FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 29 maart 2017

Star Wars Battlefront II officieel aangekondigd

Een vervolg op Star Wars Battlefront is vandaag officieel aangekondigd door Electronic Arts. Op 15 april, tijdens het Star Wars Celebration-evenement, zal EA DICE de eerste trailer van Star Wars Battlefront II laten zien. De game zelf moet dit jaar nog uitkomen.

Er wordt al sinds de release van Star Wars Battlefront in 2015 met enige regelmaat publiekelijk gesproken over een mogelijk vervolg. Qua naamconventies lijkt het dezelfde lijn te volgen als de originele Battlefront-games van ruim tien jaar geleden. Nu nog even afwachten of er dit keer een goede singleplayermodus aanwezig is, maar daar komen we mogelijk achter wanneer over twee week de trailer getoond wordt. Het Star Wars-evenement zal life te volgen zijn via internet.

Fans blijven weg bij inhaalconcert van Drake

Duizenden fans zijn woensdagavond weggebleven bij het inhaalconcert dat de Canadese rapper Drake gaf in de Ziggo Dome. Veel stoelen bleven leeg.

Volgens concertorganisator Mojo kwamen ongeveer 9100 bezoekers af op het concert dat Drake inhaalde omdat hij maandag ziek was. Volgens Het Parool bood de podiumopstelling van Drake plaats voor 14.000 bezoekers. Normaal passen er 17.000 mensen in de Ziggo Dome

Drake liet het maandagavond afweten, omdat hij van zijn dokter niet op mocht treden. De fans die al aanwezig waren en al een uur wachtten op het begin van zijn optreden, reageerden woedend. Een groot aantal teleurgestelde fans had al aangekondigd woensdag weg te zullen blijven. Mojo biedt hen de mogelijkheid hun geld terug te vragen. Woensdagavond begon het concert 50 minuten later.

Fans blijven weg bij inhaalconcert van Drake
Fans blijven weg bij inhaalconcert van Drake (Foto: BuzzE)

PwC behoudt positie na Oscars-fiasco

Accountancygigant PricewaterhouseCoopers behoudt zijn positie als partner van de Academy Awards nadat het bedrijf vorige maand een blunder beging door bij de uitreikingen de verkeerde film als winnaar aan te wijzen. Na een lange meeting besloten de voorzitters van AMPAS om de samenwerking met PwC toch voort te zetten.

Toen op 27 februari de Oscar voor beste film werd uitgereikt, werd de film La La Land per ongeluk aangewezen als winnaar, terwijl de daadwerkelijke winnaar Moonlight was. Het zou gegaan zijn om een 'menselijke fout' op het conto van PwC, die verantwoordelijk was voor de juiste namen in de juiste enveloppen. Naar verluidt is het fout gegaan toen de verkeerde envelop aan acteur Warren Beatty werd overhandigd, mogelijk omdat PwC-vertegenwoordiger Brian Cullinan te druk was met social media. Uit zijn Twitterfeed blijkt namelijk dat hij vlak voor het grote moment volop aan het twitteren was, tweets die inmiddels allemaal verwijderd zijn.

In een interne e-mail van Academy-protegé Cheryl Boone Isaacs wordt de fout scherp veroordeeld, maar besluit men de langlopende relatie tussen de twee organisaties toch aan te houden. Dit wel op voorwaarde van een drastische aanpassing van protocollen en voorzorgsmaatregelen om soortgelijke blunders in de toekomst te voorkomen.

PricewaterhouseCoopers blijft aan als Oscars-partner na blunder (Foto: BuzzE)
PricewaterhouseCoopers blijft aan als Oscars-partner na blunder (Foto: BuzzE)

Strafpunten in MotoGP afgeschaft

Motorsportfederatie FIM heeft per direct het strafpuntensysteem in de MotoGP afgeschaft. Het systeem werd vier jaar geleden ingevoerd om stewards te helpen om consistenter te straffen. Bij tien strafpunten in een jaar kon een coureur een race geschorst worden. In de Formule 1 geldt een vergelijkbaar systeem waarbij het aantal punten twaalf is.

De FIM gaf een verklaring over het afschaffen uit: "Aangezien de stewards van de MotoGP tegenwoordig meerdere opties te hebben om straffen uit te delen is het niet meer nodig om strafpunten bij te houden."

Belangrijkste 'slachtoffer' van het strafpuntensysteem is Valentino Rossi die de laatste race van 2015 achteraan moest beginnen door het verzamelen van te veel straffen. De Italiaan was verwikkeld in de titelstrijd met Yamaha-teamgenoot Jorge Lorenzo en moest het kampioenschap aan de Spanjaard laten omdat hij in de race niet verder kwam dan plek vier.

Daarnaast zijn nog enkele andere regels op de schop gegaan. Zo mogen in de eerste twee vrije trainingen nog maar zes monteurs buiten de pitbox helpen aan de motor. Ze moeten allemaal een helm dragen. Tijdens ononderbroken races mogen vier gehelmde monteurs buiten de pitbox komen.

Verdachte Antwerpen in beroep

De man die vorige week met wapens in zijn auto hard over een winkelstraat in Antwerpen reed, gaat in beroep tegen zijn detentie. Een besluit daarover wordt binnen twee weken verwacht, melden Belgische media.

De rechtbank verlengde het voorarrest van Mohamed R. (39) dinsdag met een maand. De Fransman met Tunesische roots wordt verdacht van poging tot moord in een terroristische context'', maar er zijn twijfels of hij een aanslag wilde plegen. Volgens zijn raadsman was dat in ieder geval niet aan de orde.

Toen de man afgelopen donderdag na zijn rit werd opgepakt bleek hij flink te hebben gedronken. De wapens, waaronder een riotgun, zou hij hebben willen verkopen. Of die gebruiksklaar waren moet nog blijken.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever en zijn korpschef gaven kort na het incident een persconferentie. Zowel het federale als het Antwerpse Openbaar Ministerie had dat meermaals afgeraden dan wel verboden, zei minister van Justitie Koen Geens woensdag.

Verdachte Antwerpen in beroep
Verdachte Antwerpen in beroep (Foto: ANP)

LB: Henk Krol gaat voor Rinus Michels als bondscoach

Lekker Belangrijk; Nieuws dat je niet wilt missen!

Een verslaggever van GeenStijl maakte deze week een rondje langs de heren en dames politici om te vragen wie de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal moet worden. Dat is immers nogal 'een ding', reden genoeg om de vraag tot in Den Haag te behandelen.

Aangekomen bij de voorman van 50PLUS kreeg de verslaggever wel een erg opvallend antwoord te horen, maar het was dan weer wel typisch Henk Krol. "Ik hoor thuis Rinus Michels, maar ik heb er echt geen verstand van", aldus Krol. De beste man loopt soms wat achter en heeft al twee keer iemand via Facebook gefeliciteerd die al richting eeuwige jachtvelden vertrokken was.

De legendarische Generaal zou in principe geen slechte keuze zijn - FIFA verkoos hem immers niet voor niks als beste coach ter wereld van de twintigste eeuw - ware het niet dat hij in 2005 is overleden. Nou moeten we ook eerlijk zijn: slechter dan onder Danny Blind zou het vermoedelijk niet gaan met een overleden Michels aan het roer.

Snackbar legt het af tegen snellere hap

De traditionele snackbar verliest in Nederland nog altijd terrein ten opzichte van de nog snellere hap. Waar het aantal snackbars nog altijd tanende is, geldt dit geenszins voor het aantal filialen van fastfoodketens. Wel treedt er volgens horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners, dat woensdag met de cijfers naar buiten kwam, een stabilisatie op bij de daling van het aantal snackbars.

Momenteel telt Nederland ruim 4800 snackbars. Ten opzichte van vijf jaar geleden betekent dat een daling van 0,8 procent. In vergelijking met tien jaar geleden telt Nederland krap 200 snackbars minder, een daling van 4 procent.

Het aantal fastfoodrestaurants steeg in de afgelopen vijf jaar met bijna 7 procent. Ten opzichte van tien jaar geleden steeg het aantal filialen van fastfoodketens met 11 procent. Exacte aantallen werden daarbij niet gegeven.

Snackbar legt het af tegen snellere hap
Snackbar legt het af tegen snellere hap (Foto: ANP)

Jonge freestyleskiër schrijft historie met 'quad 1800'

De Zwitserse freestyleskiër Andri Ragettli heeft een nieuw stukje geschiedenis geschreven. De pas 18-jarige skiër voltooide met succes een zogenaamde quad 1800: vier salto's achterover gecombineerd met vijf draaiingen om de breedteas, iets wat nog geen enkele skiër succesvol voor elkaar had gekregen.

Ragettli liet zijn kunststukje zien bij het ski- en snowboardevenement Nine Royals in Watles, een plaats in het Italiaanse Südtirol. Nine Royals is een evenement waar de beste freestylers voor uitgenodigd worden en waar het niet om de overwinning, maar om de show gaat. Het wordt dan ook vaak gezien als generale repetitie voor in dit geval de Olympische Spelen, die volgend jaar in Pyeongchang gehouden worden.

"Die gasten werken al langere tijd aan 'tricks' met vijf draaiingen om de breedteas. Hier krijgen ze de kans om zonder de druk van een wedstrijd nieuwe dingen uit te proberen voor het komende, olympsiche seizoen", aldus organisator Nico Zacek. 

Zaandamse jongeren vast om wapens in rapclip

De politie heeft woensdag vier jongeren uit Zaandam opgepakt omdat ze in een videoclip die op YouTube staat met wapens zwaaien. In het filmpje figureert onder meer een jongen met een taser (een stroomstootwapen), een ander heeft een ploertendoder in zijn hand en weer een ander, met een bivakmuts op, wijst met een vuurwapen - of een replica - naar de camera.

De jongens zijn zestien tot achttien jaar oud. Tijdens huiszoekingen vond de politie een nepvuurwapen en een bivakmuts. Ook bleken in hun huizen spullen te liggen die mogelijk zijn gestolen. De taser en de ploertendoder zijn niet gevonden. Een vijfde verdachte werd opgepakt omdat hij de politie belemmerde. Hij wilde de aanhouding van een familielid voorkomen, stelde de politie.

Volgens een betrouwbare bron draaien de arrestaties om een videoclip van de lokale rapper C-jay. De video verscheen vorige maand op YouTube. De politie wil niets zeggen over de identiteit van de verdachten.

Zaandamse jongeren vast om wapens in rapclip
Zaandamse jongeren vast om wapens in rapclip (Foto: ANP)

Zaak Kitty-liedje Big Bang Theory afgewezen

De makers van de populaire sitcom The Big Bang Theory kunnen het liedje Soft Kitty gewoon blijven gebruiken in hun serie. Een rechter in New York heeft een zaak over het mogelijk onrechtmatige gebruik ervan afgewezen, meldt The Wrap.

De dochters van een dichteres hadden eind 2015 producent Warner Bros. voor de rechter gesleept vanwege het versje, dat in de serie dikwijls wordt gezongen voor het personage Sheldon als hij ziek is.

Edith Newlin bedacht in 1937 de tekst van het liedje. Haar dochters eisten een vergoeding van Warner voor het gebruik ervan en wilden bovendien dat het liedje niet meer te horen zou zijn in de serie. Het liedje wordt al jaren gebruikt in de comedyserie en er is zelfs speciale Soft Kitty-merchandise.

