Jeremy Clarkson verlengt voor drie jaar bij BBC

Jeremy Clarkson is in de laatste stadia van onderhandeling om voor drie jaar bij te tekenen bij de BBC. Het contract is omgerekend 14,8 miljoen euro waard, schrijft de boulevardkrant Daily Mirror. De Britse tv-presentator raakte deze maand in opspraak vanwege een vermeende racistische opmerking, waarna enkele politici opriepen hem te ontslaan.

BBC-voorzitter Christopher Bland liet toen al weten vierkant achter Clarkson te blijven staan. "Wie wel ontslagen zou moeten worden is diegene die de opname aan de Daily Mirror heeft gelekt zodat deze hele zaak weer wordt opgerakeld en veel meer aandacht krijgt dan hij verdient", zei hij toen.

Het huidige contract van Clarkson loopt nog tot in volgend jaar, maar om hem te behouden zijn de onderhandelingen al vroeg begonnen, zegt een woordvoerder van de BBC. Volgens de omroep is Clarkson simpelweg niet weg te denken bij Top Gear, verreweg het populairste programma dat Clarkson presenteert. "We vinden het allemaal geweldig dat het programma na 2015 nog drie jaar blijft", zegt de bron.

Clarkson is waarschijnlijk niet de enige die langer mag blijven. Richard Hammond en James May, zijn medepresentatoren bij Top Gear, zouden ook bezig zijn met contractbesprekingen.

De 54-jarige Clarkson ontkent het beruchte n-woord ooit in de mond te hebben genomen. "Het was iets van nuh-nuh. Alles behalve dat woord", zei hij over het uitgelekte filmpje. Daarnaast beweert Clarkson er juist alles aan gedaan te hebben om de opnames nooit op tv te laten verschijnen. "Ik smeek om vergiffenis vanwege het feit dat mijn pogingen blijkbaar niet afdoende zijn geweest", liet hij eerder weten via Twitter.