Vonn pakt tweede zege na rentree

Skiester Lindsey Vonn heeft op de afdaling in Val d'Isère opnieuw toegeslagen. In de vierde wedstrijd na haar rentree was de Amerikaanse niet te kloppen in het Franse skioord. Twee weken eerder won Vonn bij haar rentree al de afdaling in het Canadese Lake Louise.

In Val d'Isère waren er liefst twaalf vrouwen die binnen een seconde van Vonn konden blijven. Viktoria Rebensburg was daarvan de meest verrassende naam. De Duitse specialiste op de reuzenslalom haalde nooit eerder het podium op de snelste discipline, maar gaf slechts 0,19 seconden toe op Vonn en werd tweede. Die plek moest ze wel delen met de Oostenrijkse Elisabeth Görgl. Het trio werd gevolg door een Zwitsers contingent: Lara Gut, Dominique Gisin en Fabienne Suter bleven Tina Maze nog voor.

Met haar zege komt Vonn in de buurt van een nieuw record. Haar 61e overwinning in de World Cup betekent dat ze er nog één nodig heeft om op gelijke hoogte te komen met de Oostenrijkse legende Annemarie Moser. Zij won in de jaren '70 als tiener al acht eindklassementen in de World Cup en verdubbelde dat aantal daarna nog eens. In 1980 boekte ze haar 62e en laatste zege.