Turkije bant Booking.com

Boekingsite Booking.com gaat in Turkije op zwart voor Turken die via de site een overnachting in eigen land willen boeken. Dat is de uitkomst van een rechtszaak die tegen het bedrijf is aangespannen door de Turkse vereniging van reisorganisaties Tursab.

Booking.com zou zich in het land schuldig hebben gemaakt aan oneerlijke concurrentie, onder meer door hoteleigenaren te verbieden met lagere prijzen op hun eigen site te adverteren. Booking.com kreeg daarvoor eerder al een boete voor van omgerekend bijna 640.000 euro.

Hoe lang het verbod geldt, werd niet bekendgemaakt. Volgens Tursab worden reserveringen die al eerder waren gedaan via de site gerespecteerd.

Omdat vanuit Nederland vrijwel niemand nog naar Turkije wil reizen zal de blokkade hier weinig gevolgen hebben.

Turkse ban op Booking.com
Turkse ban op Booking.com (Foto: BuzzT)

Peter R. de Vries is weer eens boos

Peter R. de Vries is weer eens selectief verontwaardigd boos. De ene keer is hij helemaal voor vrije meningsuiting, de andere keer gaat het om een mening waar hij zich boos over wenst te voelen en is hij opeens tégen.

Dit keer is het slachtoffer van zijn blinde woede het NRC handelsblad en diens cartoonist Kamagurka. Die waagde het om zomaar een scherpe cartoon te plaatsen over Zuid-Soedanese criminelen in Nederland en dát is meneer holier-than-thou natuurlijk tegen het zere been. Mooie reden om verontwaardigd te tweeten zodat zijn betaalde plekje aan tafel bij boosmeneerprogramma's van de publieke omroep weer veilig kan worden gesteld.

De tweet - en cartoon - in kwestie.

Samsung onthult smartphone Galaxy S8

Samsung heeft woensdag zijn nieuwe topmodel smartphone, de Galaxy S8 en S8+ onthuld. De telefoons hebben een om de zijkanten gebogen scherm, net als voorgangers S6 Edge en S7 Edge. De randen aan de onder- en bovenkant zijn echter ook een stuk kleiner geworden waardoor het scherm een veel groter deel van de voorkant beslaat. Dit "Infinity Display" heeft de aparte schermverhouding 18,5:9 in plaats van het gebruikelijke 16:9 of het steeds populairdere 21:9.

De Galaxy S8 moet bovendien het debacle van de ontploffende Galaxy Note 7 doen vergeten. De naam van dat toestel werd woensdag niet genoemd, maar er werd wel naar verwezen. Zo had Samsung mobile-baas DJ Koh het over een "uitdagend jaar" en werd de nadruk gelegd op de vele en strenge veiligheidscontroles die de telefoons en de batterijen bij Samsung ondergaan.

De meeste details over de 5,8 inch S8 en zijn 6,2 inch grote broer S8+ waren al uitgelekt. Zo was de nieuwe irisscanner om de telefoon te openen al bekend en was ook de nieuwe virtuele assistent Bixby al in de pers geweest. Ook het DeX-dock waarmee de smartphone als een computer te gebruiken is was geen nieuws meer.

De telefoons zijn beschikbaar in drie kleuren: zwart, zilver en grijs. Op 28 april zijn ze verkrijgbaar voor respectievelijk 799 euro voor het kleine model en 899 voor de grotere telefoon. Dat is een week nadat de smartphone in de Verenigde Staten in de verkoop gaat.

Wil je de telefoon al op 19 april in je handen hebben? Dan kun je 'm nu al bij CoolBlue pre-orderen. Je steunt FOK! er ook nog eens mee!

Samsung maakte verder een bluetooth controller voor zijn Gear VR-virtual reality-bril wereldkundig en presenteerde een nieuwe Gear 360. Die 360-gradencamera kan in 4K-resolutie filmen en livestreamen en werkt ook met iPhones.

Galaxy S8
Samsung onthult smartphone Galaxy S8 (Foto: BuzzT)

May wil dat Noord-Ieren meedoen aan brexit

De Britse premier Theresa May heeft woensdag in het parlement de Noord-Ieren aangemoedigd een nieuwe regioregering te vormen en mee te doen aan het proces van vertrek uit de EU. May heeft woensdag per brief officieel het lidmaatschap van de EU opgezegd.

Dat is een gevolg van het referendum in juni vorig jaar waarin een meerderheid voor de brexit stemde. Maar in Noord-Ierland is, net als in Schotland, een meerderheid voor EU-lidmaatschap. Als Londen uit de EU stapt, wordt de grens van Noord-Ierland met rest van het eiland de enige landgrens van het Verenigd Koninkrijk met de EU. Veel Noord-Ieren vrezen dat die grens dan een erg schadelijke hindernis zal zijn voor de economische ontwikkeling van de regio.

May wil dat Noord-Ieren meedoen aan brexit
May wil dat Noord-Ieren meedoen aan brexit (Foto: ANP)

Grote veranderingen en een nieuwe held voor Heroes of the Storm

Blizzard heeft vandaag aangekondigd dat er grote veranderingen in de maak zijn voor Heroes of the Storm. Het nieuwe systeem, dat Heroes 2.0 wordt genoemd, brengt veranderingen in hoe bijvoorbeeld skins, heroes en currency verdiend kunnen worden, alsmede een hoop nieuwe in-game items die nu verdiend kunnen worden zoals sprays en announcers. De béta voor Heroes 2.0 gaat vandaag online, en alle features zijn ook te zien in het filmpje onderaan.

Levels

Het huidige systeem voor Heroes of the Storm houdt zowel een apart hero-als spelerlevel bij, met een maximum van level 20 voor heroes en level 40 voor spelers. Die limiet verdwijnt met Heroes 2.0, en je totale level wordt nu een optelsom van levels die je met alle heroes bereikt hebt plus je spelerslevel. Verder wordt de curve voor levels aangepast, waardoor het hele proces niet meer als een grind voelt. Als voorbeeld haalt blizzard aan dat het nu gemiddeld twaalf tot vijftien uur duurt voordat je van level 18 naar 19 gaat: met het nieuwe systeem hoeft dit slechts een paar uur te duren.

Lootboxes

Net zoals Overwatch, krijgt ook Heroes of the Storm binnenkort lootboxes. Elke keer wanneer je een level stijgt, ontvang je een lootbox: deze kunnen bestaande items bevatten zoals mounts, skins en heroes, maar ook nieuwe cosmetische items (waarover later meer). De huidige skinvariaties voor mounts en heroes die je verdient met progression zijn nu ook alleen verkrijgbaar via lootboxes.

Het systeem volgt de blizzard standaard van vier zeldzaamheidsniveau's: common, rare, epic en legendary. Er is geen minimum kwaliteit (zoals minimaal één rare wat het geval is bij Hearthstone-pakjes en lootboxes in Overwatch). Er zijn hier een aantal uitzonderingen op:

  • Voor elke 5 spelerslevels krijgt de speler een lootbox die gegarandeerd een rare bevat.
  • Voor elke 25 spelerslevels krijgt de speler een lootbox die gegarandeerd een epic bevat.
  • Voor elke 10 herolevels, een lootbox met een item voor die specifieke hero. 

Wanneer een item in een lootchest je niet bevalt, kan je er voor te kiezen het opnieuw te proberen voor 1000 gold. Rerolls houden rekening met het uitzonderingsysteem: wanneer je lootbox gegarandeerd een epic bevat, zal bij de reroll de lootbox ook een epic bevatten.

Veteranen van Heroes of the Storm krijgen als dank een aantal lootboxes cadeau. Hier is een maximum van 70 lootboxes aan verbonden. 

Nieuwe cosmetische items

Heroes 2.0 komt ook met een boel nieuwe cosmetische items in de vorm van sprays, banners, announcers, voice lines en emoji packs. De sprays en voice lines werken hetzelfde in games zoals Overwatch: met een druk op de toets kun je een wiel openen om de catchphrases van bepaalde heroes te spammen of een kek stickertje plaatsen.

De announcers lijken gebaseerd te zijn op heroes in Heroes of the Storm: onder andere Anub'arak, Arthas, Brightwing, ETC, Falstad, Gazlowe, Illidan, Lili, Abathur, Sgt. Hammer, Tassadar, Tychus, Zeratul, Butcher, Diablo, Nazeebo, Sonya en Valla hebben een voice-over. De voice-over vervangen alles behalve de map objectives. Banners zijn vlaggen die worden geplaatst wanneer een mercanary kamp wordt overgenomen, of worden geplaatst op torens en forten die vernietigd zijn.

De emoji packs werken ongeveer hetzelfde zoals ze doen in concurrent DotA 2: het zijn bewegende figuurtjes die gebruikt kunnen worden in zowel in-game chat als reguliere chat in het hoofdmenu. 

Alle nieuwe cosmetische items kunnen verdiend worden via lootboxes. Daarnaast komt blizzard met een profielenmanager voor heroes, waarmee je snel tussen bepaalde skins, mounts, sprays en meer kan wisselen om een bepaald thema aan te houden.

Nieuwe valuta

Heroes 2.0 kent straks drie valuta:

  • Gold: dit werkt straks nog steeds hetzelfde als in de huidige versie van Heroes of the Storm. Je kunt het verdienen via quests en levellen, en je kan het nog steeds gebruiken om nieuwe heroes te kopen. Echter, Blizzard stopt met het uitbrengen van cosmetische items die met gold gekocht kunnen worden: het kan straks alleen gebruikt worden om nieuwe heroes te kopen en voor het rerollen van lootboxes.
  • Shards: wanneer je een kopie krijgt van een cosmetisch item dat je al bezit, dan wordt het omgezet in shards. Shards kunnen alleen uitgegeven worden aan cosmetische items. Het is nog niet bekend of er een correlatie is tussen de zeldzaamheid van een item en het aantal shards dat je er voor krijgt: hoogstwaarschijnlijk is dit wel het geval.
  • Gems: dit wordt de vervanger voor echt geld in Heroes of the Storm. Gems worden in grote intervallen ook gratis aan de speler gegeven, zoals 1000 gems wanneer een speler level vijf bereikt. Gems kunnen ook gekocht worden in bundels. Het is niet bekend waar gems aan gespendeerd kunnen worden, maar waarschijnlijk kan je er straks alles mee kopen wat je ook met gold en shards kan doen.

Nieuwe Hero

Naast al deze veranderingen aan de progression in Heroes of the Storm kunnen we binnenkort ook een nieuwe hero verwachten: Cassia, de personificatie van de Amazon class in Diablo II, komt binnenkort laten zien wat ze waard is in de Nexus. Blizzard heeft ook al een hero spotlight vrijgegeven waarin al haar abilities te zien zijn. Zowel Cassia als Heroes 2.0 hebben nog geen releasedatum, maar Blizzard kennende is het soon™.


Grote veranderingen en een nieuwe held voor Heroes of the Storm

Kelderman kan training volledig hervatten

Wilco Kelderman kan de training weer volledig hervatten. De renner van Sunweb brak begin deze maand bij een valpartij in de Strade Bianche zijn linker wijsvinger en moest geopereerd worden.

Volgens teamarts Anko Boelens herstelt Kelderman goed en kan hij de training weer volledig oppakken. "De metalen pin die in zijn vinger was gezet tijdens de operatie, is er maandag uitgehaald", lichtte Boelens vandaag toe. "Wilco gaat nu naar een handtherapeut zodat hij zijn wijsvinger weer volledig kan gaan gebruiken."

