Pirelli wil Kubica als testcoureur

Pirelli overweegt om Robert Kubica voor volgend jaar aan te trekken als testcoureur. De Italiaanse bandenfabrikant ziet coureur Jaime Alguersuari waarschijnlijk vertrekken, waardoor een rentree voor Kubica mogelijk weer een stapje dichterbij kan komen.

De Pool is nog altijd niet helemaal hersteld van een rallycrash begin vorig seizoen. Inmiddels heeft hij alweer een rally op zijn naam geschreven, maar zijn rechterpols kan hij nog altijd niet optimaal bewegen. Een terugkeer in de Formule 1 is daarom nog geen optie, maar een functie als testrijder kan wel.

Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery: "Kubica is inderdaad één van onze mogelijkheden. Ik weet niet of hij nu in de positie is om de kans aan te grijpen, maar hij is zeker het type coureur waar wij naar op zoek zijn voor de ontwikkeling van onze banden. Ik heb hem al een tijdje niet gesproken, maar als hij fysiek in staat is om in een Formule 1-wagen te testen bij ons en dit een jaar lang kan doen, stijgen zijn kansen zeker voor een definitieve terugkeer in 2014. Het zou fantastisch zijn als dat zou lukken, voor Pirelli maar ook zeker voor Kubica zelf."