FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 oktober 2003

Villeneuve verdwijnt bij BAR

Erikh wist ons vandaag het volgende te melden:

David Richards, de teambaas van BAR, geeft de geruchtenmolen van het seizoen 2004 nog een extra slinger. Hij belde vrijdagavond laat naar Craig Pollock, de manager van Jacques Villeneuve, om hem mee te delen dat BAR geen interesse meer heeft in zijn diensten. Daarmee is het zeker dat Villeneuve niet meer terugkeert in een BAR.

"Het is een grote teleurstelling, vooral omdat het hele team voor Jacques was gemaakt", vertelt Pollock. "Hij heeft al zijn tijd en moeite in dit team gestoken in de moeilijke tijden en kreeg genoeg andere aanbiedingen, maar koos ervoor om BAR te blijven helpen en het team op te bouwen."

Pollock zegt nu zelfs niet te weten of de GP van Indianapolis Villeneuves laatste race voor BAR was of niet. Mogelijk wordt niet Villeneuve, maar Takuma Sato daar ingezet.

Uitslagen HCE (4-10-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanavond.

SC Heerenveen - RKC Waalwijk (1-0)
45' Knopper 1-0

Geel: Edman (Hee), Petrovic (RKC)

Willem II - Roda JC (0-2)
36' Sonko 0-1
88' Kone 0-2

Geel: Jaliens (Wil), Van Dessel (Rod)

NAC Breda - FC Utrecht (1-2)
45' Elmander 1-0
79' De Groot 1-1
82' Koning 1-2 (ed)

Geel: Collen (NAC), Boukhari (NAC), Lamey (Utr)

ADO Den Haag - PSV (0-4)
2' Bouma 0-1
54' De Jong 0-2
65' Rommedahl 0-3
82' Robben 0-4

Geel: Bodde (ADO), Ros (ADO), Hofland (PSV)
Rood: Kezman (PSV, 29')

AZ - NEC (2-0)
1' Wijker 1-0
90'+1 Elkhattabi 2-0 (pen)

Geel: Ebbinge (NEC)

'Da Silva overdrijft'

Voormalige lijfwacht van Klaas Bruinsma, Geurt Roos, heeft voor twijfels gezorgd over de uitspraken van Charlie da Silva met betrekking tot Mabel Wisse Smit. Hij noemde Da Silva een fantast.

Roos was in dezelfde periode als Da Silva (1988-1990) in dienst bij Bruinsma. Op Radio 1 zei hij zich nog maar vaag een Mabel te kunnen herinneren. Volgens hem was de Chileen "een fantast en een drol". Hij beweert dat Bruinsma veel vriendinnen had en zich niet gek liet maken door een vrouw.

Roos denkt dat het goed mogelijk is dat er vriendinnen waren, die niets afwisten van Bruinsma's criminele activiteiten. Vrouwen werden daar altijd buitengehouden, aldus Roos.

Portier en Mabel Wisse Smit

"Een liefdesaffaire? Met Klaas Bruinsma? Wie? Een vermoorde topcrimineel? Maffiabaas? Zooo, dat klinkt niet goed. Nou, ik kan u vertellen, ik weet van niets!". Nou, Charlie da Silva zou het tegendeel wel even bewijzen. De naar Chili geëmigreerde 'luchtbuks Paultje' en tevens ex-lijfwacht van Bruinsma onthulde bij Peter R. de Vries dat Mabel en Klaas WEL een relatie hebben gehad. "Nee hoor! Nou ja, ik ben wel eens op zijn boot geweest, leuke boot moet u weten. En ik heb daar wel eens geslapen ja, maar gewoon geslapen hoor!". Ze heeft niets gedaan, zegt ze. Ik moet eerlijk zeggen, Britney kon het geloofwaardiger brengen toen ze vertelde dat ze geen seks had gehad.
Bea had haar al bijna gebombardeerd tot schoondochter door haar mee te nemen in de grafkelder. Zo'n onschuldig meisje kon toch niets fout hebben gedaan? En die Friso is een mooie opvolger mocht die bolle WimLex iets overkomen. Tuurlijk! Helaas dat Mabel niet helemaal zuiver op de graat is en dat ze dan ook nog eens tegenstrijdige berichten de wereld in gaat helpen.