Zijn deelname aan de Giro d’Italia komt dan ook niet in gevaar. De Nederlander zal de Ronde van Italië in dienst rijden van Tom Dumoulin.

Kristoff wint etappe twee in Driedaagse De Panne-Koksijde

Alexander Kristoff heeft de tweede etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Noor van Katusha - Alpecin was de snelste van een kopgroepje van 22 renners. Philippe Gilbert blijft leider in de Driedaagse De Panne-Koksijde.

Na vijftig kilometer ontstond er een kopgroep met tien renners: Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Lawrence Naesen (WB Veranclassic Aqua Protect), Ben Perry (Israel Cycling Academy), Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo), Stef van Zummeren (Verandas Willems-Crelan), Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Robby Cobbaert (Cibel-Cebon), Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert), Pieter Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) en Bjørn Tore Hoem (Joker Icopal). Later zouden ook nog Ligthart ((Roompot-Nederlandse Loterij) en Alex Kirsch (WB Veranclassic Aqua Protect) de sprong naar voren maken. Het twaalftal zou een maximale voorsprong van vijf minuten krijgen van het peloton.

In de Moeren trok Trek-Segafredo het peloton in waaiers. Klassementsleider Gilbert zat attent mee voorin, maar dat gold niet voor Luke Durbridge de nummer twee in het klassement. De renner van Orica-Scott verloor meer dan twee en halve minuut op de winnaar en kan een goed klassement vergeten.

De eerste waaier had de vroege vluchters al snel te pakken. In de eerste waaier zitten onder meer Gilbert, Kristoff, Marcel Kittel en Coen Vermeltfoort.

De eerste waaier sloot snel aan bij de kopgroep en dunde uit tot in totaal 22 renners. In de plaatselijke rondes pakte Gilbert nog twee keer drie bonificatieseconden. De Belgisch kampioen heeft nu vijftig seconde voorsprong op Matthias Brändle.

In de sprint in Koksijde was Kristoff de snelste. Theuns werd tweede voor Kittel. Voor de Noor van Katusha - Alpecin was het de tweede keer dat hij in Koksijde won. In 2015 was hij ook al de beste.

Fors meer grootverdieners bij politie

Steeds meer politiemedewerkers hebben een rianter inkomen dan hun hoogste baas, korpschef Erik Akerboom. De lijst over 2016 telt 24 grootverdieners (meer dan een ministerssalaris van 179.000 euro), tegen zeven in 2015. De politie verwacht dat hun aantal volgend jaar opnieuw hoger zal zijn, maar kan hier weinig tegen doen.

Topverdiener is al jaren adviseur en oud-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie Bernard Welten. Inclusief pensioenbijdragen en een lang geleden afgesproken bijdrage aan zijn woning kreeg hij vorig jaar ruim 267.000 euro.

Dat is fors meer dan de 148.000 euro van korpschef Akerboom die in maart 2016 aantrad. De scheefgroei duidt erop dat de huidige Wet normering topinkomens (WNT) van minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) niet goed werkt voor de politie.

Fors meer meer grootverdieners bij politie
Fors meer meer grootverdieners bij politie (Foto: ANP)

Valentino Rossi: "Zarco zette geweldige prestatie neer"

Johann Zarco heeft een enorme indruk achtergelaten op de andere rijders uit de MotoGP. De 26-jarige Fransman leidde afgelopen zondag tijdens de openingsrace in Qatar maar liefst zes rondes de wedstrijd. Een bijzondere prestatie van de rookie.

Volgens motorsportjournalist David Emmett is het de eerste keer dat een MotoGP-debutant tijdens zijn eerste race direct de leiding weet te pakken en vast te houden. Bovendien reed Zarco de snelste rondetijd van de wedstrijd. De laatste coureur die tijdens zijn eerste race in de koningsklasse de snelste rondetijd wist te noteren was Marc Márquez in 2013 en daarvoor Valentino Rossi in 2000. Dat de Franse racer dit allemaal voor elkaar kreeg op een Yamaha Tech3 satellietmotor maakt het nog een tikkeltje specialer. Helaas maakte de regerend Moto2-kampioen na zeven rondes een klein foutje, waardoor hij crashte en met nul punten naar huis ging. Toch heeft hij diepe indruk gemaakt op de andere GP-rijders.

Valentino Rossi, die derde werd, liet tijdens de post-race persconferentie weten dat hij al benieuwd was naar de Yamaha Tech3-coureur: "Zarco was heel indrukwekkend, heel erg sterk. Ik was nieuwsgierig naar hem omdat Franco Morbidelli altijd heeft gezegd dat Zarco iets speciaals neerzette in de Moto2, vooral in de laatste tien rondes, en ook snel zou zijn in de MotoGP. Hij maakte een fout door zijn onervarenheid, maar het was hoe dan ook een geweldige prestatie."

De negenvoudig wereldkampioen had na afloop van de testdagen in Sepang ook al aan de media verteld dat Zarco snel was en het goed deed. De Fransman raakte toen geëmotioneerd door de woorden van Rossi. Zarco is namelijk gaan racen nadat hij de Italiaan op TV had gezien, dus de complimenten van zijn idool raakten hem. 

Ook de nummer twee van zondagavond, Andrea Dovizioso, was onder de indruk. 'DesmoDovi' gaf aan dat hij in zowel Zarco als zijn teamgenoot en mede-rookie Jonas Folger potentiële concurrenten ziet. "Ze hebben een goede motor, maar geen ervaring in de MotoGP. Het is normaal dat ze een fout maken. Ik denk dat Zarco aan het pushen was op de zachte band omdat hij aan de leiding reed, maar 20 ronden is nog iets anders. Het was onmogelijk om van begin tot einde te pushen. Dat deed hij misschien te veel op dat moment in de wedstrijd. Hij zal zeker snel zijn in de toekomst." 

Maverick Viñales laat weten: "Hij was heel snel, heel indrukwekkend. Hij had de snelste rondetijd van ons allemaal. Ik snapte niet hoe dat kon omdat ik het zelf toen moeilijk had. Ik wil hem feliciteren met de snelste rondetijd en het leiden van de race. Hij is zeker op de goede weg." 

De volgende keer dat we Zarco en de andere rijders weer in actie zien, is tijdens het weekend van 7 t/m 9 april in Argentinië. 

Iedereen lacht om beeld Ronaldo

Het vliegveld van Madeira in Portugal draagt inmiddels de naam van voetbalster Cristiano Ronaldo. Bij die eer hoort blijkbaar ook nog een borstbeeld. Misschien dat het geld op was om een degelijke kunstenaar hiervoor in te huren en het internet lijkt dit beeld, op hun eigen manier, te kunnen waarderen.

'Ruim 140 migranten verdronken'

Een 16-jarige jongen die naar eigen zeggen een schipbreuk op de Middellandse Zee overleefde, heeft woensdag verklaard dat bijna alle opvarenden van de boot met migranten waarop hij zat zijn verdronken.

Hij was met bijna 150 mensen aan boord gegaan voor de overtocht van de Libische plaats Sabratha naar waarschijnlijk het Italiaanse eiland Lampedusa. Het schip zou in de nacht van dinsdag op woensdag zijn gezonken.

De jongen overleefde omdat hij zich kon vastklampen aan een stuk wrakhout totdat hij werd gevonden door een Spaans schip. Hij is tot nu toe de enige overlevende die uit het water is gevist. Onder de opvarenden bevonden zich volgens de jongen minstens vijf kinderen en een onbekend aantal zwangere vrouwen. Tot nu toe zijn nog geen slachtoffers gevonden.

Het verhaal van de jongen wordt bevestigd door de kustwacht op het eiland Lampedusa waar de jongen is heengebracht door de Spanjaarden en het IOM, de Internationale Organisatie voor Migratie. Het IOM telde dit jaar tot nu toe 649 mensen die tijdens de overtocht in de Middellandse Zee zijn verdronken. Maar het zouden er volgens IOM-voorzitter Flavio Di Giacomo veel meer kunnen zijn, omdat veel schipbreuken onopgemerkt blijven.

'Ruim 140 vluchtelingen verdronken'
'Ruim 140 vluchtelingen verdronken' (Foto: ANP)

Volgende Turkse atlete moet medailles inleveren

Het is geen beste dag voor de Turkse sportwereld. Eerder meldden we dat Gamze Bulut haar olympisch goud - dat ze door een geschorste landgenote had gekregen - in moest leveren, nu moet ook Elvan Abeylegesse het nodige eremetaal inleveren.

De in Ethiopië geboren Abeylegesse bleek bij hertesten van stalen doping gebruikt te hebben op het WK van 2007 in Osaka. Ze veroverde daar namens Turkije zilver, maar die moet ze nu na bijna tien jaar inleveren. De Amerikaanse Kara Goucher schuift zo op naar zilver, de Britse Joanne Pavey krijgt nu brons.

Een jaar later sloeg Abeylegesse toe op de Olympische Spelen van 2008. In Beijing snelde ze naar dubbel zilver op de vijf en tien kilometer. Het zal vermoedelijk enige tijd kosten om de administratieve rompslomp af te werken, maar ook die medailles zullen haar afgenomen worden. 

De Ethiopische legende Meseret Defar zal vermoedelijk het zilver van de vijf kilometer in Beijing krijgen, terwijl Sylvia Kibet uit Kenia naar het brons gaat. Op de tien kilometer werd Abeylegesse in de eindsprint geklopt door voormalig landgenote Tirunesh Dibaba, die haar ook op de vijf kilometer en op het WK 2007 versloeg. De Amerikaanse Shalane Flanagan zal het zilver krijgen, brons wordt dan eigendom van de Keniaanse Linet Masai. Lornah Kiplagat schuift namens Nederland dan op naar de zesde plek. 

Weer uitstel vervolging Ebru Umar voor tweet

De Turkse strafzaak tegen columniste Ebru Umar wegens belediging van de profeet Mohammed is woensdag opnieuw uitgesteld.

Ondanks haar bereidheid in Nederland een verklaring af te leggen over haar twitterbericht uit 2011 met als inhoud 'Mohammed is een homo, succes gegarandeerd', is daarvan nog niets terechtgekomen. Turkije ziet de tweet als een strafbare belediging van de profeet.

De zaak is volgens Umar's Turkse advocaat Nail Ozasman opnieuw aangehouden. Umar zegt daarover niet verbaasd te zijn; het is het de zoveelste keer dat de behandeling wordt uitgesteld.

Umar wordt ook verdacht van belediging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van het huidige Turkije. Ze heeft hen dictators genoemd. Daarvoor werd Umar op 23 april vorig jaar aangehouden en mocht ze vervolgens wegens landarrest Turkije drie weken niet verlaten.

Weer uitstel vervolging Ebru Umar voor tweet
Weer uitstel vervolging Ebru Umar voor tweet (Foto: ANP)

Thierry Baudet begint maidenspeech in Latijn

Geweldig! Thierry Baudet, politiek leider van Forum voor Democratie, gaf gisteren zijn maidenspeech in de Tweede Kamer tijdens het debat over de verkiezingsuitslag. De speech was opmerkelijk en zorgde meteen voor ophef, omdat hij deze in het Latijn begon. Vervolgens vertaalde hij zijn woorden en stelde nogmaals zijn zakenkabinet-plan voor. Die Thierry toch, you either love him or hate him.

André Hazes geeft Drake nog een kans

André Hazes jr. was maandagavond één van de vele duizenden concertbezoekers van Drake die teleurgesteld afdroop toen de zanger niet kwam opdagen.

