direct de slotklim naar Pra Loup. Het is een vrij regelmatige klim van 6,2 kilometer tegen de zeven procent aan.

Profiel van de slotfase van de etappe (Bron: LeTour.fr)Profiel van de slotfase van de etappe (Bron: LeTour.fr)

Algemeen klassement na zestiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1. Chris Froome GBr Team Sky 64h 47' 16''
2. Nairo Quintana Col Movistar + 03' 10''
3. Tejay Van Garderen VS BMC + 03' 32''
4. Alejandro Valverde Spa Movistar + 04' 02''
5. Alberto Contador Spa Tinkoff-Saxo + 04' 23''
6. Geraint Thomas GBr Team Sky + 05' 32''
7. Robert Gesink NED LottoNL-Jumbo + 06' 23''
8. Vincenzo Nibali Ita Astana + 07' 49''
9. Bauke Mollema NED Trek + 08' 53''
10. Warren Barguil Fra Giant-Alpacin + 11' 03''
11. Tony Gallopin Fra Lotto-Soudal + 12' 02''
12. Romain Bardet Fra AG2r + 13' 10''
13. Mathias Frank Zwi IAM Cycling + 14' 23''
14. Samuel Sanchez Spa BMC + 15' 18''
15. Pierre Rolland Fra Europcar + 15' 55''
16. Jarlinson Pantano Col IAM Cycling + 17' 04''
17. Andrew Talansky VS Cannondale-Garmin + 23' 15''
18. Serge Pauwels Bel MTN-Qhubeka + 24' 18''
19. Thibaut Pinot Fra FDJ + 31' 54''
20. Alexis Vuillermoz Fra AG2r + 36' 29'

FOK!sport favorieten voor de etappe
Grote favoriet voor vandaag is in onze ogen Joaquin Rodriguez. De Spanjaard won al twee ritten deze Tour en lijkt bewust vroeg te laten lopen om wellicht nog voor de bolletjestrui te gaan. Die draagt hij op dit moment al wel, maar die is eigenlijk in bezit van klassementsleider Chris Froome. Gezien de vorm van Rodriguez zal hij wel vroeg in de aanval moeten om kans op de zege te kunnen maken.

***** Joaquin Rodriguez
**** Alexis Vuillermoz, Pierre Rolland
*** Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde
** Nairo Quintana, Chris Froome, Alberto Contador
* Tejay Van Garderen, Steven Kruijswijk

50 Cent: ik overdrijf omdat dat hiphop is

50 Cent schept graag op over zijn levensstijl, want dat is naar zijn zeggen waar hiphop om draait. De rapper verklaarde dinsdag in de rechtbank dat hij slechts een paar dure kettingen en drie auto's bezit, aldus TMZ. Zijn financiële status wordt momenteel onderzocht, om te kunnen bepalen hoe groot de schadevergoeding is die hij moet betalen aan Lavonia Leviston.

De artiest vroeg onlangs zijn failissement aan, nadat hij door de rechter was veroordeeld tot het betalen van ruim 4,5 miljoen euro aan de vrouw. Hij zou opzettelijk een sekstape waarin zij te zien was online hebben gelekt, om zijn rivaal Rick Ross - vader van Levistons kind - te vernederen. 50 Cent zegt helemaal niet zo rijk te zijn als iedereen denkt.

Forbes schat zijn vermogen op ruim 141 miljoen euro, maar dat is volgens de muzikant ver boven het echte bedrag. Volgens 50 zelf is het 'slechts' bijna 4 miljoen euro. Hij zegt ruim 91.000 euro te hebben ontvangen voor zijn medewerking aan de film Southpaw, maar heeft geen idee hoeveel hij binnenhaalt met zijn deals met Disney en Reebok. Hij beweert zelfs nog nooit in een Reebok-winkel te zijn geweest.

