'Onherkenbare' relschopper Haren meldt zich

Een van de relschoppers in Haren die dinsdag onherkenbaar in beeld was in het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft zich woensdagmiddag gemeld bij de politie. Het gaat volgens een politiewoordvoerder om een jonge jongen, die wilde voorkomen dat hij volgende week wel herkenbaar in beeld komt in het programma.

Dinsdag kwamen diverse relschoppers onherkenbaar in beeld in Opsporing Verzocht. Van degenen zich niet melden, willen politie en justitie volgende week herkenbare beelden vrijgeven. Ook van tientallen anderen wordt dan beeldmateriaal gepubliceerd. In totaal heeft de politie zo'n zestig relschoppers in beeld die nog niet zijn gepakt.

De relschoppers hielden vorige maand huis nadat een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje van een meisje bij duizenden mensen belandde op Facebook. Het feest werd omgedoopt tot de gelijknamige Amerikaanse film Project X waarin een verjaardagsfeest uit de hand loopt. Ook in Haren ging het mis. In totaal kwamen duizenden jongeren op Haren af.

Tot nog toe zijn 59 mensen opgepakt voor hun betrokkenheid bij de rellen. Een aantal is inmiddels veroordeeld tot cel- en werkstraffen en boetes.