"Helemaal een avond vrij gehouden... Gaat het niet door omdat hij op het laatste moment ziek wordt... Dat is knap!", schrijft André op Instagram. Hij plaatste er een video bij waarin het publiek de Canadese superster hoorbaar uitfluit. "We proberen het woensdag nog 1 keer, anders luisteren we nooooooit meer Drake!!!!", aldus de zanger.

Het concert van Drake wordt woensdag ingehaald. Dinsdag staat de zanger ook in de Ziggo Dome. Dat concert gaat volgens Mojo gewoon door.

Dokter

De concertorganisator meldde maandag dat Drake te ziek was om op te treden. Zijn dokter zou hem verboden hem om het podium op te gaan. Op sociale media wordt gespeculeerd dat Drake aan de drugs zou hebben gezeten.

De afzegging was voor vele fans, die uren in de concerthal moesten wachten, een bittere pil. Het concert was al twee keer eerder verplaatst.

André Hazes geeft Drake nog een kans
André Hazes geeft Drake nog een kans (Foto: BuzzE)

Muziek naar twee koptelefoons bij Galaxy S8

De Galaxy S8 die Samsung later woensdag presenteert, kan muziek tegelijk streamen naar twee Bluetooth-koptelefoons. Dat meldt Engadget op basis van de gebruikershandleiding die woensdag voortijdig verscheen op de webpagina van Samsung.

Phandroid wist de handleiding, voordat die werd verwijderd, te kopiëren. Uit de handleiding blijkt dat de Galaxy S8 inderdaad veel van de eerder gelekte specificaties en functionaliteiten kent.

Dat met het toestel muziek tegelijk naar twee Bluetooth-koptelefoons kan worden gestreamd, was echter nog onbekend. Het volume op beide koptelefoons kan apart van elkaar worden geregeld.

Muziek naar twee koptelefoons bij Galaxy S8
Muziek naar twee koptelefoons bij Galaxy S8 (Foto: BuzzT)

Jans zou bondscoachschap accepteren

Een van de mogelijke kandidaten om Danny Blind op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal is Ron Jans, zeker nu Louis van Gaal, Frank de Boer en Ronald Koeman het niet lijken te gaan doen. 

De Zwollenaar, tegenwoordig coach bij PEC Zwolle, lijkt de uitdaging wel te zien zitten. "Ik neem het nog niet echt serieus, maar als je naam wordt genoemd is dat wel leuk natuurlijk", vertelde Jans woensdagochtend bij Evers Staat Op"Ik heb nog nooit een Nederlandse topclub of een nationaal elftal getraind, maar ik loop nergens voor weg. Als ze mij vragen zou ik erg trots zijn en dan ga ik gewoon aan de slag", stelt hij.

Jans gaat na dit seizoen weg bij PEC en gaat dan aan de slag bij de KNVB. Daar wordt hij in principe leercoach voor de cursus Coach Betaald Voetbal, maar de kans lijkt vooralsnog aanwezig dat hij in een andere, meer zichtbare hoedanigheid voor de bond gaat werken. 

Nier: Automata

Nadat PlatinumGames vorig jaar met een belabberde Turtles-game op de proppen kwam en eerder dit jaar bekend werd dat hun langverwachte Scalebound voor Xbox One geannuleerd zou worden, werd het hoog tijd om wat dingen goed te maken. Met Nier: Automata zetten ze samen met Square Enix in ieder geval een bijzondere titel neer, maar heeft het genoeg in huis om zich te meten met Platinums andere topgames zoals Bayonetta en Metal Gear Rising?

Overheid komt met nieuwe DigiD-app

De overheid heeft een DigiD app uitgebracht waarmee bij het inloggen geen wachtwoord meer hoeft te worden gebruikt. De app is een alternatief voor inloggen met een extra controle via sms, staat op digid.nl.

De app kan worden gedownload in de Applestore en via de Google Play Store. Voor inloggen met de DigiD app moet een gebruikersnaam worden ingevoerd, de QR-code op de inlogpagina worden gescand en een pincode worden ingevoerd.

De app werkt bij verschillende diensten, zoals DUO, Toeslagen van de Belastingdienst, Studielink, Mijn DigiD en DigiD Machtigingen. Het komende jaar moet inloggen met de app bij meer organisaties mogelijk worden.

Overheid komt met nieuwe DigiD-app
Overheid komt met nieuwe DigiD-app (Foto: BuzzT)

Justitie vraagt uitlevering vader Insiya

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft bij de Indiase autoriteiten een verzoek ingediend om Shehzad H. uit te leveren, de vader van het vorig jaar in Amsterdam ontvoerde meisje Insiya. Justitie ziet hem als verdachte. Dat bleek woensdag tijdens de tweede pro-formazitting in de zaak. H. zou opdracht hebben gegeven zijn dochter weg te halen bij haar moeder, Nadia Rashid, die na de scheiding het gezag had over het kind.

De toen tweejarige Insiya werd op 29 september vorig jaar gekidnapt uit de woning van haar oma in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Ze zit waarschijnlijk bij haar vader in India. Haar moeder heeft sinds Insiya is ontvoerd geen contact meer met haar gehad: ,,Mijn ex houdt dat tegen, tegen de adviezen in", zegt Rashid.

De enige verdachte die nog in voorlopige hechtenis zit voor de ontvoering, de Amerikaan Robert B., komt niet vrij. De rechter wees zijn verzoek om het proces in vrijheid af te wachten af. Het gevaar dat B. de benen neemt is te groot, aldus de rechter, en bovendien zijn er te veel ongunstige verklaringen over hem afgelegd.

Vijf verdachten
B. was volgens verklaringen van medeverdachten ingehuurd om de oma van Insiya in bedwang te houden. Zelf zegt hij dat hij alleen was opgetrommeld om een document te overhandigen en ontkent hij dat hij geweld heeft gebruikt. Hij werd door buurtbewoners overmeesterd en zit sindsdien vast.

In verband met de kidnapping zijn in Nederland vijf verdachten opgepakt, vier mannen en een vrouw. Een deel van hen zei het idee te hebben gehad ,,iets goeds te doen", omdat vader H. hen ervan had overtuigd dat Insiya bij hem hoorde en niet bij haar moeder.

Nog eens twee verdachten zijn in het buitenland gearresteerd (Iran en de Verenigde Staten). Het wachten is op hun uitlevering.

Justitie vraagt uitlevering vader Insiya
Justitie vraagt uitlevering vader Insiya (Foto: ANP)

Red Bull verwacht pas in Canada grote stap voorwaarts

Het Formule 1-team Red Bull Racing verwacht pas tijdens het grandprixweekend in Canada een grote stap voorwaarts te kunnen zetten. De bolides van Daniel Ricciardo en Max Verstappen zullen dan pas het volledige 2017-pakket van motorleverancier Renault aan boord hebben.

Al voor de wintertests in Barcelona wist Renault dat het problemen met de nieuwe MGU-K die kinetische energie opslaat en weer vrijgeeft. Daarom is teruggegrepen op de variant van vorig jaar die iets minder goed werkt. Pas in juni voor de race in Canada verwacht Renault het probleem verholpen te hebben. Voor die tijd komt er in mei in Barcelona nog een kleinere verbetering van de aandrijflijn aan.

Red Bull-adviseur Helmut Marko geeft toe dat de Oostenrijkers zelf ook flink aan de slag moeten met de RB13, zo liet hij Autosport weten. Tijdens het raceweekend in Australië kwalificeerde Verstappen zich op plek vijf, maar het gat van 1,3 seconden met de poletijd van Lewis Hamilton was groot. In de race ging het beter, maar de Nederlander finishte vijfde op 28 seconden van racewinnaar Sebastian Vettel.

Marko: "We hebben nog veel werk voor de boeg. De racesnelheid is positief, maar zowel wij als Renault moeten flink aan de bak. In Montreal komt de grootste stap, terwijl in Barcelona een kleinere stap gepland is." Op de vraag of met de nieuwe MGU-K Red Bull het gevecht aan kan gaan met Mercedes en Ferrari zei hij: "Wij hopen het als we op andere gebieden ons ook flink verbeteren. Onze engineers denken in ieder geval van wel en ook simulaties wijzen het uit."

Arib herkozen tot voorzitter Tweede Kamer

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft woensdag Khadija Arib tot voorzitter herkozen. Het wordt de tweede termijn voor de PvdA-politica. Ze was de enige kandidaat voor de functie in de nieuw gekozen Kamer.

"Voor het eerst deze eeuw slechts één kandidaat. Dat is veelzeggend", aldus VVD-Kamerlid Mark Harbers. "Kennelijk durven wij geen van allen aan haar uit te dagen", zei Linda Voortman (GroenLinks).

Arib kreeg 111 van de in totaal 141 aanwezige afgevaardigden achter zich. PVV-leider Geert Wilders was een van de eersten om haar te feliciteren. Toen Arib begin vorig jaar voor het eerst was gekozen, weigerde hij nog haar hand te schudden.

Martin Bosma
Gezien de historische verkiezingsnederlaag van de PvdA leek een nieuwe termijn voor Arib aanvankelijk onwaarschijnlijk. Maar ze heeft sinds haar aantreden begin vorig jaar veel lof geoogst. Meerdere grote partijen lieten al vrij snel na de verkiezingen blijken geen eigen kandidaat naar voren te schuiven.

PVV'er Martin Bosma, die vorig jaar nog meedong om het voorzitterschap, zag deze keer af van een sollicitatie omdat hij bij voorbaat zou zijn uitgesloten. Hij kreeg desondanks nog negen stemmen. Partijgenote Fleur Agema klaagde over een beroepsverbod voor PVV'ers, maar afgevaardigden van andere partijen stelden dat Bosma zich gewoon kandidaat had moeten stellen. "Huilie, huilie", laakte Mona Keijzer (CDA) het gedrag.

Tijdens het debat voor de stemming kwam het ook nog tot een felle confrontatie tussen Tunahan Kuzu van DENK en Arib. Hij bewijfelde Aribs onafhankelijkheid als voorzitter in haar optreden tegen zijn fractie.

Arib herkozen tot voorzitter Tweede Kamer
Arib herkozen tot voorzitter Tweede Kamer (Foto: ANP)

Bob Dylan haalt Nobelprijs eindelijk op

Bob Dylan neemt komend weekeinde eindelijk zijn Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst. Dat heeft de Zweedse Academie, die de prijs uitlooft, gezegd.

Dylan zal in een kleine en intieme setting het diploma en de daarbij behorende medaille overhandigd krijgen, schrijft secretaris Sara Danius in een blog. De media zijn daarbij niet welkom. Alleen Dylan en de leden van de Academie zijn er op verzoek van de zanger bij.

De Amerikaan was sowieso al in Stockholm voor twee concerten op zaterdag en zondag. De Academie hoopte vorig jaar al dat Dylan de optredens zou aangrijpen om zijn Nobelprijs op te halen. De winnaar dient eigenlijk ook nog een lezing te geven, maar dat hoeft niet per se 'live'. Een opgenomen of uitgeschreven lezing mag bijvoorbeeld ook. Danius verwacht dat Dylan een tape opstuurt.

Prijzengeld

Dylan moet dat wel voor juni regelen. De singer-songwriter kan anders fluiten naar het bedrag van 8 miljoen kronen (ongeveer 839.000 euro), dat aan de prijs is verbonden.