50 Cent: ik overdrijf omdat dat hiphop is
50 Cent: ik overdrijf omdat dat hiphop is (Foto: BuzzE)

Censor: VMA's ongeschikt voor jonge kijkers

Miley Cyrus gaat de MTV Music Video Awards presenteren en daar is de Parents Television Council (PTC) niet blij mee. De invloedrijke organisatie die televisieprogramma's keurt op inhoud vermoedt dat met de komst van Cyrus de show 'profaan en seksueel' wordt.

"Het gaat niet veilig zijn voor kinderen om te kijken, dus moet het stempel TV-MA erop", meldt PTC-president Tim Winter aan Gossip Cop. TV-MA betekent dat een programma niet geschikt is bevonden voor kijkers jonger dan 17 jaar. Winter geeft aan dat MTV eerder weigerde zijn huidige leeftijdsgrens van 14 jaar te verhogen.

"Met Miley wordt het waarschijnlijk heel erg op de rand, erg profaan en erg seksueel expliciet", vertelt Winter die zijn oordeel baseert op de eerdere verschijningen van Cyrus. In 2013 danste een schaars geklede Miley met seksueel suggestieve bewegingen met Robin Thicke, het zogenoemde twerken. Een jaar later zag Winter tot zijn genoegen geen wilde capriolen van Cyrus. "Als ouder van een tiener was de uitzending van twee jaar geleden duidelijk niet geschikt voor een 14-jarige. Ik denk dat de uitzending van vorig jaar minder heftig was omdat er druk van de adverteerders was niet weer te gaan twerken."

Censor: VMA's ongeschikt voor jonge kijkers
Censor: VMA's ongeschikt voor jonge kijkers (Foto: BuzzE)

Turks overnamebod op Ballast Nedam

De Turkse bouwer Renaissance Construction wil zijn Nederlandse branchegenoot Ballast Nedam overnemen voor 30 miljoen euro in contanten. De top van het bedrijf uit Nieuwegein staat unaniem achter het bod. Dat maakten de twee bedrijven woensdag bekend.

Renaissance heeft 1,55 euro per aandeel over voor Ballast Nedam, een "billijk" bedrag meent bestuursvoorzitter Erik van der Noordaa. Grootaandeelhouder Navitas heeft de Turken al zijn belang van 19,99 procent in Ballast Nedam toegezegd. Renaissance doet zijn bod gestand als het minimaal een belang van 70 procent heeft verworven.

Het bod is ruim 29 procent meer dan het noodlijdende bouwbedrijf op 18 mei waard was op de beurs. Een dag daarna werd bekendgemaakt dat Ballast Nedam in gesprek was over een mogelijke overname. Het aandeel Ballast Nedam sloot dinsdag overigens op 1,65 euro.

Mocht de overname doorgaan, dan steekt Renaissance nog eens 30 miljoen euro in de Nieuwegeinse bouwer. De manier waarop die kapitaalinjectie wordt gedaan staat nog niet vast.

Beide bouwers maakten ook een aantal niet-financiële afspraken. Zo is overeengekomen dat Ballast Nedam juridisch zelfstandig blijft met het hoofdkantoor en centraal management in Nederland. Het huidige bestuur blijft in functie en aan de "huidige arbeidsvoorwaarden van de werknemers" wordt evenmin getoornd. Ook komen er twee onafhankelijke leden in de raad van commissarissen met bepaalde vetorechten, bedoeld om de rechten van kleinere aandeelhouders te beschermen.

Een van de strategische overwegingen voor Ballast Nedam om in te gaan op het bod is dat de bouwer minder gevoelig zal worden voor kostenoverschrijdingen op grote projecten. Het bedrijf kwam in zwaar weer door miljoenenverliezen op met name twee snelwegprojecten. Die tegenvallers waren terug te zien in de resultaten over de eerste helft van dit jaar, waarin Ballast Nedam een nettoverlies leed van 15 miljoen euro.

