Vos nog altijd onzeker voor WK veldrijden

Het is nog steeds onzeker of Marianne Vos komende zaterdag in het Tsjechische Tabor een gooi kan doen naar haar achtste wereldtitel bij het veldrijden. De wielrenster, die de afgelopen zeven jaar telkens als winnares uit de bus kwam, heeft nog steeds last van een hamstringblessure.

Johan Lammerts, bondscoach van de veldrijders, houdt vooralsnog goede hoop dat Vos zaterdag gewoon aan het vertrek staat. "Het is nog wel steeds een beetje onzeker", laat Lammerts vanuit Tsjechië weten. "Ze heeft wel getraind en had nog een beetje last. Maar door het te behandelen en los te houden, hopen we dat het de komende dagen nog wat beter wordt. We gaan er nog steeds vanuit dat ze gewoon kan starten en haar best gaat doen om haar titel te verdedigen."

Afgelopen zondag kwam die blessure bij het grote publiek aan het licht, toen Vos slechts twaalfde werd bij een wereldbekerveldrit in Hoogerheide. Het bleek dat ze al een tijdje last heeft, maar het verergerde bij het afgelopen Nederlands kampioenschap, toen op dat blubberparcours veel gelopen moest worden.

Vos pakte vorig jaar in Hoogerheide haar zevende wereldtitel. (PRO SHOTS/George Deswijzen)
Vos pakte vorig jaar in Hoogerheide haar zevende wereldtitel. (PRO SHOTS/George Deswijzen)