De 75-jarige Dylan liet de officiële uitreikingsceremonie in december schieten vanwege andere verplichtingen. De zanger kreeg de Nobelprijs voor zijn poëtische scheppingen in de Amerikaanse liederentraditie.

Bob Dylan haalt Nobelprijs eindelijk op
Bob Dylan haalt Nobelprijs eindelijk op (Foto: BuzzE)

Verkoop browsergeschiedenis VS dichterbij

De mogelijkheid voor Amerikaanse internetproviders om de browsergeschiedenissen van hun klanten te kunnen verkopen zonder daarvoor om toestemming te vragen is weer een stap dichterbij gekomen. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met het intrekken van privacyregels die onder de vorige regering waren ingevoerd.

Eerder stemde de Senaat al in met de terugtrekking. President Donald Trump moet nu alleen nog zijn handtekening zetten onder de intrekking.

Van Trump lijkt echter ook geen tegenstand te verwachten. Hij is volgens het Witte Huis een groot voorstander van de afschaffing van de regels. Die werden in oktober door de Federale Communicatie Commissie, de waakhond van de Amerikaanse overheid, juist nog ingesteld.

De democratische Afgevaardigde Michael Capuano vindt het afschaffen van de regels maar niets. "Afgelopen week kocht ik ondergoed op internet. Waarom zouden anderen moeten weten welke maat ik heb? Of welke kleur? Ze gaan dat verkopen aan ondergoedbedrijven."

Verkoop browsergeschiedenis VS dichterbij
Verkoop browsergeschiedenis VS dichterbij (Foto: BuzzT)

Ook tweede Turkse moet olympisch goud inleveren

De Turkse atlete Gamze Bulut moet 'haar' gouden olympische medaille van de Spelen van Londen weer inleveren. Bulut kwam in 2012 op de 1500 meter als tweede over de finish, achter landgenote Asli Cakir Alptekin.

De kampioene moest haar gouden plak in 2015 wegens dopinggebruik - niet de eerste keer in haar carrière - inleveren na een lange juridische strijd. Dat goud ging vervolgens naar Bulut, die net als Alptekin in 2012 al met de nodige argwaan bekeken werd.

Vorig jaar kwam dan ook rond Bulut een zaak naar boven en inmiddels heeft wereldatletiekbond IAAF bekendgemaakt dat ze voor vier jaar geschorst is, tot en met mei 2020. Al haar resultaten vanaf 2011 worden geschrapt: goud op het EK van 2012 - na diskwalificatie van Alptekin - en goud op de Spelen van datzelfde jaar, wederom na diskwalificatie van Alptekin. Ook het goud op het EK onder 23 van 2013 is Bulut kwijt.

Onder de noemer 'drie keer is scheepsrecht' gaan we het op de olympische 1500 meter van 2012 proberen met een nieuwe kampioene: de geboren Ethiopische Maryam Yusuf Jamal, uitkomend voor Bahrein, mag zich na het afronden van de formaliteiten olympisch kampioene noemen. Ze was al de eerste Bahreinse sporter ooit die een medaille won op de Spelen, waarna ze de eerste ooit werd die zilver pakte en binnenkort is ze de eerste olympisch kampioene ooit uit het land. 

Twee andere dopingzondaars kunnen net als Jamal - die zelf overigens nooit in opspraak is geweest - ook aan het feest. Tatyana Tomashova kwam als vierde over de finish, maar krijgt nu zilver. De Russische kreeg rond de Spelen van 2008 een tweejarige dopingschorsing aan haar broek. De vorig jaar geschorste Zweedse Abeba Aregawi, wereldkampioene van 2013, krijgt het olympisch brons van 2012. 

We kijken ook nog even naar de 1500 meter op het EK van 2012 in Helsinki en ook daar worden we niet vrolijk van. Alptekin won, maar werd uit de uitslag geschrapt. Bulut werd tweede, maar zijn we nu ook kwijt. De Oekraïnse Anna Mishchenko moest haar bronzen medaille eerder al inleveren en de vierde plek van de Russische Ekaterina Gorbunova gaat ook niet door. Veterane Nuria Fernandez uit Spanje, zelf ooit ook eens genoemd maar niet schuldig bevonden in een dopingzaak, 'verdedigt' zo bijna vijf jaar na dato alsnog haar Europese titel van 2010. 

Burgemeester Tilburg: Satudarah gaat eruit

Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg heeft motorclub Satudarah de wacht aangezegd. "Deze motorclub gaat de stad uit. De vraag is alleen nog wanneer", zei Noordanus woensdag op een conferentie met Brabantse burgemeesters over de bestrijding van criminaliteit. De eerstvolgende stap van de burgemeester is sluiting van het honk van Satudarah in Tilburg, waar vrijdagavond nog een grote inval was van de politie, dreigde hij.

Satudarah is volgens de burgemeester de enige multinational in Tilburg, maar niet eentje waar de stad trots op is. De motorclub is sinds kort officieel verdachte in een groot strafrechtelijk onderzoek naar witwassen. Een flink aantal Tilburgse kopstukken zit achter de tralies.

Burgemeester Tilburg: Satudarah gaat eruit
Burgemeester Tilburg: Satudarah gaat eruit (Foto: ANP)

Blok: bedreiger onterecht niet vervolgd

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) vindt dat de bedreiger van burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze-Rijen vervolgd had moeten worden. Tijdens een bezoek in Noord-Brabant zei de demissionair minister dat het besluit van het OM om de verdachte niet te vervolgen onjuist was.

"Het Openbaar Ministerie heeft toegegeven dat het een ongelukkige beslissing was en heeft excuses gemaakt. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt.", reageerde de minister op de vraag of het een verkeerd besluit was. "Het is nóg ernstiger om ambtsdragers zoals conducteurs en burgemeester te bedreigen. Het moet wel degelijk vervolgd worden", zei de minister.

Burgemeester Boelhouwer, een gemeenteambtenaar en een politieagent werden bedreigd door de gevreesde wapenhandelaar Jan B. uit Hulten. Vorige week werd bekend dat het Openbaar Ministerie hem daar niet voor wil vervolgen omdat de 66-jarige verdachte recent al twee keer is veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.

Blok: bedreiger onterecht niet vervolgd
Blok: bedreiger onterecht niet vervolgd (Foto: ANP)

Diefstal lichaam Enzo Ferrari voorkomen

De Italiaanse autoriteiten hebben een opmerkelijke diefstal voorkomen. Een groep uit de georganiseerde misdaad in het land was van plan om het lichaam van niemand minder dan auto(sport)legende Enzo Ferrari te stelen.

Ferrari overleed in 1988 op 90-jarige leeftijd en is te ruste gelegd in Modena. Volgens de autoriteiten was het plan om de kist met daarin Ferrari's lichaam te stelen en op een schuilplek in de bergen te verstoppen. Vervolgens zou een flinke som losgeld gevraagd worden van Ferrari om het lichaam van hun oprichter terug te krijgen. Een bendelid had de boel zelfs al verkend en het plan, waar twee auto's en een busje bij betrokken zouden zijn, was al min of meer gereed.

Zo'n driehonderd agenten en militairen waren betrokken bij acties tegen de bende, waarbij in totaal 34 mensen gearresteerd werden. De bende, uiteraard ook verbonden met drugs- en wapensmokkel, had haar thuisbasis in Orgosolo op Sardinië, terwijl ook leden uit onder meer Lombardije en Toscane gearresteerd werden. 

Ten Cate zegt geen 'nee' tegen bondscoachschap

De KNVB is hard op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal, nu Danny Blind is ontslagen. Diverse namen worden genoemd, waarbij drie van de voornaamste kandidaten het alvast niet lijken te gaan worden: Louis van Gaal, Frank de Boer en Ronald Koeman lijken andere plannen te hebben.

Een naam die wellicht wél binnen de mogelijkheden valt is die van Henk ten Cate. De voormalig (assistent-)trainer van Ajax, FC Barcelona en Chelsea wordt door onder meer Co Adriaanse en Willem van Hanegem genoemd als optie. Ten Cate zelf zegt in elk geval niet op voorhand al 'nee' te zullen zeggen.

"Het is natuurlijk leuk als je met zo'n functie in verband wordt gebracht", aldus de huidige coach van Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. "Je moet in de eerste plaats echter worden gevraagd en daarna kun je er pas serieus over na gaan denken. Ik heb er dus nog geen mening over. Het is niet zo dat ik zaterdag de wedstrijd tegen Bulgarije keek en dacht dat ik dat wel eens even beter zou gaan doen. Ik volg het Nederlands elftal en de Eredivisie hier wel en Nederland staat er natuurlijk niet goed voor. Het wordt een hele klus om het WK te halen, maar het is mogelijk", beweert Ten Cate.

De trainer heeft nog een contract voor het volgende seizoen in de Emiraten, maar zou ook een clausule hebben waarmee hij vroegtijdig en voor weinig geld kan vertrekken. "Daar houd ik me helemaal niet mee bezig. Met nog vijf wedstrijden te gaan staan we met Al-Jazira zes punten voor op de nummer twee, dus daar richt ik me helemaal op. Door deze interlandperiode ben ik al met een kleine groep bezig en veel van mijn spelers hebben in drie dagen dertig uur gereisd. Daar maak ik me meer zorgen over dan over het bondscoachschap." 

Psyonix overweegt Switch-versie Rocket League

Gameontwikkelaar Psyonix is aan het nadenken over een mogelijke Nintendo Switch-versie van hun buitengewoon succesvolle autovoetbalgame Rocket League. Er zijn nog geen toezeggingen gedaan, maar topman Jeremy Dunham zegt na te denken over de technische voorwaarden en hoe groot de vraag is vanuit de community.

Rocket League zou qua stijl prima passen op de Nintendo Switch. De op multiplayer gefocuste 'vehicular soccer game' werd kort na release in 2015 immens populair en sleepte talloze awards in de wacht. Inmiddels heeft Rocket League over de bestaande platforms verspreid een player-base van maar liefst 29 miljoen geregistreerde spelers en ruim 10 miljoen verkochte exemplaren.

Momenteel is Rocket League beschikbaar op Xbox One, PlayStation 4 en op pc voor zowel Windows, Linux als Mac OS X.

Ubisoft verbetert DLC-plannen voor Watch Dogs 2

Ubisoft heeft de DLC-plannen voor Watch Dogs 2 aangepast. Hierdoor worden er multiplayermodi gratis voor spelers, in plaats dat je daarvoor had moeten betalen.

De DLC 'No Compromise' komt 18 april uit op PlayStation 4 en 18 mei op Xbox One en pc. Naast verhaalmissies waarin hoofdrolspeler Marcus het tegen de Russische mafia moet opnemen zouden daar ook enkele nieuwe multiplayermodi worden toegevoegd. De modi worden gezamenlijk 'Showdown' genoemd. Ubisoft heeft nu besloten Showdown 17 april gratis beschikbaar te stellen. De reden is eigenlijk best eenvoudig: op deze manier vermijden ze een tweedeling tussen de community en zorgen ze ervoor dat zo veel mogelijk mensen de nieuwe modi gaan spelen, zodat het drukker is op de servers.

Ubisoft gaat in plaats van Showdown speciale kleding die je nieuwe vaardigheden geven. Er worden ook nieuwe wagens, nieuwe niet-dodelijke wapens en singleplayer time-trials toegevoegd in de wel betaalde DLC No Compromise.