Turks overnamebod op Ballast Nedam
Turks overnamebod op Ballast Nedam (Foto: ANP)

Ondernemers krijgen weer vaker krediet

Nu de economie aantrekt, krijgen bedrijven weer vaker krediet. In 2014 werd 78 procent van de kredietaanvragen helemaal of deels gehonoreerd. Een jaar eerder was dat nog 62 procent.

Voor het mkb blijft het lastig. De financiering van kleine bedrijven steeg de eerste zes maanden van dit jaar van 51 naar 57 procent, blijkt uit de Financieringsmonitor van onderzoeksbureau EIM die minister Henk Kamp (Economische Zaken) woensdag naar de Tweede Kamer stuurde.

Kamp noemt het positief dat ondernemers weer kansen zien om te investeren in nieuwe producten en diensten. Hij is tevreden dat ze ook vaker de financiering ervoor rond krijgen. Bedrijven kunnen zo groeien, extra mensen aannemen en de economie verder versterken, aldus de minister.

Uit het onderzoek blijkt dat ondernemers hun "huisbank"vaak niet zien als mogelijke kredietverstrekker, ze kijken eerder naar andere banken of naar familie en vrienden voor een lening.

Ondernemers krijgen weer vaker krediet
Ondernemers krijgen weer vaker krediet (Foto: ANP)

Nieuwe trailer Spectre

Er is zojuist een nieuwe trailer uitgekomen voor Spectre, de 24e James Bond-film. Bekijk 'm hieronder als eerste op FOK!.

In Spectre moet Bond het dit keer opnemen tegen de criminele organisatie met dezelfde naam, nadat hij een raadselachtig bericht krijgt dat hem terugbrengt naar zijn diepe verleden. In de trailer worden er steeds meer hints gegeven wat dit duistere verleden inhoudt en wie er allemaal een rol in speelde. Kan Bond de puzzelstukjes bij elkaar vinden? Ook krijgen we een eerste blik op de nieuwe Bond-girls. Het ziet er alweer wat meer uit als de traditionele Bond-film; een trend die leek ingezet te worden met Skyfall.

Spectre draait op 4 november in de bioscoop.

Mexico belooft condooms in ruil voor beweging

Mexico heeft een manier bedacht om obesitas tegen te gaan. Mexicanen die tien squats (kniebuigingen) maken, krijgen als beloning een pakje condooms of een gratis metroritje. Op stations zijn speciale bewegingsmachines neergezet die een bonnetje printen als mensen de oefeningen doen.

In Mexico hebben ongeveer 37 miljoen inwoners obesitas. De overheid zet daarom stevig in op het bestrijden van overgewicht en probeert mensen met beloningen te stimuleren om meer te bewegen, schrijft de Britse krant The Guardian.

Wie geen condooms of een gratis ritje wil, kan ook bonnetjes sparen. Drie bonnen levert een stressbal op. Vijf bonnen is goed voor een stappenteller.

Mexico belooft condooms in ruil voor beweging
Mexico belooft condooms in ruil voor beweging (Foto: ANP)

Justin Bieber van zwarte lijst Interpol af

Justin Bieber wordt in Argentinië niet langer beschouwd als gezocht crimineel. Interpol heeft de popster van de zwarte lijst geschrapt.

Argentijnse justitie schakelde eerder Interpol in om de zanger voor de rechter te krijgen nadat hij door een fotograaf werd beschuldigd van geweldpleging. Tijdens een bezoek aan een nachtclub in 2013 zou Bieber samen met zijn lijfwachten een fotograaf en cameraman te lijf zijn gegaan. De officier van justitie riep Bieber in november nog tevergeefs op binnen twee maanden af te reizen naar Buenos Aires om daar in een rechtbank ondervraagd te worden.

TMZ meldt nu dat justitie aan Interpol heeft gevraagd de jacht op Justin Bieber te staken. Dat betekent dat de zanger weer naar het land kan afreizen zonder dat hij bij aankomst direct in de boeien wordt geslagen.

