Massamoord Canadese motorclub

MisdaadIn de Canadese provincie Ontario werden afgelopen zaterdag de lijken van acht blanke mannen aangetroffen in auto's op een weiland bij het dorpje Shedden. Volgens de Canadese media betrof het de grootste massamoord uit de geschiedenis van de provincie. Alle slachtoffers zouden lid zijn van de beruchte motorbende de Bandidos, danwel bij de club betrokken zijn.

Inmiddels zijn gisteren vijf andere leden van de motorclub gearresteerd. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor de slachtpartij. Een interne machtsstrijd binnen de bende zou de reden voor de moorden zijn geweest, zo vermoedt de politie.


De Bandidos zijn een Hells Angels-achtige motorclub. Ze zijn ook in Europa gevestigd, vooral in Duitsland en Scandinavië. In de jaren 90 voerden de Angels en de Bandidos in Scandinavië een bloedige bendeoorlog uit. Later begroeven ze de strijdbijl. Ook in Canada voerden beide bendes in het verleden hevige strijd. In augustus 2003 traden alle Canadese leden van de Bandidos echter toe tot de Hells Angels.