Pillars of Eternity verwijdert grafsteen met beledigende tekst

Pillars of Eternity heeft gisteren een grote patch gekregen, waarbij verschillende dingen worden gefixt en bugs worden opgelost. Een van de meest opmerkelijke veranderingen is echter niet een technisch probleem, maar de tekst op een grafsteen. Obsidian Entertainment heeft in samenwerking met de bedenker van de tekst het opschrift aangepast na klachten over transfobie.

Toen Pillars of Eternity nog in de Kickstarter-fase was, konden mensen die 500 dollar of meer betaalden hun eigen tekst op een grafsteen in de game laten zetten. De specifieke grafsteen in dit artikel had dit opschrift:

"Here lies Firedorn, a hero in bed. He once was alive, but now he's dead. The last woman he bedded, turned out a man. And crying in shame, of a cliff he ran."

Vertaald naar het Nederlands gaat het dus over een man die zelfmoord pleegde uit schaamte omdat hij met een transseksueel had geslapen. Dit leidde tot nogal wat reacties op de forums van Obsidian Entertainment en twitter, waarin werd geschreven dat de tekst nogal beledigend en stereotyperend was richting transseksuelen. Obsidian heeft toen contact gezocht met de originele maker van de rijm, die daarop zijn tekst aanpaste. Ook werd er een poll op de forums gehouden waarbij werd gevraagd aan de gebruikers of de originele tekst erin moest blijven of niet.

FOrumpostobsidian

Het nieuwe opschrift bevestigt inderdaad wat Firedorn van plan was om te schrijven. Het opschrift luidt nu:

"Here lies Firedorn, a bard, a poet. He was also a card, but most didn't know it. A poem he wrote in jest was misread. They asked for blood, so now he's just dead."

Een volledige lijst met verbeteringen en patches vind je hier. Pillars of Eternity is alleen verkrijgbaar op pc.

Pillars
Pillars of Eternity verwijdert grafsteen met beledigende tekst