Christengek verbrandt Fifty Shades of Grey

Er is weer eens een nieuw christenoffensiefje begonnen. Dit keer zijn het niet de heidenen, moslims of homo’s die het moeten ontgelden, maar nu gaan de boeken eraan. Ene Gerda Tolsteyn heeft zich geroepen gevoeld om op internet te verkondigen dat we de boekenwereld moeten zuiveren.

Gerda zegt een kruistocht te voeren tegen 'het onreine geschrift'. Daarmee bedoelt ze niet de Bijbel, maar het erotische damesromannetje Fifty Shades of Grey. Volgens haar gaan mensen die dat boek lezen naar de hel. Gerda heeft het boek naar eigen zeggen twee keer helemaal uitgelezen en is nadat ze verzadigd was geraakt tot de conclusie gekomen dat het nu maar verbrand moet worden. De reden daarvoor kan ze niet helemaal duidelijk maken, maar vermoedelijk heeft het iets te maken met de indrukken die het boek bij haar heeft achtergelaten.

Gerda vindt dat andere mensen die in het bezit zijn van het boek dit ook zouden moeten verbranden, want 'zo heeft de Heer het niet bedoeld'.

Volgens Gerda is dit nog maar het begin. Dat is niet zo vreemd, want van Fifty Shades of Grey zijn al meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht. Maar Gerda wil nog veel meer boeken verbranden en daarom roept ze mensen op om haar te mailen welke boeken er nog meer verbrand dienen te worden. 

Met Gerda in discussie gaan is mogelijk in het topic dat zij speciaal daarvoor geopend heeft. Voor de zekerheid heeft ze er hier nog een geopend.


Gerda verbrandt een boek