Justin Bieber van zwarte lijst Interpol af
Justin Bieber van zwarte lijst Interpol af (Foto: BuzzE)

Apple boert goed in China

Smartphonemaker Apple heeft het afgelopen kwartaal goed geboerd in met name China, ondanks de daar afkoelende economie. De techgigant zag de omzet in het Aziatische land meer dan verdubbelen. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van Apple.

De totale omzet van de smartphonemaker lag in de drie maanden tot en met juni een derde hoger dan een jaar eerder op 49,6 miljard dollar (45,3 miljard euro). Daarbij boekte Apple een winst van 10,7 miljard dollar, wat bijna een verdubbeling betekende ten opzichte van dezelfde meetperiode een jaar geleden. In China stegen de verkopen met 112 procent tot 13,2 miljard dollar.

In totaal bracht Apple afgelopen kwartaal 47,5 miljoen iPhones aan de man. Het bedrijf gaf nog geen verkoopcijfers prijs van de in het afgelopen kwartaal gelanceerde Apple Watch. Apple bestempelde de lancering van de horloges wel als ,,succesvol".

Apple boert goed in China
Apple boert goed in China (Foto: ANP)

Boze boeren blokkeren vakantiesnelweg

Boze Franse boeren hebben dinsdagavond laat de snelweg A1 tussen Lille en Parijs geblokkeerd. Met tractors hebben ze het verkeer in beide richtingen platgelegd. Dat willen ze in elk geval tot woensdagmiddag volhouden, meldt de lokale krant La Voix du Nord. Op de Facebookpagina van boerenvakbond FRSEA 59-62 staat: "de nacht rond Lille zal lang zijn".

De snelweg A1 is een belangrijke route voor Nederlandse vakantiegangers. De VerkeersInformatieDienst raadt mensen aan om een andere route te volgen. Mensen kunnen bijvoorbeeld omrijden via Brussel, Bergen, Valenciennes en Cambrai.

Eerder hadden boeren in Normandië het verkeer geblokkeerd, onder meer bij het toeristische schiereiland Mont-Saint-Michel. Ze protesteren tegen de lage prijzen die ze krijgen voor hun vee.

Boze boeren blokkeren vakantiesnelweg
Boze boeren blokkeren vakantiesnelweg (Foto: ANP)

Wie is de opvolger van president Obama?

Toen de Amerikaanse president Obama vorige week de details van de Iran-deal bekendmaakte waren alle Republikeinse presidentskandidaten er als de kippen bij om er schande van te spreken. Veel kandidaten beloofden dat ze het al op de eerste dag van hun potentiële ambtstermijn zouden herroepen. Democraat Hillary Clinton omarmde het akkoord juist. Ze prees haar partijgenoot voor de historische onderhandelingen. Het onderstreept dat er fundamentele verschillen tussen de twee partijen bestaan. De uitslag van de presidentsverkiezingen in 2016 kan op heel veel mensen invloed hebben.

Hoewel de officiële voorverkiezingen pas over zes maanden van start gaan, is het spel al lang op de wagen. In het land van de permanente campagne moet je immers het hele jaar geld ophalen om een kans te maken als het stemmen gaat beginnen. Maar hoe ziet het presidentiële veld er eigenlijk uit?

Republikeinen: 16 kandidaten
De Republikeinse Partij is niet de homogene eenheid die de (Nederlandse) media er soms van maken. Het is een alliantie van verschillende groeperingen; allen met hun eigen wensen, verlangens en doelstellingen. De strijd om de Republikeinse nominatie is dus niet zozeer een strijd tussen individuen, maar tussen facties (groeperingen). Het gaat er niet zachtzinnig aan toe.

Deelnemers als Jeb Bush, Chris Christie, Marco Rubio en John Kasich kun je zien als establishment-kandidaten. Ze vinden hun steun vooral bij gematigde kiezers die meer bezig zijn met business dan met de kerk. Rick Santorum, Bobby Jindal, Ben Carson en Mike Huckabee zijn typische sociaal-conservatieven. Ze richten zich juist vooral op de evangelische stemmers. Neoconservatieven (hawks) als Lindsey Graham proberen stemmers te verwerven door het prediken van een agressieve buitenlandse politiek.

