'Mohammed B. was leider van Hofstadgroep'

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) had Mohammed B. een leidinggevende functie binnen de zogenaamde Hofstadgroep. Dat bleek vandaag tijdens een pro forma-zitting in Rotterdam. Het OM denkt een aantal leden van de Hofstadgroep veroordeeld te krijgen. Als aangetoond wordt dat het een criminele organisatie was die aanslagen wilde plegen, is hard bewijs tegen individuele leden tegenwoordig niet meer nodig.

Officier van justitie Koos Plooy zei dat de moord op filmmaker Theo van Gogh, de bijeenkomsten van radicalen in de woning van B. en het uitwisselen van materiaal dat oproept tot het doden van mensen uit radicaal islamitische motieven, aantonen dat de Hofstadgroep een terroristische organisatie is. Plooy benadrukte dat naast de moord op Van Gogh ook bij de aanhouding van de Hofstadverdachten Jason W. en Ismail A. duidelijk naar voren is gekomen dat deze groep zwaar geweld niet schuwt. W. en A. gooiden toen handgranten naar de politie. Verder is volgens Plooy ook de onlangs vrijgesproken Samir A. kernlid van de Hofstadgroep.

Uit afgeluisterde gesprekken is volgens het OM gebleken dat meerdere leden van de Hofstadgroep vooraf op de hoogte waren van de plannen van B. om Theo van Gogh te vermoorden.

Verder zijn bij meerdere verdachten geschriften gevonden waarin het doden van mensen werd gepropageerd, onder meer bij Mohammed B. ''Het geweld is ingebakken in de ideologie'', concludeert Plooy. ''Er is nergens een spoor te zien van een legale actie, zoals bijvoorbeeld het oprichten van een politieke partij. Het gaat uitsluitend om dodelijk geweld, het zaaien van angst en het ontwrichten van de samenleving'', constateert hij.

B. bedreigde Nederlandse volk
Mohammed B. heeft in een 'open brief aan het Nederlandse volk' geschreven dat het Nederlandse volk met het eigen bloed moet betalen voor de slachting van miljoenen moslims. Volgens officier van justitie Plooy was dit zeker geen grap of grootspraak van de man die vastzit voor de moord op Theo van Gogh.

B. begint de brief met lof aan Allah die de moslims heeft opgedragen ''doodt hen''. Daarmee wordt verwezen naar ''het ongelovige volk van Nederland''. Hij prijst de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten en vervloekt de samenwerking tussen Amerika en Nederland in ''de strijd tussen wereldheerschappij van geloof en ongeloof''.

Ook schrijft B. dat ''het bloed van deze moslim broeders en zusters gewroken zal worden met uw bloed''. Dat hij het Nederlandse volk schuldigt acht blijkt ook uit deze zinsneden: ''als schuldige aan de dood en martelingen van onze broeders en zusters zult u met uw eigen bloed uw schuld moeten afbetalen'' en ''het leven zal voor u in een hel veranderen en u zult pas rust kennen als uw regering, die namens u regeert, ophoudt met het vermoorden en verkrachten van onze broeders en zusters.''


B.: ''Nederlandse volk moet met eigen bloed betalen voor de slachting van miljoenen moslims''