Veel mensen noemen het geen probleem, omdat het gewoon nog een naïef meisje was. Ze wist niet beter, hoe kon zij het nou weten? Tuurlijk! Als je 20 jaar bent dan is het natuurlijk vet cool als je een vriendje hebt die belangrijk is. Hij was zo lief! Je werd gereden in zijn gepantserde auto en hij had wel 3 bodyguards die jou konden beschermen. Als dat geen echte liefde was! En hij had allemaal interessante vrienden, echt heel veel! Maar je mocht er natuurlijk nooit bij zijn als ze aan het praten waren, want dat was geheim. Maar verder was hij een schat! Hij had altijd veel cash geld bij zich, vaak in losse enveloppen, gedurfd hoor! Dat hij een maffiabaas was had je nooit achter hem kunnen zoeken. Met oud en nieuw bracht hij zelfs poedersuiker mee, toen je ouders die vergeten waren! Wat een ideale schoonzoon!

Ze hadden in de eerste plaats nooit aan het kabinet toestemming moeten vragen voor het huwelijk. Als je denkt dat je door die bel-etagecommissie komt dan ben je nog net zo naïef als 15 jaar geleden. Was gewoon saampjes op een mooi chateautje in Frankrijk gaan zitten, niemand enig kritiek zou hebben. Friso moest weer zo nodig reservekoning worden, het eerste kind is nota bene al op komst! Met het productietempo dat het koninklijk huis normaal gesproken aanhoudt zal die Friso elk jaar weer een plaatsje dalen op de reservelijst. Tenzij de hele familie in één freakaccident met de bus het ravijn in rijdt zal Friso wel kunnen gaan wieberen.

Nu snap ik wel dat ze dachten dat ze er doorheen konden komen, ze hadden immers het vertrouwen van Bea al. Maar ja, dat vertrouwen is ook maar relatief natuurlijk, want Bea voelde de bui al hangen. Achter WimLex zou op dit moment namelijk Constantijn staan. Ik weet niet of je het je nog kan herinneren, maar dit prinsje is getrouwd met Petra. Met wie?! O sorry, met prinses Laurentien. Waarom heet dat mens opeens 'Laurentien'? Ze heet gewoon Petra!
In ieder geval wist die Bea natuurlijk niet hoe snel ze die paardenbek van het reservelijstje af moest helpen, want als die doos koningin zou worden dan zou heel Nederland spontaan capituleren. Nu was ze wel republikeins opgevoed, maar neem maar van mij aan dat ze dat bijzonder snel vergeten is als ze de kans krijgt om koningin te worden. Bea moest aan de noodrem trekken en de enige noodrem die ze had was Mabel, dus die moest, HOP!, mee het graf in. Helaas dat Bea niet wist dat de melksnor van mevrouw Los (want zij heet eigenlijk helemaal geen Wisse Smit!) niet van de melk was. Met een beetje geluk weet Bea het huwelijk erdoorheen te proppen, anders moeten we met zijn allen gaan bidden dat WimLex geen gekke dingen gaat doen met zijn koningschap.

Criminelen misbruiken meisjes voor leningen

Kinnikuman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groepje criminelen in Rotterdam misbruikt meisjes om via hen bij banken hoge leningen af te sluiten. Vervolgens gaan zij er dan met het geld vandoor.

Meisjes in heel Nederland krijgen een vervalste arbeidsovereenkomst, waardoor ze hoge bedragen kunnen lenen. Vervolgens worden ze bedreigd en gedwongen een hoge lening af te sluiten. De jongens gaan er vervolgens met het geld vandoor. De politie spreek al van een nieuwe variant van de bekende 'loverboys'. Dat zijn jongens die meisjes de prostitutie in dwingen.