De Libertarische Rand Paul zal juist een terughoudende overheid willen zien, zowel op binnen- als buitenlands vlak. Ted Cruz zal zich willen onderscheiden door het benadrukken van zijn fiscaal-conservatieve bona fides. Sommmige kandidaten passen bij meer dan één factie en er zijn ook nog kandidaten die zich niet gemakkelijk in een hokje laten plaatsen, zoals Scott Walker en Donald Trump.

Kandidaatoverzicht  (Foto: Washington Post)
Kandidaatoverzicht (Foto: Washington Post)

TV-zender FOX News houdt op 6 augustus de eerste van twaalf Republikeinse debatten. Het belooft al meteen grote gevolgen te hebben. FOX nodigt alleen de tien hoogst genoteerde deelnemers in de peilingen uit. De overige kandidaten zien de kans om hun concurrenten het vuur aan de schenen te leggen aan zich voorbij gaan. Voor gevestigde namen als Trump, Bush en Walker is deelname een zekerheidje, maar veel kandidaten zullen er alles aan doen om op dat podium te verschijnen, want betere publiciteit kun je niet kopen. Verwacht de komende weken dus veel publiciteitsoffensieven van kandidaten die nu net buiten de top-tien vallen.

Democraten: 5 kandidaten
Hoe anders is de strijd aan Democratische zijde. Waar het de Republikeinen ontbreekt aan een duidelijke frontrunner is Hillary Clinton bij de Democraten juist de gedoodverfde winnaar. Dat is tevens haar grootste valkuil, omdat het haar campagne een gevoel van onvermijdelijkheid kan geven, en weinig enthousiasme oproept.

De linkervleugel van de partij heeft zich echter rondom Bernie Sanders geschaard; de 73-jarige senator van Vermont voor wie socialisme geen vies woord is. Sanders is een favoriet van de vakbonden en heeft Clinton onder meer aangevallen op haar steun voor vrijhandel. Zijn populariteit is echter vooral te danken aan zijn kruistocht tegen de grote banken die hij wil opbreken, en zijn steun voor links-liberale kroonjuwelen als het verhogen van het minimumloon en het actief bestrijden van inkomensongelijkheid.

Ondanks zijn onverwachte succes blijft Sanders de zware underdog. In de polls blijft hij voorlopig ver achter op Clinton. De overige Democratische kandidaten kunnen voorlopig weinig indruk maken. Maar er is één man die het veld wellicht nog op zijn kop zou kunnen zetten: vice-president Joe Biden. Hij zou waarschijnlijk over de steun beschikken om nog een serieuze campagne op touw te zetten, maar het lijkt erop dat hij na twee eerder gefaalde presidentscampagnes geen derde keer zijn hoed in de ring gooit.

Dinsdag werd John Kasich de zestiende Republikeinse presidentskandidaat en de 21e kandidaat in totaal. Verwacht wordt dat het aantal nog verder kan oplopen. We gaan een lang jaar tegemoet.

Dit artikel is geschreven door Gambetta.

Van Gerwen walst over J. Lewis heen in tweede ronde World Matchplay

Vanavond startte de tweede ronde van de World Matchplay. De partijen worden van best of 19 nu best of 25. Er zit nog één Nederlander in het toernooi en dat is Michael van Gerwen. Hij speelt tegen Jamie Lewis. 

Peter Wright 13-7 Andrew Gilding

Op 2-2 plaatste Wright de eerste break van de partij. Maar op 6-4 kwam hij pas echt los van Gilding. Op 7-4 kwam Wright voor de tweede keer tot zeven perfecte darts. Het lukte hem niet om een negendarter te gooien, maar met een elfdarter werd het alsnog 8-4. Het werd 12-7 en met een 77-finish wist Wright zich voor het eerst te plaatsen voor de kwartfinales op de World Matchplay. 

