FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Soldaat van Oranje

Film

Het verhaal naar de memoires van Erik Hazelhoff Roelfzema, één van Nederland´s beroemdste verzetshelden. De band tussen Roelfzema en zijn studievrienden Guus en Alex wordt naarmate de Tweede Wereldoorlog vordert steeds meer op de proef gesteld. Elk komen ze voor keuzes en dilemma´s te staan en gaan ze hun eigen weg, waarbij de een voor de kant van de Gelalieerden kiest en een ander voor die van de Duitse bezetter. Erik en Guus gaan werken voor het verzet en komen tot over hun nek in een Engels spionageplan.

´Soldaat van Oranje´ is zonder twijfel één van de belangrijkste films uit en over de vaderlandse geschiedenis en staat nog steeds als een huis. De film werd internationaal goed ontvangen en werd zo het internationale opstapje voor zowel regisseur Paul Verhoeven als acteurs Rutger Hauer en Jeroen Krabbé.

Star Wars-regisseur George Lucas was naar verluidt zelfs zo onder de indruk van ´Soldier of Orange´ dat hij hem wilde vragen voor de regie van de derde Star Wars-film `Return of the Jedi´. Voordat hij hem ging bellen keek Lucas ook nog even naar de film die Verhoeven hierna maakte, ´Spetters´ waarna hij meteen het idee uit zijn hoofd zette om Verhoeven ´Jedi´ te laten doen.

Genre Drama, Thriller, Oorlog
Releasejaar 1977
Bioscooprelease NL 22-09-1977
Kijkwijzer Vanaf 12 jaarGeweldAngstDiscriminatieGrof taalgebruik
User-waardering 7.3
Aantal stemmen1
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.