PlayStation Now gaat Samsung-tv's ondersteunen

Een opmerkelijk samenwerkingsverband: Sony en Samsung slaan de handen ineen voor de ondersteuning van PlayStation Now. De streamingdienst van Sony was voorheen alleen geschikt voor PlayStation-consoles en BRAVIA-tv's.

De streamingdienst wordt in de eerste helft van 2015 beschikbaar gemaakt op een select aantal smart-tv's van Samsung. De app, die uitgegeven zal worden op Samsungs Smart Hub-platform, biedt ondersteuning voor de DualShock 4-controller. Hiermee kunnen bezitters van een Samsung-tv straks kiezen uit de volledige collectie van PlayStation 3-titels van de PS Now-dienst. Welk Samsung-modellen ondersteund gaan worden is nog niet bekend.

PlayStation Now heeft al verscheidene bètasessies doorstaan en komt in 2015 naar Europa. Op technologiebeurs CES werd begin dit jaar getoond hoe games als The Last of Us en God of War: Ascension via PlayStation Now speelbaar waren op een PlayStation Vita en op een Sony BRAVIA-tv.

De samenwerking tussen Sony en Samsung op dit gebied is opmerkelijk, aangezien het grote concurrenten zijn op de televisiemarkt. Samsung is daar momenteel marktleider.