Cohen voor overleg in Haren

Voormalig PvdA-leider Job Cohen is maandag in Haren. De oud-burgemeester van Amsterdam leidt het onderzoek naar de rellen die vorige maand plaatshadden. De commissie vergadert maandag voor het eerst. Cohen werd ontvangen door burgemeester Rob Bats, zo laat een woordvoerder van de Groningse gemeente weten.

Cohen en de andere commissieleden praten onder meer met de lokale driehoek. Daarnaast staan ontmoetingen met het college van Haren en de fractievoorzitters van de politieke partijen op de agenda. De fractievoorzitters hebben een aantal vragen opgesteld die ze aan Cohen zullen overhandigen.

Een meisje uit Haren had een evenement op Facebook aangemaakt om haar 16e verjaardag te vieren, maar was vergeten de uitnodiging alleen aan haar vrienden te sturen. Het feest werd al snel gebombardeerd tot Project X, naar een Amerikaanse film waarin een verjaardagsfeestje enorm uit de hand liep.

Uiteindelijk kwamen duizenden mensen naar Haren en braken rellen uit. Tientallen mensen raakten gewond en de relschoppers richtten voor miljoenen euro's schade aan.


Cohen voor overleg in Haren (Foto: Novum)