Foto's en bandjes bewijs van Amerika tegen Irak

kibber herschreef voor ons het volgende bericht en nyrem, Pulsar, Butt_Plugg, bumberklevers, RoelerMF, D0D0, rolfvp, Divine en Danny submitten het bericht:

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Colin Powell heeft woensdag de lang verwachte 'bewijzen' geleverd dat Irak niet voldoet aan de eisen van de VN-veiligheidsraad om te ontwapenen.

Als eerste liet Powell een bandje horen met opgenomen telefoongesprekken. In dat gesprek kwam duidelijk naar voren dat het ging over het verbergen van verboden voertuigen voordat de wapeninspecteurs zouden komen. Daarna liet Powell satellietfoto's zien waarop vijftien munitieopslagplaatsen te zien zouden zijn. Vier daarvan zouden chemische wapens bevatten. Naast deze foto's liet Powell foto's zien waarop twee dagen voor aankomst van de wapeninspecteurs materiaal werd weggehaald van mogelijke raketinstallaties. Wat er precies in de vrachtwagens werd geladen is niet bekend.

Saddam Hussein zou bovendien twaalf wetenschappers en wapenexperts verborgen houden in zijn gastenverblijven. Hierdoor zouden ze niet ondervraagd kunnen worden door de wapeninspecteurs.

Uit dit alles zou volgens Powell blijken dat Irak iets te verbergen heeft. Amerika wil zo spoedig mogelijk weten wat dit is. Powell vindt dat Irak dus niet voldoende meewerkt aan de VN-resolutie 1441. Hierdoor zouden zij de gevolgen van deze resolutie over zichzelf heenroepen. Powell vindt dat de VN zichzelf buitenspel zet als ze nu niet ingrijpen en toe blijven staan dat Irak zich niets aantrekt van de resolutie.

Als laatste vertelde Powell aan de VN-veiligheidsraad dat Amerika van spionnen had gehoord dat het land in het westen biologische wapens verbergt. Hieruit zou blijken dat Irak het westen al jaren misleid.