Europarlementariër kwaad op 'racistische' PVV'er

De Poolse Europarlementariër Artur Zasada heeft zijn collega Barry Madlener van de PVV een uitbrander gegeven. Zasada was woest over een uitspraak die Madlener woensdag deed.

In een brief aan het Europarlement hekelt Zasada de PVV'er, die tijdens het debat meldde dat 'Nederland geen Poolse werklozen en Roemeense bedelaars wil onderhouden'. De Poolse Christendemocraat herinnert Madlener er fijntjes aan dat tijdens de Tweede Wereldoorlog honderden Poolse soldaten sneuvelden voor de bevrijding van Nederland. "Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren het niet de Russische tanks, maar de Poolse soldaten onder leiding van generaal Sosabowski en generaal Maczek die Nederland verlosten van de bezetting door de nazi's."

Martin Schulz, een Duitse Eruoparlementariër, gaat zelfs nog een stapje verder. Hij noemt Madlener ronduit racistisch. Volgens de Portugese voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, komen Madleners uitspraken 'in de buurt van racisme'. De PVV'er ontkent dat hij een racist is.