Een winkelier in Den Haag werd acht keer gebeld door banken die op zoek waren naar één van zijn 'werknemers'. Ze zouden veel geld hebben geleend, maar nooit iets afbetalen. Ze hadden hun kredietwaardigheid met de arbeidsovereenkomst aangetoond. Achteraf bleek altijd, dat de gezochte personen er niet werkten en ook nooit hadden gewerkt.

Militair wint 129 miljoen euro

DinX en NuX_NuFF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een militair in de Amerikaanse staat Georgia heeft 129 miljoen euro gewonnen bij de lotto. Volgens de Amerikaanse media is dit het hoogste bedrag dat ooit in Georgia is gewonnen.

De 30-jarige man, die gestationeerd zit in Zuid-Korea, was op bezoek bij familie toen hij hoorde dat hij gewonnen had. Hij zegt allereerst het leger te willen verlaten om dan samen met zijn vrouw en familie een nieuw huis te kopen. Verder wil hij een Mercedes.

Zowel de man als zijn vrouw werken in het leger. De verse miljonair wil nog een keer terug naar Zuid-Korea om afscheid te nemen van zijn collega's.

Thuiszittende ambtenaren kosten Den Helder veel geld

gHandi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens wethouder J. de Groot van de gemeente Den Helder zit zeker vijf procent van de ambtenaren langdurig thuis, om diverse redenen. Soms zitten de werknemers twee tot tien jaar thuis. Jaarlijks wordt hierdoor 1,5 miljoen euro over de balk gegooid. In Den Helder gaat het om ongeveer dertig ambtenaren.

Deze opzienbarende resultaten zijn afkomstig van een adviesbureau, dat in opdracht van de wethouder de problemen in kaart moest brengen. De werknemers zitten om de meest uiteenlopende reden thuis. Zo zit er een gemeentesecretaris al tien jaar thuis, vanwege een conflict met de toenmalige burgemeester J. Gmelich Meijling. "In de jaren negentig werd besloten de secretaris een wachtgeldregeling te geven. Hij krijgt jaarlijks 79.000 euro", zegt de Groot. "Met name het ontbreken van functioneringsgesprekken en zodoende feedback zijn de grootste boosdoeners aan de ontstane situatie", aldus de wethouder.

Over de gehele linie van de organisatie van de gemeente komen de problemen voor. De Groot: "Deze mensen kunnen arbeidsgeschikt zijn, maar de gemeente Den Helder ziet geen mogelijkheden ze nog aan het werk te zetten."

Om de problemen op te kunnen lossen, denkt de wethouder ongeveer drie miljoen euro nodig te hebben. Met het geld wil de wethouder mensen begeleiden naar ander werk of afkopen. Het ontslaan van mensen is geen optie volgens de wethouder. "De gemeente is verwijtbaar te stellen, dus dat lukt niet."

Het voorstel, om de problemen aan te pakken, moet nog langs het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. De wethouder denkt dat dit geen probleem is en verwacht binnen drie maanden over het geld te kunnen beschikken.

Saillant detail in de huidige problematiek is dat de gemeente het Rijk benaderde om compensatie voor het verlies te krijgen van 3000 banen door de bezuinigingen onder meer bij Defensie. Den Helder zou graag zien dat de marineactiviteiten worden gecentraliseerd in haar gemeente. "Hier zit wel een discrepantie in, ja. "

Volgens de wethouder zijn deze problemen niet alleen in Den Helder te vinden. "Het speelt ook bij andere gemeenten en ministeries, maar het wordt bedekt met de mantel der liefde."

Winters worden steeds warmer

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kans op een extreem koude winter in Nederland zal in de komende decennia fors afnemen. De kans op een hete zomer neemt daarentegen toe. Dit is gebleken uit berekeningen van het Centrum voor Klimaatonderzoek (CKO) in Utrecht.

