Taylor-Johnson doet regie 50 Shades

E.L. James, schrijfster van de bestsellertrilogie Fifty Shades, hield haar lippen stijf op elkaar over de aankomende film – tot nu toe dan. Woensdag maakte James via Twitter openbaar dat de film een regisseur heeft gevonden.

“Ik ben opgetogen en blij om jullie te laten weten dat Sam Taylor-Johnson akkoord is gegaan om de film van Fifty Shades of Grey te regisseren,” twitterde de schrijfster.

De 46-jarige Taylor-Johnson, - die professioneel ook wel Sam Taylor-Wood genoemd wordt – maakte haar regiedebuut in 2008 met de film Nowhere Boy, over de jeugdjaren van John Lennon. 

Haar relatie met de 23-jarige hoofdrolspeler van die film, Aaron Johnson, haalde de bladen toen zij in 2012 trouwden. Ondanks een leeftijdsverschil van 23 jaar. Ze regisseerde ook een korte film Daydream waarin de ex-vrouw van regisseur Rupert Sanders, Liberty Ross te zien was.

Over wie de hoofdrollen in 50 Shades gaat spelen is nog weinig bekend. Al draait de geruchtenmachine volop. Zo zou Alex Pettyfer een proefscène hebben geschoten en heeft Emma Watson ontkent dat ze is gecast als de bloedmooie maar vatbare Anastasia Steele.