Simon Whitlock 9-13 Ian White

De partij tussen Whitlock en White ging tot 5-5 gelijk op. Op 6-5, nadat White pijlen op de dubbel miste wist Whitlock voor het eerst in de wedstrijd een break te plaatsen. Het werd 9-7, waarna White de stand weer gelijk trok. Diamond strafte vier gemiste dubbels van The Wizard af en kwam voor het eerst in de partij voor en met een 114-finish werd het 9-11. 

Whitlock had niets meer in te brengen en White trok de partij met 9-13 naar zich toe. Ook White plaatste zich voor het eerst voor de kwartinales van dit toernooi. 

Michael van Gerwen 13-2 Jamie Lewis

De openingsleg ging naar Van Gerwen en Lewis trok de stand gelijk. Van Gerwen stormde door naar 10-1 voordat Lewis nog een leg kon pakken en daar bleef het dan ook bij. Mighty Mike trok de partij met 13-2 naar zich toe en had een gemiddelde van 110,93. In de kwartfinale zal hij spelen tegen Ian White.  

Adrian Lewis 10-13 Gerwyn Price

Een stunt in de laatste partij van de avond, Gerwyn Price verslaat Adrian Lewis met 13-10. Debutant Price wist op 7-3 voor het eerst een gat van vier legs te maken en Lewis kreeg dit gat niet meer dicht, ondanks dat het gemiddelde van de tweevoudig wereldkampioen iets hoger lag. 

Ten Dam wil nog een jaar op topniveau fietsen

Laurens ten Dam (34) wil nog een jaar alles doen voor zijn sport. De routinier van LottoNL-Jumbo, wiens contract na dit seizoen afloopt, kreeg in de Pyreneeën eindelijk de bevestiging dat hij als klimmer nog mee kan met het beste deel van het peloton.

"Op de Tourmalet zat ik bij de beste zeventien of achttien klimmers van de Tour. Dat moet ik volgend jaar ook nog kunnen en daarom hoop ik dat ik bij een goede ploeg terechtkan. Dat kan dit team zijn, want ik zit hier goed, maar ook wat anders. Alleen, daar ben ik nu niet mee bezig", aldus de strijdlustige renner. "Ik ben hopelijk snel weer verlost van het ziekige gevoel dat ik de voorbije dagen had. Als dat het geval is, kan ik nog iets van de Alpenritten maken. Dat klassement interesseert me niets. Ik zou niet weten op welke plaats ik sta. Ik kijk alleen wanneer ik tot de top-10 of top-15 behoor."

Ten Dam wil nog een jaar op topniveau fietsen
Ten Dam wil nog een jaar op topniveau fietsen (Foto: ANP)

PlayStation 4 krijgt officiële afstandsbediening

Een universele afstandsbediening voor PlayStation 4 zal in oktober van dit jaar verschijnen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf Performance Designed Products (PDP) vandaag bekendgemaakt.

Sony heeft de ontwikkeling van de afstandsbediening dus uitbesteed, en hoewel het apparaat door een derde partij is ontwikkeld, is het wel officieel gelicenseerd door Sony Computer Entertainment. Het apparaat lekte eerder al toen prijzen ervan verschenen op zowel Amazon als Gamestop. De gelekte prijzen waren in beide webshops $29,99, wat bevestigd is door PDP. De hardwareboer heeft ervaring met het ontwikkelen van game-accesoires, zoals headsets en fight pads.

De afstandsbediening beschikt over functionaliteit voor de bediening van vier apparaten: PlayStation 4, tv, set-top box en audio receiver. Hij is uitgerust met een aan- en uitknop voor de console, een officiële PlayStation-knop, een share-knop en een options-knop. Hiermee kan voor wat betreft multimediafunctionaliteit de volledige console bediend worden zonder DualShock-controller.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.