Nieuwe gameplay-elementen Far Cry 4

Jahaa, jullie worden inmiddels doodgegooid met Far Cry 4-nieuws. Nou en? Er is weer een trailer online gezet waar negen nieuwe gameplay-elementen worden getoond die we nog niet zagen in Far Cry 3.

Er wordt veel geklaagd over hoe het nieuwe deel in de Far Cry-serie zoveel lijkt op zijn voorganger. In onderstaande trailer zien we enkele novelties uit Far Cry 4. Dit betreft onder andere de nieuwe kick-move waarmee je, simpel gezegd, dingen aan gort kunt schoppen. Ook is er een karmasysteem, waarbij je gestraft wordt als je olifanten probeert op te blazen met C4 of wanneer je in Carmageddon-stijl de inheemse bevolking van Kyrat kennis laat maken met je bumper. Ook is het niet toegestaan om je quad in iemands gezicht te parkeren.

Je kunt ook karmapunten krijgen voor goede daden, zoals het redden van gijzelaars of het activeren van gebedsmolens. Verder zijn er bijenkorven die je in je voordeel kunt gebruiken, is er een autopiloot-functie voor voertuigen, zijn er meer morele keuzes aanwezig in de verhaallijn en zijn (uitkomsten van) sidemissions verweven met de algemene verhaallijn.