Rammstein woedend op Heino

Rammstein is woedend op Heino. De Duitse schlagerzanger heeft namelijk een nieuw album opgenomen met daarin schlagerversies van Duitse rocknummers. Zo is onder andere Rammsteins 'Sonne' door de albino verkracht.

Voor zijn nieuwste album besloot de 74-jarige Duitser het over een andere boeg te gooien. Hij luisterde naar een groot aantal Duitse rockklassiekers en besloot deze 'op zijn Heino's' in te zingen. Naast 'Sonne', zijn bijvoorbeeld ook Peter Fox' 'Sportfreunde Stiller' en nummers van de gothic band Oomph! in een nieuw jasje gestoken.

Heino is vol lof over de metalklassieker van Rammstein. "Een werkelijk prachtig stuk volksmuziek", vindt de schlagerzanger. "Mijn collega's hebben een neus voor populaire teksten."

Rammstein is woedend op de verbouwing van hun megahit. "Wij moeten er van kotsen", zo laten ze weten. Ze kunnen Heino echter niets maken, want hij maakt slim gebruik van een maas in de wet. Zolang er niets aan de tekst en compositie wordt veranderd, blijft de beste man buiten schot.

Heino laat zich dan ook geen strobreed in de weg leggen. "Ik laat mij door niemand het zingen verbieden. Jarenlang is met mij de spot gedreven. Nu laat ik de jeugd eens zien wat je met hun muziek kunt doen."

We zouden nu een paar mooie filmpjes kunnen plakken in dit bericht met Heino-klassiekers, of Rammsteins 'Sonne'. Maar dankzij Tim Kuik en de Buma Stemra is ons het zwijgen opgelegd, waarvoor dank.