Volgens de resultaten van het onderzoek zouden extreem koude winters over dertig jaar voorgoed tot het verleden behoren. Het model gaat bij haar berekeningen uit van een toename van het broeikasgas in de atmosfeer.

Kabinet wil identificatieplicht in ziekenhuis

Knilessew had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Patiënten van ziekenhuizen en poliklinieken moeten zich in de toekomst identificeren voordat zij een behandeling ondergaan. Het kabinet heeft gisteren ingestemd met het voorstel van minister Hoogervorst van Volksgezondheid om een identificatieplicht in te voeren.

Het kabinet hoopt zo de fraude met ziekenfondspassen te kunnen bestrijden. Mensen die met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht, hoeven zich niet te identificeren. Zij moeten later wel hun rijbewijs of paspoort laten zien.

Ook wil het kabinet dat mensen die frauderen met de rekening, een boete moeten betalen. Deze boete bedraagt een kwart van het bedrag, waarmee de patiënt probeerde te frauderen, met een minimum van tweehonderd euro. Voor particulier verzekerde mensen gold al langer een strafmaatregel op het frauderen. Zij lopen dan het risico dat hun verzekering wordt opgezegd.

De identificatieplicht in ziekenhuizen was dit voorjaar al door voorganger minister De Geus aangekondigd.

"Wapens Irak het land uit gebracht"

Chris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak CIA-adviseur David Kay, die de jacht op massavernietigingswapens in Irak coördineert, heeft gisteren gezegd dat er signalen zijn dat de wapens uit het land zijn gesmokkeld, voordat het regime van Saddam Hussein ten val kwam. Meerdere Irakezen zouden dat tegen hem gezegd hebben.

,,We hebben informatie die wijst op beweging naar Iran, Syrië, Jordanië, vooral alle landen die ten noorden aan Irak grenzen.''

Kay bracht afgelopen week tussentijds rapport uit over de zoektocht, die nog niets concreets heeft opgeleverd. Wel meldde hij 'verdachte activiteiten' die zouden kunnen duiden op een programma voor massavernietigingswapens.

Sigarettenfabrikant betaalt voor leed

Sigarettenproducent Philip Morris heeft twee miljoen dollar betaald ter compensatie van de ernstige verminking, die een kind had opgelopen door een autobrand. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door een smeulende sigaret.

Het is voor het eerst dat Amerika's grootste sigarettenproducent in een dergelijk geval betaalt. Morris beweert nog altijd dat de schuld bij de moeder ligt. Immers heeft zij het kind zonder toezicht in de auto achtergelaten.

Er werd al jaren gediscussieerd over wie er nou schuldig was aan het ongeluk. De 21 maanden oude Shannon More zat achter in een buggie te slapen toen de auto vlam vatte. Haar moeder was even weg. Het meisje verbrandde voor driekwart en heeft geen vingers meer. Ze moest veel antibiotica innemen, waardoor ze een deel van haar spraakvermogen kwijtraakte en nu doof is.

Volgens de advocaten van de familie is de fabrikant verantwoordelijk. De sigaret had alleen maar tot het filter mogen afbranden en dan uit zichzelf moeten doven. Morris zegt het geld te hebben betaald uit mededogen.

Schapen op Nederlands schip gezond

Jan MArtijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ruim 50.000 Australische schapen op het schip Cormo Express mankeren niets. Dat heeft een dierenarts vastgesteld tijdens het bezoek aan het schip, dat nu in Koeweit ligt afgemeerd.

De dieren, die al sinds 5 augustus op zee zwerven, zijn al in meerdere landen geweigerd omdat ze bekschurft zouden hebben. Door hitte en stress zijn al zeker 5000 schapen aan boord omgekomen.

Waar de schapen terecht kunnen, is nog altijd onduidelijk. Koeweit wil het schip wel bevoorraden, maar het wil de schapen niet hebben. Australië heeft ze gratis aan Irak aangeboden, zodat ze als feestmaal bij de ramadan kunnen dienen.

