Marokkaanse vrijheid: schop een homo dood

Even met Jan Jong Bubbelbaden BV gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. De heer Jong zelf in de buurt?” Boven het gekletter van water uit, kon ik nog net de stem van de telefoniste verstaan. Ze vertelde dat de heer Jong zich even aan het afdrogen was, aangezien hij een juffrouw even de werking van een bubbelbad had getoond. Of ik dus een ogenblikje geduld had. “Nee, ik heb een beetje haast. Drukke dag voor de boeg. Dus snel de heer Jong aan de lijn, een beetje!” Maar de telefoniste was niet te vermurwen. Met de mededeling, dat zijn slachtoffers al jaren geduld moesten hebben en dat die tien minuten voor mij dus peanuts waren, zette ze me in de wacht. Na verloop van tijd kreeg ik de badkuipenkoning aan de lijn. Minzaam informeerde hij, wat ‘ie voor mij kon betekenen. Tijd voor de confrontatie: “Die waterpretbeurs in 1999, je weet wel, die Westfriese Flora, waarbij dik 30 mensen een uiterst nare Legionelladood stierven en vele honderden mensen ziek werden, daar stond jij toch met die bubbelbadspullen van je? Je bent toch door de rechter verantwoordelijk gesteld voor die ellende? En je hebt toch 570.000 euro van je verzekeraar gekregen om de slachtoffers te compenseren?” De bellenblaasgigant sputterde tegen met de mededeling dat hij het niet eens was met de uitspraak van de rechter, en dat hij nog steeds van mening is dat hij onschuldig was. Tijd voor een feestelijke afmaker: “In de eerste plaats, wijsneus, leven we in een rechtsstaat. Wanneer de rechter, al dan niet in hoger beroep, vindt dat je schuldig bent, dan bén je ook schuldig. Dat je moeite met die uitspraak hebt, betekent nog niet dat die rechter geen gelijk heeft. En bovendien…” De bubbelbadenreus viel mij in de rede met de mededeling dat er sinds 1999 nog veel meer mensen slachtoffer waren geworden van de Legionellabacterie. Dat vond ik kletskoek: “Nou en, dat betekent nog niet dat jij dus onschuldig bent. Jij hebt het water onvoldoende verhit, waardoor die bacteriën niet doodgingen. Een moordenaar komt er ook niet mee weg als ‘ie zegt dat er wel vaker mensen worden doodgeschoten. Dus laat me mijn verhaal even afmaken. Want los van het feit dat je dus gewoon wél schuldig bent: als je vindt dat je onschuldig bent, dan had je dat schadegeld aan de verzekeraar terug moeten geven, in plaats van het in je eigen zak te steken.” Een scheldpartij viel mij ten deel. Ik kon bijna horen hoe de stoom uit zijn oren kwam. Wat een onvoorstelbaar smerig stuk vreten. Mensen overlijden onder zijn verantwoordelijkheid, en de schadevergoedingen steekt ‘ie in zijn eigen zak terwijl de slachtoffers en nabestaanden qua geldzorgen het water tot aan de lippen staat. De zak. Hoe dan ook: het schaamteloos achteroverdrukken van de schadevergoedingen is een klap in het gezicht van die slachtoffers en nabestaanden.

Ik ben niet de enige die spreekt van een klap in het gezicht. Volgens voorzitter Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders is de verkiezingszege van de PVV een klap in het gezicht van zijn achterban. Dat vind ik persoonlijk een tikje flauw. Want het gedrag van een veel te groot deel van de Marokkaanse Nederlanders is net zo goed een klap in het gezicht van de Nederlandse Nederlanders. De echtgenotes van Nederlandse Nederlanders worden op straat uitgemaakt voor hoer. De inmiddels beruchte Capuchonberber voert de boventoon in de misdaadcijfers. Intimidatie van Nederlandse Nederlanders door Marokkaanse Nederlanders is aan de orde van de dag. Het aantal uitkeringstrekkers is onder de Marokkaanse Nederlanders een veelvoud van het aantal uitkeringstrekkers onder de Nederlandse Nederlanders. De PVV is een van de weinige partijen, die duidelijk durft te zeggen, dat daaraan een halt moet worden toegeroepen. Volkomen begrijpelijk dat veel mensen op de PVV hebben gestemd. Ze zijn het terecht zat om in hun eigen buurt te worden geterroriseerd. Ze hebben genoeg van de toestroom van profiterende gelukszoekers. Maar daar gaat Azarkan gemakshalve even aan voorbij. Hij lurkt nog een kopje thee, zuigt wat aan zijn waterpijp en mompelt iets in de trant van “De grote winst van de PVV maakt Marokkaanse Nederlanders verdrietig en boos, geeft hen een sluimerend gevoel van onbehagen en angst." O? Is het dan niet van belang dat veel Nederlanders zich onbehaaglijk en angstig voelen? Maar de Nederlandse-Marokkanenvoorman maakt het nog bonter. Hij wil met zijn achterban leven in het Nederland dat hij van oudsher zegt te kennen. Een land van democratie, vrijheid, gelijkheid, tolerantie en solidariteit. Hoe kan hij dat zeggen, terwijl Marokkanen een zwerver in de gracht flikkeren, zomaar omdat dat kan in ons land dat is gebouwd op vrijheid en tolerantie? Hoe kan hij dat zeggen, terwijl Marokkaantjes voor de lol homo’s in elkaar schoppen. Zomaar, omdat dat kan in ons land dat gebouwd is op vrijheid en tolerantie… Is dat voor de Marokkaanse Nederlander het ideaalbeeld van vrijheid? Schop een homo dood? Of zo’n jochie dat wordt betrapt op een poging, een 91-jarige vrouw te verkrachten. De bloedspetters zitten nog op zijn kleren, en wat roept zijn papa in uiterst beroerd Nederlands? Dat zijn zoon het slachtoffer is van een complot. Echt. Hij zei het echt. Zomaar, omdat dat kan in ons land dat gebouwd is op vrijheid en tolerantie…  Okee, Wilders heeft een paar zaken niet goed geregeld. Hij vliegt soms uit de bocht met zijn uitspraken. Hij heeft de democratie in zijn PVV nog niet goed georganiseerd en dat wordt hoog tijd. Maar hij durft het griezelig benauwende politiek correcte pad te verlaten, en zorgt door de vinger op de zere plek te leggen voor een dringend noodzakelijke cultuuromslag in ons land.

