Gamestick niet deze maand verkrijgbaar

Android-spelcomputer Gamestick ligt deze maand nog niet in de winkels. Fabrikant Playjam heeft op het laatste moment een softwarematige update doorgevoerd waardoor het verschepen een vertraging van zeker drie dagen heeft opgelopen. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf bekendgemaakt.

"Er waren problemen met het ontvangst van draadloos internet", laat Playjam weten in een verklaring. De update van het besturingssysteem moet ervoor zorgen dat de spelcomputer direct vanuit de doos bij iedereen naar behoren werkt.

De spelcomputer wordt eerst geleverd aan mensen die de productie via crowdfunding financieel gesteund hebben. Daarna zal de spelcomputer online en in een beperkt aantal landen ook in winkels verkrijgbaar zijn.

De Gamestick is niet de eerste spelcomputer die draait op een aangepaste versie van het besturingssysteem Android. In juni werd de Ouya op de markt gebracht, maar deze is nog geen commercieel succes. Daarnaast werkt Madcatz aan de Mojo.

Het voordeel van spelcomputers die werken met Android is dat spelletjes enkel gedownload kunnen worden. Het gaat ook niet om games die met een budget van miljoenen euro's geproduceerd zijn, maar om relatief kleine spelletjes.


Gamestick niet deze maand verkrijgbaar