Rechter fluit BREIN terug

De voorzieningenrechter heeft de extra eisen die stichting BREIN stelde aan de Piratenpartij van tafel geveegd. BREIN heeft het voorzien op The Pirate Bay, en probeert op elke mogelijke manier de toegang tot de torrentsite te blokkeren. Eerder moesten XS4all en Ziggo de doorgite van de torrentsite blokkeren. Het laatste wapen was een ex parte verbod, dat door BREIN misbruikt werd om extra eisen te stellen die geen draagkracht hebben.

Tijdens een eerste, telefonische, behandeling van de zaak besloot de rechter dat BREIN onrechtmatig heeft gehandeld. De beslissing die de rechter tijdens dit eerste verhoor heeft genomen, zal vervallen op 24 april, de dag dat de zaak inhoudelijk voor de rechters zal worden uitgevochten.

Het enige wat de Piratenpartij op dit moment volgens de uitspraak hoeft te doen, is zich te houden aan het bevel de reverse proxydienst offline te halen. De generieke proxy mag gewoon online blijven volgens de uitspraak. Dit, bij voorraad uitvoerbare, vonnis geldt in ieder geval tot 24 april, de dag waarop het kort geding zal plaatsvinden. Op dit moment wordt er hard gewerkt om de generieke proxy in ere te herstellen, en ook de protestpagina zal weer online gezet worden, samen met nieuwe informatie. 

Dirk Poot van de Piratenpartij verklaart: "Het laat zien dat een ex parte van BREIN niet een magisch papiertje is waarmee plotseling alles mogelijk wordt. Ook BREIN staat niet boven de wet. Zo mogelijk nog belangrijker is dat we laten zien dat een ex parte niet noodzakelijk tot aan het opheffingskortgeding onaangevochten moet blijven."

De gehele beschikking is hier te lezen: 
http://ie-forum.nl/?//Piratenpartij+mag+uitgaan+van+letterlijke+lezing+ex+parte////30054/