De mooiste cultuuromslag zie ik trouwens sowieso in de Tweede Kamer. De debatten worden niet langer verstoord door een of ander viswijf. Exit Verdonk. Heerlijk. Bulderend van de lach zag ik haar reclamespotje, waarin ze het woord richtte tot een stel kinderen. Die moesten tegen papa en mama zeggen dat ze op TON moesten stemmen, dan hielden ze geld over voor meer zakgeld. TON als nieuwe pedopartij. En Rita maar klagen. Dat haar nederlaag de schuld is van de media, die haar volstrekt negeerden. Ze mag blij zijn dat ze door de kranten en omroepen nog een beetje tegen zichzelf in bescherming is genomen. Ik stel voor dat we haar opsluiten in haar VINEX-hok in Nootdorp met een paar kilo Ritalin binnen handbereik. Lijkt me het beste voor alle betrokkenen. En voor de lol schuiven we elke dag een briefje onder de voordeur door: “Je TON-fractie in de gemeenteraad van je eigen woonplaats heeft zich van je afgekeerd. Ze schaamden zich te diep voor je wanprestatie. Voor je verschijning. Voor alles…” Heerlijk. Kan ze iedere dag nog even flink tekeer gaan. Beetje uitrazen. Dat kan zo enorm opluchten… Heerlijk…

En die Balkenende, daar zijn we ook mooi vanaf. Niet te geloven, hoe het hem is gelukt om het zetelaantal te halveren. Nooit eerder verloor het CDA bijna 50% van zijn zetels. De partij doorklieft met een houwdegen van incompetentie en zelfoverschatting. Hij hield zich groot, bij het afscheid van zijn partij, woensdagavond. Bianca stond naast hem. De vrouw achter zijn succes. Arme Bianca. Mij lijkt het geen pretje om de hele dag opgezadeld te zitten met die mafkees. Maar ze zal wel heel veel van hem houden, en hij van haar. Dat gun ik ze. Juist in moeilijke tijden is een stevige liefdesband een enorme steun. En het schijnt dat hun dochtertje al heeft gevraagd of Harry Potter nu echt bij mama komt wonen. En weet u wat ik nou zo schattig aan het CDA vind? Houterige Jan Peter heeft zijn hielen nog niet gelicht, of ze vervallen alweer in dezelfde fout. Verhagen als fractievoorzitter. Het CDA van de regen in de drup, qua stoffig imago en spruitjeswalm. Het enige wat die partij nog kan redden, is leuk eigentijds fris bloed naar voren schuiven. De Jager. Klink. Zij zijn de enigen die hun partij nog kunnen behoeden voor een definitief bestaan in de marge. Maar nee hoor. Net zoals België wordt verteerd door zijn eigen taalstrijd, gaat het CDA ten onder aan zijn eigen bloedgroepenstrijd. Was hun partijleider de laatste tijd een Gereformeerde hufter, dient hij verplicht te worden opgevolgd door een Katholieke hufter. Snapt u het? Ik niet. Maar u ziet: Godsdienstwaanzin ligt overal op de loer. En dan de ChristenUnie. Ook een zeteltje eraf. Mooi zo. Want ik vind dat ons land op een seculiere wijze moet worden bestuurd. Scheiding tussen kerk en staat is wat mij betreft een groot goed en die is dus niet in goede handen bij SGP, ChristenUnie en CDA.

Maar goed, sinds gisteren drentelen heel wat gewezen volksvertegenwoordigers doelloos door de Haagse straten. In plat Amsterdams zeggen we van iemand die doelloos maar wat rondhangt, dat ‘ie met z’n pik' loopt te spelen. Maar die Haagse smerissen overdrijven wel een beetje. Die hebben een speciaal team tegen kettingrukkers in het leven geroepen. Echt…