George Bush gaat op de poëtische toer

Sessy had ons via de newssubmit een volledig vertaald en herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Nu de populariteit van Bush zich begeeft op een dieptepunt, is zijn vrouw Laura Bush alvast begonnen campagne te voeren voor haar man, die volgend jaar herkozen hoopt te worden als president van de Verenigde Staten. Ze maakte bekend dat hij een romanticus is die gedichten voor haar schrijft.

"Rozen zijn rood
Viooltjes zijn blauw
O, mijn bobbel in bed
Ik mis jou

De afstand, mijn liefste
Was zo'n grote barrière
De volgende keer dat je avontuur wilt
Land dan op een 'carrier'
"

Bush refereert in het gedicht naar zijn uitstapje naar het vliegdekschip USS Lincoln , waar hij in mei aankondigde dat de oorlog tegen Irak voorbij was.

Vijftienjarige bolletjesslikker opgepakt

Droxz, Gijs en Nicky hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is bekend geworden dat de politie op dinsdag 23 september jongstleden in Alphen aan den Rijn een 27-jarige man uit die plaats en een 15-jarige jongen uit Salina (Curaçao) heeft gearresteerd. De verdachten zouden met drugs vanuit Curaçao naar Nederland zijn gevlogen.

De 27-jarige Alphenaar zou de 15-jarige jongen opdracht hebben gegeven om drugsbolletjes cocaïne in te slikken voor het transport, om ze zo Nederland binnen te smokkelen.

Dankzij een anonieme tipgever wist de politie het tweetal aan te houden. Bij een huiszoeking in het huis van de Alphenaar trof de politie 22 bolletjes cocaïne aan, die afkomstig waren uit het lichaam van de 15-jarige verdachte. De rechtbank in Den Haag heeft bepaald dat de twee in voorlopige hechtenis moeten blijven.

CDA: geen massaontslag burgemeesters

CDA-fractieleider Maxime Verhagen wil in 2006 geen massa-ontslag voor alle 489 zittende burgemeesters. Dit zei hij vandaag voor de VARA-radio.

Verhagen wil wel dat de gekozen burgemeester nog deze kabinetsperiode wordt ingevoerd, maar ziet niets in de manier waarop dat volgens De Graaf moet gebeuren. Hij vreest dat op het laatst niemand nog zijn baan wil opgeven om burgemeester te worden.

Tegen het massa-ontslag van de burgemeesters bestaat veel weerstand. Het kabinet heeft zich achter D66-minister De Graaf geschaard. Zijn partij lijkt echter bereid water bij de wijn te doen over het massa-ontslag. Fractieleider Dittrich zei eerder dat het bespreekbaar is om niet alle burgemeesters in één keer te ontslaan. Hij dreigde wel met een crisis als de gekozen burgemeester er deze kabinetsperiode niet komt.

EU-top verloopt stroef: Spanje ligt dwars

Knilessew had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaanse premier Berlusconi heeft bij de opening van de EU-top over de Europese grondwet de lidstaten opgeroepen hun nationale eigenbelang in het belang van de Europese eenheid opzij te zetten. Met name Spanje liet echter blijken dat het nog wel wat eisen heeft voordat het akkoord gaat.

Premier Aznar noemde de voorgestelde stemprocedure bij meerderheidsbesluiten onaanvaardbaar. Volgens de concept-grondwet zijn besluiten geldig als ze worden genomen door een meerderheid van landen die samen minimaal zestig procent van de Europese bevolking vertegenwoordigen. Voor Spanje is dat een aanzienlijke verslechtering van de stemverhouding die in 2000 is vastgelegd in Nice. Volgens die regeling heeft de Spaanse stem bijna evenveel gewicht als die van de echt grote landen.

