Gamestick onderweg naar geldschieters

De productie van de Android-spelcomputer Gamestick is afgerond en de eerste exemplaren zijn al de deur uit. De spelcomputer moet eind september bij alle geldschieters op de deurmat liggen. Dat heeft gamebedrijf Playjam bekendgemaakt. De spelcomputer werd vorig jaar gefinancierd via crowdfundingwebsite kickstarter.com en laat gebruikers spellen downloaden zoals op een smartphone.

De Gamestick is de tweede Android-spelcomputer gefinancierd via Kickstarter. Dit voorjaar kwam de Ouya op de markt. Het bedrijf achter die spelcomputer krijgt echter flink wat kritiek te verduren omdat de interface alles behalve vlekkeloos werkt. Daarnaast lag de Ouya eerder in de winkel dan dat geldschieters een exemplaar ontvingen.

Playjam wil niet dezelfde fout maken en stelt dat de Gamestick in oktober op de markt komt via onder meer webwinkel Amazon. Tegen die tijd moeten alle geldschieters er al eentje binnen hebben.

De Gamestick is een HDMI-stick die in de televisie gestopt moet worden. Een meegeleverde draadloze controller wordt gebruikt voor de besturing. De HDMI-stick en de controller kunnen in elkaar geschoven worden waardoor deze gemakkelijk mee te nemen zijn op reis.


Gamestick onderweg naar geldschieters