Showdown bestaat uit drie modi die zich afspelen in vijftien locaties in het spel. Twee tegen twee speel je in:

  • Steal the HDD
  • Doomload, een soort King of the Hill match
  • Erase/Protect the Servers: Domination-achtige match

Ubisoft heeft ondertussen ook een gratis update aangekondigd waarin je met vier spelers de stad kunt verkennen. Deze update voor Watch Dogs 2 komt in juni uit.


Meer dan zeven kilometer non-stop zweven in Zelda: Breath of the Wild

In The Legend of Zelda: Breath of the Wild is er van alles te ontdekken, en YouTuber Yukinosan ging ver met het experimenteren met de glider.

Hij zweeft bijna 22 minuten lang over Hyrule heen. Zonder de grond te raken kwam hij 7615,8 meter ver. Yukinosan gebruikt bom-pijlen om opwaartse wind te maken om zijn zweefpraktijken verder te zetten. Om zijn stamina op peil te houden gebruikt hij stamina-elixirs. Omdat bogen naar verloop van gebruik stuk gaan heeft hij meerder bogen mee. De hele zweefreis begint in het noordwesten en eindigt op Eventide Island in het zuidoosten. De bonus die hij kreeg bleef bij een magere 100 rupees. 

NBA: Zoete wraak voor Jusuf Nurkic

In een NBA-seizoen worden in een paar maanden tijd 82 wedstrijden gespeeld. Het is te begrijpen dat spelers niet voor elke wedstrijd dezelfde motivatie weten op te brengen. Soms heeft een speler een extra stimulans nodig om het beste uit zijn spel te halen. Het gebeurt niet vaak dat een speler zo’n sterke motivatie zal hebben gehad om een tegenstander te verslaan als Jusuf Nurkic afgelopen nacht tegen de Denver Nuggets.

Jusuf Nurkic tekende in 2014 een contract bij de Denver Nuggets. De Bosnische center was pas twintig jaar, maar maakte in zijn debuutseizoen een goede indruk. Dit seizoen mocht Nurkic starten voor de Nuggets, maar dit duurde niet lang. De ploeg uit Denver had een Servisch talent opgepikt, die op dezelfde positie als Nurkic speelde: Nikola Jokic. Jokic imponeerde alles en iedereen als starter en de Nuggets concludeerden dat Nurkic overbodig was bij het team. In februari ruilden de Nuggets Nurkic met de Portland Trail Blazers voor Mason Plumlee. De Nuggets stuurden ook nog een draft pick mee.

Hoeveel motivatie heb je als speler nodig? “Hey Bosniër, we vinden je niet goed genoeg om te laten starten, dus we geven jou plek aan een Servische speler. En straks ruilen we je ook nog met een ander team, en omdat je niet goed genoeg bent om je één op één te ruilen voor een inwisselbare reservespeler als Mason Plumlee, moeten we ook nog een draft pick meesturen”. Dat moet zo’n beetje door Nurkic hoofd gegaan zijn.

Alsof de wedstrijd nog niet beladen genoeg was. De Denver Nuggets en de Portland Trail Blazers stonden voorafgaand aan de wedstrijd exact gelijk op de achtste plaats in de Western Conference, de laatste plek die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Jusuf Nurkic speelde een fuck-you wedstrijd die de geschiedenisboeken in kan. Bij rust had de center al 21 punten gemaakt en 8 rebounds gepakt. In de tweede helft scoorde hij vrolijk verder. Portland won met 122-113 en Nurkic eindigde met 33 punten, 16 rebounds en 3 blocks. In het interview na de wedstrijd wenste hij zijn oude ploeg een fijne zomer toe.

Blazers verslaan de Nuggets. Bron: YouTube

De Golden State Warriors hebben twee weken moeten wennen aan leven zonder Kevin Durant. Het gaf de rest van de NBA hoop dat de Warriors te verslaan zouden zijn. Wel, de Warriors wonnen sindsdien acht wedstrijden op rij. Vannacht speelde de ploeg een op papier lastige uitwedstrijd tegen de Houston Rockets.

Na één kwart stond Golden State met 20-37 voor. De voorsprong liep op naar 22 punten in het tweede kwart. Houston wist nog wel in de buurt te komen, maar de Warriors, die de hele wedstrijd niet tegen een achterstand aankeken, hielden de voorsprong eenvoudig vast en wonnen met 106-113.

Het was de zestigste zege van dit seizoen voor Golden State en het derde seizoen op rij waarin zij dit aantal haalden. De Bulls van Jordan, Pippen en Rodman waren in de jaren ’90 de laatste ploeg die dit voor elkaar kregen.

Voor coach Steve Kerr was het de 200e overwinning in zijn carriere. Hij had hier slechts 237 wedstrijden voor nodig. Ter vergelijk, Phil Jackson, die in 1989 het roer overnam bij de Chicago Bulls had 270 wedstrijden nodig om zijn tweehonderdste zege te boeken.

Stephen Curry werd met 32 punten topscorer in de wedstrijd. De guard noteerde ook 10 rebounds en 7 assists. James Harden kwam bij Houston tot 24 punten, 11 rebounds en 13 assists. Hij miste echter ook acht van zijn negen driepunters. Als ploeg kwamen de Rockets niet verder dan vijf geraakte driepunters.

De Warrrios vlogen na de wedstrijd door naar San Antonio, waar ze morgen de topper tegen de Spurs spelen.

De Miami Heat zijn bezig aan een opmerkelijk seizoen. Vanuit volledig kansloze positie speelde de ploeg zich in de tweede helft van het seizoen naar een play-off plaats. Vorige week viel Dion Waiters echter uit en sindsdien gingen drie van de laatste vier wedstrijden verloren.

Uit tegen de Detroit Pistons wist de Heat ternauwernood een broodnodige overwinning te boeken. Makkelijk ging het niet. Met nog elf seconden te spelen en een 96-95 achterstand mocht Miami nog één aanval plaatsen. James Johnson miste, Goran Dragic ook, maar Hassan Whiteside wist deze misser in de zoemer binnen te tikken. Videobeelden wezen uit dat Whiteside de bal net voor de zoemer losliet. Eindstand 96-97 en een heel dikke kater voor Detroit.

 Uitslagen

Charlotte Hornets – Milwaukee Bucks 108-118
Indiana Pacers – Minnesota Timberwolves 114-115
Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers 101-106
Atlanta Hawks – Phoenix Suns 95-91
Detroit Pistons – Miami Heat 96-97
Houston Rockets – Golden State Warriors 106-113
Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 122-113
Los Angeles Lakers – Washington Wizards 108-119


Eastern Conference

  1. Boston Celtics 48-26
  2. Cleveland Cavaliers 47-26
  3. Washington Wizards 46-28
  4. Toronto Raptors 45-29
  5. Atlanta Hawks 38-36
  6. Milwaukee Bucks 38-36
  7. Indiana Pacers 37-37
  8. Miami Heat 36-38
  9. Chicago Bulls 35-39
  10. Detroit Pistons 34-41
  11. Charlotte Hornets 33-41
  12. New York Knicks 28-46
  13. Philadelphia 76ers 28-46
  14. Orlando Magic 27-47
  15. Brooklyn Nets 16-58


Western Conference

  1. Golden State Warriors 60-14
  2. San Antonio Spurs 57-16
  3. Houston Rockets 51-23
  4. Utah Jazz 45-29
  5. Los Angeles Clippers 44-31
  6. Oklahoma City Thunder 42-31
  7. Memphis Grizzlies 40-34
  8. Portland Trail Blazers 36-38
  9. Denver Nuggets 35-39
  10. Dallas Mavericks 31-42
  11. New Orleans Pelicans 31-43
  12. Minnesota Timberwolves 29-44
  13. Sacramento Kings 29-45
  14. Phoenix Suns 22-53
  15. Los Angeles Lakers 21-53

Statesman in actie in Master X Master

Na de aankondiging dat het personage 'Statesman' uit City of Heroes beschikbaar zal zijn in de MOBA Master X Master is nu de trailer met hem in actie online.

Statesman, van origine een van de helden uit de MMO City of Heroes, is een veerkrachtige en mobiele Juggernaut met verschillende vaardigheden om anderen onder controle te houden, zichzelf en anderen te genezen en bezit de mogelijkheid om de controle van een tegenstander over het personage af te schudden. Of hij nu defensief gekleed is of als een krachtpatser, Statesman bezit de juiste instrumenten om zijn bondgenoten te beschermen of zijn team naar de overwinning te leiden.

Master X Master komt ergens dit jaar uit voor pc. In deze MOBA speel je met een tagteam, waardoor je snel kunt wisselen van held als de situatie daarom vraagt. De helden en schurken uit de game komen uit andere franchises van NCSoft, zoals Guild Wars en Wildstar. Er is een closed bèta aangekondigd die van 6 tot en met 27 april loopt.

Brazilië als eerste land geplaatst voor WK 2018

Brazilië heeft zich, buiten gastland Rusland, als eerste land geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar. In São Paulo werd Paraguay met 3-0 verslagen en met nog vier speelronden te gaan is de Seleção verzekerd van een plek bij de eerste vier in de Zuid-Amerikaanse groep, wat directe toegang tot het WK betekent. 

Onder meer een heerlijke solo van Neymar hielp de Brazilianen naar de winst, nadat Philippe Coutinho het land in de eerste helft op voorsprong had gezet. Marcelo maakte er in de slotfase nog 3-0 van. Colombia zegevierde in en tegen Ecuador (0-2), terwijl Chili thuis een belangrijke 3-1 zege boekte tegen hekkensluiter Venezuela. Een knappe 2-1 overwinning in eigen huis tegen Uruguay hield Peru ook nog in de race voor WK-deelname.

Venezuela is definitief uitgeschakeld en ook voor Bolivia is de kans op plaatsing, ondanks de zege op Argentinië, nagenoeg nihil. Voor de laatste drie rechtstreekse tickets en het plekje in de intercontinentale play-offs wordt nog gestreden door Colombia, Uruguay, Chili, Argentinië, Ecuador, Peru en Paraguay. 

De stand met vier speelronden te gaan. De eerste vier gaan naar het WK, de nummer vijf naar de intercontinentale play-offs (Bron: Soccerway)
De stand met vier speelronden te gaan. De eerste vier gaan naar het WK, de nummer vijf naar de intercontinentale play-offs (Bron: Soccerway)

Tiener Zverev slaat Wawrinka uit masterstoernooi Miami

Tennisser Alexander Zverev heeft weer eens een nieuw hoogtepunt bereikt in zijn nog jonge carrière. In de achtste finales van het masterstoernooi van Miami sloeg de 19-jarige Duitser niemand minder dan Stanislas Wawrinka, de nummer drie van de wereld, naar huis.

De eerste set ging gelijk op, maar Wawrinka wist deze door een late break nog wel te pakken. Daarna was het echter helemaal klaar met de Zwitser, die nog maar drie van zijn acht volgende servicegames wist te behouden. Zverev serveerde uitstekend en was ook daar niet te pakken voor Wawrinka, die na nog geen twee uur zijn meerdere moest erkennen in de tiener: 4-6, 6-2, 6-1.

Voor Zverev is het de eerste keer in zijn carrière dat hij het op een masterstoernooi tot de kwartfinales schopt. Dat hij van een wereldtopper wint is overigens verre van nieuw voor hem: vorig jaar juni won hij van Roger Federer, destijds de nummer drie van de wereld, en sindsdien won hij maar liefst vijf van de acht wedstrijden tegen spelers uit de top-10. Wawrinka moest er vorig jaar in de finale in Sint Petersburg ook al aan geloven.

