Pillars of Eternity speedrun binnen 40 minuten

Pillars of Eternity is een meesterwerk op het gebied van isometrische RPG’s. Als je de game relaxed uitspeelt, dan ben je 60 tot 80 uurtjes zoet. YouTuber Jiseed maakte flink misbruik van een aantal foutjes in het spel en sprint binnen 40 minuten naar het eind.

Jiseed speelde in versie 1.03. Voor alle duidelijkheid: hier komen technieken aan bod die elk moment gepatcht kunnen worden. Als je het na wilt doen, check dan eerst even de versie die je hebt.

The Onin, een Redditer met duidelijk wat ervaring op dit gebied legde het als volgt uit: “Als je jouw avatar kan laten sterven terwijl je overgaat van een gebied naar een ander gebied, dan wordt je personage vervangen door een level 7 Cypher, die al twee debug toverspreuken kent waaronder onvermijdbare stuns van 20 seconden.
Dit personage stelt je in staat om meteen level zes metgezellen in te huren bij de eerste herberg en hiermee heb je een rogue met de onzichtbaarheidsvaardigheid. Deze vaardigheid werkt allen in gevechten, maar samen met sluipen kun je zo de meeste gevechten overslaan.
Overige gevechten kom je door met je debug stun toverspreuk, sluipaanvallen met je rogue en het resetten van de tijd die het je kost om je tweehandige wapen te gebruiken door in en uit het inventarisscherm te gaan (vandaar het stotteren van het beeld).

Het filmpje bevat uiteraard spoilers, dus kijk het niet als je het spel helemaal zelf wilt ontdekken.

The Onin heeft zelf een andere route gekozen, waarbij hij twee personages pompt tot 40 Might en een boost van 500% op AoE toverspreuken. Dit kost hem meer tijd en hij is dan ook langer dan een uur bezig met Pillars of Eternity.