Bijna honderd arrestaties voor rellen Haren

De politie heeft bijna honderd jongeren aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen in Haren eind september. De teller staat op 92, vijftien meer dan dinsdag. De politie verwacht in de komende week opnieuw arrestaties te verrichten.

Sinds een uitzending twee weken geleden van het televisieprogramma Opsporing Verzocht, waarin beelden van verschillende verdachten werden getoond, zijn 26 personen aangehouden. De politie kreeg in de tussentijd ruim 250 tips. De meeste tipgevers hadden een van de relschoppers op de beelden herkend.

Alle 26 verdachten zijn tussen de 15 en 25 jaar oud en komen uit Noord-Nederland, Overijssel en Gelderland. Op een 17-jarig meisje na gaat het allemaal om mannen. Van hen zijn er 23 met een dagvaarding naar huis gestuurd. Tegen een verdachte bleek onvoldoende bewijs, een ander werd doorverwezen naar een hulpverlenende instantie vanwege zijn verstandelijke beperking.

De rellen in Haren ontstonden toen een meisje uit de Groningse plaats op Facebook aankondigde haar verjaardag te willen vieren. Ze was vergeten aan te geven dat het om een besloten feestje ging, waarna honderden jongeren naar het dorp afreisden.