Zverev speelt in de kwartfinales tegen Nick Kyrgios. De excentrieke Australiër, die de laatste tijd steeds serieuzer richting de top lijkt te gaan, rekende af met de Belg David Goffin: 7-6 (5), 6-3. Roger Federer had twee tiebreaks nodig om Roberto Bautista-Agut van het lijf te houden: 7-6 (5), 7-6 (4). De Zwitser speelt in de kwartfinales tegen Tomas Berdych, die met 6-3, 7-5 van Adrian Mannarino won.

Rafael Nadal was met 6-4, 7-6 (4) te sterk voor Nicolas Mahut, terwijl Jack Sock geen kind had aan qualifier Jared Donaldson: 6-2, 6-1. Fabio Fognini stuurde Donald Young met 6-0, 6-4 naar huis en speelt in de laatste acht tegen Kei Nishikori, die in drie sets te sterk was voor Federico Delbonis: 6-4, 3-6, 6-4.

Wozniacki en Pliskova in halve finales Miami

Tennissters Caroline Wozniacki en Karolina Pliskova hebben zich geplaatst voor de halve finales van het Premier Mandatory-toernooi in Miami. In de halve eindstrijd spelen de twee tegen elkaar. Angelique Kerber en Venus Williams bepalen woensdag wie in de halve finales speelt tegen de winnares van het duel tussen Simona Halep en Johanna Konta.

De Tsjechische Pliskova stond tegenover de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni, die in de eerste set slechts één van haar vijf opslagbeurten wist te behouden - alleen in de allereerste game werd ze niet gebroken. In set twee ging het beter voor de veterane en kwam ze zelfs op een break voorsprong, maar Pliskova, de mondiale nummer drie, sloeg terug en met een dubbele break maakte ze een einde aan de wedstrijd: 6-3, 6-4.

Wozniacki speelde tegen Lucie Safarova en dat werd vooral in de eerste set een slepend duel. De Deense nummer veertien van de wereld trok na een lang gevecht aan het langste eind door een break op 5-4, waarna één break in de tweede set voldoende was om na bijna twee uur als winnares van de baan te stappen: 6-4, 6-3. 

LottoNL-Jumbo zonder verwachting Ronde van Vlaanderen in

De wielerploeg van LottoNL-Jumbo start zondag in de Ronde van Vlaanderen zonder serieuze verwachtingen. Lars Boom werd gehaald als kopman voor de Vlaamse klassiekers, maar dat wil vooralsnog bepaald niet lukken.

"Er zijn geen verwachtingen. We gaan er met een goed strijdplan in en dan kijken we zondag wel hoe de koers gaat lopen", aldus ploegleider Jan Boven tegenover Wielerflits. Boven is het ermee eens dat Boom simpelweg nog niet goed genoeg is. "En dan is rijden voor de top-5 nu gewoon niet realistisch."

Hoop heeft Boven in elk geval wel: "In Vlaanderen zal Boom weer wat groeien en dan gaat hij in Roubaix de week daarna de finale rijden", klinkt het hoopvol. De ploegleider geeft aan dat LottoNL in De Ronde vermoedelijk dezelfde strategie zal hanteren als in de afgelopen koersen: aanvallen, zonder een echte kopman. 

Nederlands toerisme naar Turkije stort in

Reisorganisatie TUI ziet dat de vraag naar vakanties in Turkije en Noord-Afrika nog veel verder afzwakt, na de sterke neergang vorig jaar door aanslagen en politieke onrust. Dat maakte het Duitse moederconcern van onder meer Kras Reizen en het voormalige Arke woensdag bekend.

De vraag naar vakanties in Griekenland, de Canarische Eilanden en het Caribisch gebied neemt juist toe, aldus de touroperator.

De daling kreeg recent een extra boost doordat de Rijksoverheid een waarschuwing voor reizigers naar heel Turkije uitsprak.

TUI ziet vraag vakanties Turkije verder dalen

TUI ziet vraag vakanties Turkije verder dalen (Foto: ANP)

Grim looft samenwerking met Blind

De interim-bondscoach van het Nederlands elftal, Fred Grim, gaf na afloop van het duel met Italië aan dat er nog contact is met Danny Blind.

Blind werd zondagavond ontslagen naar aanleiding van de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Ook de prestaties in de voorgaande EK-kwalificatiereeks droegen niet bij aan het behoud van diens positie.

Tegenover SBS6 liet vervanger Grim weten gemengde gevoelens had overgehouden aan de nederlaag van dinsdag. Het spelbeeld was goed, maar toch viel het resultaat door de 1-2 nederlaag hem tegen. "Je moet wat voor elkaar over hebben, dat hebben we laten zien, maar we gaven te makkelijk de goals weg."

Grim gelooft dat Blind de boel op de rails had. "Als het niet goed was, zoals tegen Luxemburg, wonnen we wel. Hoe we zaterdag speelden, was niet goed. Dat kan een keer gebeuren, maar daar baalde iedereen van."

Ondanks het ontslag van de keuzeheer, houdt de interim-coach contact met Blind. "We hebben heel goed samengewerkt. Dat valt dan van de ene op de andere dag uit elkaar. Dat is niet prettig, maar Danny gunt ons het allerbeste. Dat is niet iets waar je op zit te wachten of op rekent."

LB: Venus Williams gespot uit eten met haar ex

Lekker Belangrijk: Nieuws dat je niet wilt missen.

Venus Williams is gespot terwijl ze uit eten was met haar ex-vriend, het Cubaanse model Elio Pis. De twee dineerden romantisch bij het Italiaanse restaurant Fi'lia in Miami, zo weet Page Six.

Williams en Pis leerden elkaar in 2012 kennen toen de Cubaan als model voor de modelijn van de tennisster werkte. Ze kregen in 2013 een relatie maar die hield volgens bronnen geen stand. In dat jaar werd bekend dat de tennisster lijdt aan het syndroom van Sjögren, een zeldzame auto-immuunziekte. Williams kon dat jaar niet deelnemen aan veel tenniswedstrijden, zoals de US Open.

Met het intieme etentje wil de 36-jarige Williams wellicht de liefde een tweede kans geven. "Ze hadden het erg gezellig samen", zei een aanwezige spion.

Venus Williams gespot uit eten met haar ex
Venus Williams gespot uit eten met haar ex (Foto: BuzzE)

'Witten' integreren slecht in allochtonenwijk

Als oorspronkelijke inwoners van een wijk of stad een minderheid zijn geworden integreert deze groep bijzonder slecht. Socioloog Maurice Crul van de Vrije Universiteit in Amsterdam gaat de komende vijf jaar de integratie van deze groep 'witte' (zo staat het bij de NOS, 'blank' mag niet meer) mensen.

Crul heeft een subsidie van 2,5 miljoen euro ontvangen en met het geld zal hij met een team van acht mensen in zes steden in Europa kijken wat de totale omslag van cultuur betekent voor deze witmensen. Het onderzoek zal plaatsvinden in Rotterdam, Antwerpen, Malmö, Amsterdam, Frankfurt en Wenen.

Volgens Crul is het een 'blinde vlek' dat de situatie van deze groep niet eerder is onderzocht. "Onderzoeken richten zich al veertig jaar op de integratie van migranten en hun nakomelingen", zegt de socioloog. Hoe de autochtone bewoners zijn geïntegreerd in de huidige, 'super-diverse' samenleving is volgens hem niet goed in beeld gebracht.

Crul heeft de indruk dat de oorspronkelijke bevolking doet aan 'zelfsegregatie'. De bewoners leven in een 'witte bubbel', waarbij ze hun kinderen naar een 'witte school' sturen en het liefst wonen in een 'witte wijk'. Ook hebben ze nauwelijks vrienden met een migratie-achtergrond.

Mensen met een niet-westerse achtergrond mengen volgens Crul veel meer: Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen hebben een vriendenkring die volgens hem veel diverser is. Hoe het mogelijk is dat zij een diverse vriendenkring hebben, maar de boze witte mensen waar zij kennelijk bevriend mee zijn geen allochtone vrienden hebben stond niet vermeld.

Gesluierde moslima\'s in boerka

Bewaren

Bewaren

Bewaren

800 verzoeken om hulp na cycloon Debbie

Het openbare leven in het noordoosten van Australië wordt langzaam hervat, na de schade die cycloon Debbie aanrichtte. Het werk in de haven van Townsville wordt woensdagochtend weer hervat, de haven van Mackay blijft nog even dicht tot de schade is hersteld.

Volgens de autoriteiten belden in de getroffen staat Queensland ruim achthonderd mensen om hulp. Waarschijnlijk hebben meer mensen hulp nodig, maar communicatie is in sommige delen van de staat niet mogelijk.

De Australische autoriteiten hadden, voordat de orkaan de kust bereikte, 30.000 mensen opgeroepen hun huis te verlaten. Het zou om de grootste evacuatie sinds 1974 gaan. Toen verwoestte de orkaan Tracy grote delen van de stad Darwin.

800 verzoeken om hulp na cycloon Debbie
800 verzoeken om hulp na cycloon Debbie (Foto: ANP)

Ruim 200.000 scholieren met bijbaan

Ruim 210.000 scholieren van 15 tot 20 jaar hadden in 2016 een bijbaan. Daarmee hebben vier op de tien scholieren werk. Meestal gaat het om een kleine deeltijdbaan zoals vakkenvuller en krantenbezorger.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat havisten het vaakst werk hebben en vmbo-leerlingen het minst vaak. Meisjes verdienen iets vaker geld bij dan jongens, vooral onder vwo-leerlingen.

Scholieren doen over het algemeen werk waarvoor geen speciale vaardigheden of diploma's vereist zijn. Meisjes zijn het vaakst werkzaam als vakkenvuller, werken achter de kassa of staan als verkoopster in een winkel. Ook bij jongens is vakkenvuller de meest voorkomende bijbaan. Daarnaast werken ze ook vaak als krantenbezorger of keukenhulp.

Ruim 200.000 scholieren met bijbaan
Ruim 200.000 scholieren met bijbaan (Foto: ANP)

Elton John werkt aan animatiefilm van musical

Elton John gaat samen met componist Andrew Lloyd Webber en liedjesschrijver Tim Rice werken aan een animatiefilm van de musical Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat. Dat bevestigt Adam Fogelson van filmmaatschappij STX Motion Picture Group dinsdag.

Volgens de Britse krant The Daily Mail is de samenwerking tot stand gekomen vanwege de ervaring van de drie mannen. Webber en Rice schreven samen de liedjes en de muziek van de musicals Jesus Christ Superstar en Evita. Beide musicals werden later verfilmd. Elton John heeft al eerder samengewerkt met Tim Rice, onder andere bij het maken van de muziek voor de succesvolle tekenfilm The Lion King, waarvoor hij in 1995 een Oscar won met de titelsong Can You Feel The Love Tonight.

Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat vertelt het bijbelse verhaal over Jozef die door zijn broers wordt verkocht als slaaf maar uiteindelijk weet op te klimmen tot rechterhand van de Egyptische farao. Het verhaal kwam tot leven als muziekalbum in 1969 en werd voor het eerst opgevoerd in Londense theaters in 1972. In 1981 komt de musical naar Broadway in New York.

