XS4ALL op zwart uit protest tegen blokkade-eis

Internetprovider XS4ALL heeft aangekondigd zijn website woensdag op zwart te zetten. Op deze wijze wil de provider protesteren tegen de eis om The Pirate Bay te blokkeren, die het bedrijf door de rechter opgelegd heeft gekregen.

Net als Ziggo moet XS4ALL vanaf woensdag torrentsite The Pirate Bay blokkeren voor al haar klanten. Dit heeft de rechtbank van Den Haag bepaald, in een zaak die aangespannen is door Stichting Brein. Beide providers hebben aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

In een opiniestuk in het Financieele Dagblad kondigden advocaten van XS4ALL dinsdag al aan dat de website op zwart gaat. Volgens de advocaten wordt door het vonnis ook rechtmatige content gecensureerd. Ook het feit dat Brein de lijst met domeinen en ip-adressen die geblokkeerd moeten worden steeds mag uitbreiden, is de advocaten een doorn in het oog.

Andere providers, waaronder UPC, KPN en T-Mobile, zijn door Brein ook verzocht om The Pirate Bay te blokkeren. Deze providers hebben unaniem aangegeven geen gehoor te geven aan deze oproep.

De blokkade van The Pirate Bay is overigens makkelijk te omzeilen. Dit blijkt ook uit een proef die FOK! gedaan heeft.

XS4ALL op zwart
Website XS4ALL op zwart