Tijger ontsnapt uit huis Tarzan-acteur

In Loxahatchee (Florida) is uit het huis van voormalig Tarzan-acteur Steve Sipek een tijger ontsnapt. Sipek slingerde als Tarzan ongeveer 30 jaar geleden van boom tot boom. Bij de aftitelingen had hij de acteursnaam Steve Hawkes.

Onlangs ontsnapte de 270 kilo wegende tijger en is nu inmiddels al twee dagen vermist, hoewel verschillende inwoners van het dorpje hem al wel gezien hebben. De politie heeft ook al gezocht naar de tijger, maar zonder resultaat. Als het dier honger krijgt, dan hoopt de politie dat huiswaarts keert om te gaan eten. De tijger is namelijk in gevangenschap opgevoed.

Naast de tijger heeft Sipek ook nog andere roofdieren. In zijn tuin houdt hij nog een tijger, een poema, een luipaard en twee leeuwen. Eerder ontsnapte er in 1985 een luipaard uit zijn tuin, die na drie dagen werd teruggevonden. Een fotografe liep twee jaar geleden al bijtwonden aan haar hoofd op toen ze werd aangevallen door een tijger.

Sipek zegt dat hij een groot liefhebber is van roofdieren sinds hij in een van zijn Tarzan-films door een tijger uit het vuur werd gered. De meeste 'huisdieren' van Sipek zijn afkomstig van dierentuinen, waar ze geen toekomst meer hadden.