Elton John werkt aan animatiefilm van musical
Elton John werkt aan animatiefilm van musical (Foto: BuzzE)

Rekenkamer voelt druk bezuinigingen

De Algemene Rekenkamer heeft vorig jaar iets meer publicaties uitgebracht dan in 2015. Er is vorig jaar een "ambitieus werkprogramma" uitgevoerd. Maar het adviesorgaan voelt wel dat er de afgelopen jaren flink is bezuinigd. "De vitaliteit van de democratische tegenmacht komt nu onder druk", schrijft president Arno Visser in het jaarverslag.

De Algemene Rekenkamer controleert of het Rijk geld uitgeeft en beleid uitvoert zoals de bedoeling was. De Tweede Kamer en de regering zijn de belangrijkste 'klanten'.

Vorig jaar zijn onder meer 27 onderzoeksrapporten gepubliceerd en 21 brieven aan het parlement gestuurd. De bezuinigingen die de afgelopen twee kabinetten hebben doorgevoerd, zijn wel merkbaar op de burelen van de rekenkamer. Daarom zijn "stevige veranderingen" binnen de organisatie noodzakelijk geworden. In oktober 2016 moesten daardoor reorganisatieplannen worden aangekondigd.

Het controleren van de Rijksoverheid door de Algemene Rekenkamer kostte in 2016 28,8 miljoen euro. Er is 14.000 euro meer uitgegeven dan was begroot.

Rekenkamer voelt druk bezuinigingen
Rekenkamer voelt druk bezuinigingen (Foto: ANP)

Strootman: "Ja, het geloof is er nog"

Na de afgang in Bulgarije ging het Nederlands elftal ook tegen Italië onderuit. Kevin Strootman baalt dan ook opnieuw.

"Dit is natuurlijk niet het resultaat waar je op hoopt. Het is lastig om na zo'n wedstrijd als tegen Bulgarije nog een oefenwedstrijd te spelen", zei Strootman voor de camera van SBS6. "Je kan het niet goedmaken, maar je moet het voor het publiek en voor Nederland toch een stuk beter doen."

Het Nederlands elftal kwam in de Amsterdam ArenA nog wel op voorsprong, maar Italië won met 1-2. "Jammer dat we onszelf niet hebben beloond. Maar we hebben er vandaag in elk geval veel meer aan gedaan dan zaterdag", aldus Strootman.

De middenvelder van AS Roma voelde het ontslag van Danny Blind al een beetje aankomen. "Heel jammer. Overdag zat je er eigenlijk een beetje op te wachten, na alle geluiden die je hebt gehoord. Hij heeft nog een mooie toespraak gehouden, dat doet volgens mij ook niet iedere trainer."

Gelooft Strootman nog in plaatsing voor het WK? "Ja, het geloof is nog wel aanwezig. Maar we moeten het vanaf nu gewoon wedstrijd na wedstrijd gaan bekijken."

FOK! Wat een weer: wolkenvelden, in de middag droog

De maand maart, heeft 't venijn in de staart

Goedemorgen! In de ochtend zijn er redelijk wat wolkenvelden waar te nemen, en in het noorden is er kans op lichte regenval. In de middag blijft het grotendeels droog volgens het KNMI. Op de Wadden wordt het vandaag zo'n 12 graden, in het zuidoosten van het land kan het kwik opklimmen naar plusminus 16 graden. De wind komt uit het zuidwesten en is overwegend matig van kracht. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:19
Zon onder: 20:09
Zonkracht: 3/2

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1871 De Royal Albert Hall wordt geopend door Koningin Victoria.
1912 Robert Falcon Scott komt met 4 metgezellen om tijdens een vliegende sneeuwstorm op Antarctica.
1914 De Nederlandse Grondwet wordt aangenomen, die nog steeds, met aanpassingen, in gebruik is.
1986 Bij de aanslag op Centrumdemocraten in Kedichem brandt een hotel af en raakt een lid van de CD ernstig gewond.
1989 Een man vernielt in het Dordrechts Museum tien schilderijen.
2000 De exoplaneten HD 46375 b en HD 16141 b worden ontdekt. Het zijn de eerste gezamenlijke exoplaneten met een minimum massa kleiner dan die van Saturnus.
2010 Vanaf station Amsterdam Bijlmer ArenA vertrekt de eerste Nederlandse NS-trein met een internetverbinding voor alle passagiers.

Een rustig weggetje in de buurt van Winterswijk (Foto: qltel)
Een rustig weggetje in de buurt van Winterswijk (Foto: qltel) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Twee rijbanen Schipholtunnel open

Automobilisten kunnen weer door de Schipholtunnel van Amsterdam naar Den Haag rijden. Rijkswaterstaat heeft twee banen geopend.

Vier van de zes rijstroken blijven nog dicht. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers daarom de A4 richting Den Haag te mijden en gebruik te blijven maken van de omleidingsroutes (A9/A5 en A9/A2/A12). Rond Amsterdam blijft de hinder groot. Schiphol is met deze openstelling bereikbaar via een afslag direct na de tunnel.

De brand van maandag in de tunnel beschadigde kabels, leidingen en camera's. Sinds maandagmiddag werkt Rijkswaterstaat met man en macht om de vitale systemen in de tunnel werkend te krijgen, zodat de tunnel gedeeltelijk open kan. Dinsdagmiddag bleek bij een laatste test dat de ventilatoren niet allemaal werken. Die werken nu.

De herstelwerkzaamheden gaan door om de Schipholtunnel volledig te kunnen openstellen. Rijkswaterstaat kon geen prognose geven over het tijdstip dat alles opengaat.

Twee rijbanen Schipholtunnel open
Twee rijbanen Schipholtunnel open (Foto: ANP)

May ondertekent brexitbrief EU

De Britse premier Theresa May heeft dinsdagavond de brief ondertekend die de Europese Unie formeel informeert over het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU. Met de brief zal de brexit in werking treden.

De brief van May is bestemd voor de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk en zal woensdag worden overhandigd door de Britse permanente vertegenwoordiger in de EU Tim Barrow.

Met de brief activeren de Britten artikel 50 van het EU-verdrag. Daarmee hebben beide partijen twee jaar de tijd om over diverse scheidingskwesties een akkoord te bereiken.

May ondertekent brexitbrief EU
May ondertekent brexitbrief EU (Foto: ANP)

Argentinië gaat af tegen Bolivia in WK-kwalificatie

Argentinië heeft dinsdagavond een ticket voor het WK in Rusland te grabbel gegooid. Zonder Lionel Messi ging de ploeg onderuit in Bolivia.

Het team van bondscoach Edgardo Bauza boekte vorige week nog een belangrijke zege op Chili, maar de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Bolivia verliep daarna moeizaam. Op de dag van de wedstrijd bracht de FIFA namelijk naar buiten dat Lionel Messi niet mocht meedoen. Hij is voor vier duels geschorst wegens wangedrag in het duel met Chili.

Argentinië miste bovendien onder meer Gonzalo Higuaín, Nicolas Otamendi en Javier Mascherano wegens schorsingen. Tegenstander Bolivia staat echter voorlaatste in de kwalificatiepoule met vooraf slechts zeven punten. Ook zonder Messi en de andere afwezigen werd Argentinië wel in staat geacht om te winnen.

Precies een jaar geleden wonnen de Argentijnen met 2-0, maar nu waren de rollen omgedraaid. Juan Carlos Arce opende na een halfuur de score en kort na rust maakte Marcelo Moreno er zelfs 2-0 van. Bauza bracht vervolgens Sergio Agüero in de ploeg voor Ángel Correa, die de voorkeur had gekregen boven Agüero.

Ook met de spits van Manchester City erbij slaagde Argentinië er niet in om het tij te keren. Het bleef in La Paz bij twee goals voor Bolivia. Argentinië staat nog derde (de bovenste vier plaatsen zich rechtstreeks), maar de ploeg kan twee plaatsen zakken als de concurrentie in de nacht van dinsdag op woensdag wel drie punten pakt.

'Noodlijdend FIFA wil salarissen flink verhogen'

Wereldvoetbalbond FIFA heeft het financieel niet makkelijk, want men stevent af op een verlies van honderden miljoenen dollars.

Een dergelijke slechte trend omdraaien is natuurlijk hard werk en dus zit er maar één ding op: de salarissen van de topmannen van de FIFA moeten flink omhoog. Althans, dat lijkt de bedoeling van de bond.

Bij de komende vergadering is een van de hoofdpunten van gesprek het salarisstrookje van leden van de FIFA Council, het hoogste bestuursorgaan van de bond. De bedoeling is dat hun salaris met vijftig procent omhoog gaat. Van drie ton zouden ze in één klap naar 450 duizend dollar moeten gaan, een dikke vier ton in euro's.

In 2014 werden de salarissen ook al eens stevig opgeschroefd, van twee naar drie ton (in dollars). Dat heeft vreemd genoeg niet geholpen om de boel uit het financiële slop te trekken, maar een tweede stevige verhoging zou daar zomaar wél bij kunnen helpen, zo lijkt een ieder in de FIFA Council te denken.

Kuipers fluit Klassieker opnieuw

Björn Kuipers zal zondag in de Amsterdam ArenA de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord fluiten. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zullen als assistenten fungeren en Pol van Boekel is de vierde official. Kuipers floot in oktober ook de Klassieker in de Kuip al, wat eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Voor Kuipers was er meer goed nieuws, want hij is ook aangewezen als scheidsrechter tijdens het wereldkampioenschap onder 20. Dat wordt van 20 mei tot en met 11 juni gespeeld in Zuid-Korea en ook daar neemt hij Van Roekel en Zeinstra mee. Danny Makkelie mag eveneens naar dat WK en wel als videoscheidsrechter, wat hij eerder al op het WK voor clubs deed. 

Braziliaanse wielerploeg hangt weer dopingschorsing boven het hoofd

De Braziliaanse continentale wielerploeg Soul Brasil zit weer eens in de nesten. Eind vorig jaar werd de ploeg 55 dagen geschorst nadat drie van hun renners binnen twaalf maanden positief getest hadden op doping en eenzelfde situatie hangt ze nu boven het hoofd.

Wereldwielerbond UCI maakte bekend dat Alex Diniz en Otavio Bulgarelli betrapt zijn op overtreding van de dopingregels. Bij Diniz werden verdachte waarden aangetroffen, bij Bulgarelli gaat het om het manipuleren van de test of de urinestaal. De twee zijn geen lid meer van Soul Brasil, tot vorig jaar bekend als Funvic, wat vermoedelijk betekent dat het duo in 2016 naar de verboden middelen greep.

De UCI heeft de zaak doorverwezen naar de disciplinaire commissie, die zal komen met een straf tussen vijftien dagen en twaalf maanden. 

Eerste frontflip ooit met monstertruck

Wedstrijden met monstertrucks zijn big business in de VS en ook daar kan geschiedenis geschreven worden. Tijdens het Monster Jam World Finals Freestyle Championship in Whitney, Nevada deed Lee O'Donnell dat.

O'Donnell bestuurt 'Mad Scientist' en in een uitverkocht stadion deed hij wat nog nooit iemand in de monstertrucks gelukt was: een heuse frontflip. In de allerlaatste seconde van zijn show landde hij na een sprong op zijn achterwielen, waardoor hij precies goed uitkwam om een frontflip - een voorwaartse salto - te proberen. Met succes, want hij landde niet op het dak, zoals hij daarna bij de toegift wel deed. Dankzij het mooie staaltje stuurwerk in de laatste seconde sleepte O'Donnell de titel in de wacht.

De hele show van O'Donnell, inclusief frontflip na grofweg twee minuten (Bron: YouTube)

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.