Ook Polen houdt vast aan 'Nice'. Een Poolse vertegenwoordiger sloot zelfs uit dat zijn land zich erbij neerlegt dat getornd wordt aan het omstreden verdrag van Nice.

Spanje ligt ook dwars bij een tweede heikele kwestie: die van de samenstelling van de Europese Commissie. Spanje en negen andere landen eisen dat ze een vaste commissaris met stemrecht houden. Volgens de concept-grondwet krijgen echter slechts vijftien commissarissen stemrecht. De andere tien mogen alleen meepraten.

Veel doden bij zelfmoordaanslag in Haifa

GoldaM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een Palestijnse zelfmoordaanslag in een restaurant aan de zuidrand van de Israëlische havenstad Haifa zijn zeker 19 doden gevallen. Een Palestijn zou het restaurant zijn binnengestapt en zichzelf hebben opgeblazen. Bij de ontploffing vielen ook minstens 51 gewonden.

De Israëlische regering heeft gezegd dat de aanslag de schuld van de Palestijnse Autoriteit is. Die zou niet voldoende doen om de Palestijnse terreurorganisaties te ontmantelen. De Palestijnse hoogwaardigheidsbekleder en belangrijkste onderhandelaar Saeb Erekat heeft de aanslag onmiddellijk veroordeeld.

Israël sloot eerder vandaag alle Palestijnse gebieden volledig af, vooruitlopend op de joodse viering maandag van de Grote Verzoendag.

Tijger verwondt Las Vegas "Roy"

Lewis, Alterak, IntensiveGary, TheBoyWonder, Ook en B00STER hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Roy Horn (59), wereldberoemd van het duo "Siegfried en Roy", is aangevallen door één van zijn eigen witte tijgers. Het tweetal heeft al bijna dertig jaar ervaring met gecombineerde roofdieren- en goochelshows in het Mirage-hotel in Las Vegas. Volgens diverse nieuwsbronnen zei Roy tijdens de show, dat het voor de bewuste (negen jaar oude) witte tijger het eerste optreden was, maar dat schijnt een grapje te zijn dat hij bij elk optreden gebruikt.

Ongeveer halverwege de show vloog de tijger Roy naar de keel, sleepte hem over het podium en verdween met zijn prooi achter een gordijn. Het publiek dacht in eerste instantie dat het bij de show hoorde, tot Siegfried de show cancelde.

Roy Horn ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij heeft een noodoperatie ondergaan. De tijger zit in quarantaine, het is nog niet bekend wat er met het dier gaat gebeuren.


Cruijff wil Van Gaal niet bij Ajax

Johan Cruijff heeft Ajax afgeraden om Louis van Gaal aan te stellen als technisch directeur bij de club. Ajax had hem om advies verzocht.

Cruijff raadt aan om Wim Jansen aan te stellen, die nu nog assistent is van Hans Ooft in Japan. Het advies heeft Ajax in verlegenheid gebracht, want het heeft Van Gaal al een aanbieding gedaan. Van Gaal heeft twee weken de tijd gehad om te bedenken wat hij wil, uiterlijk aanstaande donderdag dient hij bekend te maken of hij de nieuwe technisch directeur wil zijn. Indien hij bedankt, zou dat de kwestie vereenvoudigen. Zo niet, dan is er tweespalt binnen de club.

Wilde achtervolgingsrit over de A28

Dat Amerikaanse achtervolgingen ook in Nederland voor kunnen komen bleek donderdagnacht wel. De Groningse politie heeft pas na een woeste achtervolging een 25-jarige automobilist uit Groningen weten te arresteren.

Agenten zagen in de Amkemaheerd in Groningen een automobilist slingerend over de weg rijden. Hierop wilden ze de man aanhouden, maar deze ging er woest vandoor. De politie achtervolgde hem met snelheden van meer dan 170 kilometer per uur over de A28 richting Assen. Bij Assen sloeg de man plotseling het stuur om, en reed met hoge snelheid spookrijdend terug richting Groningen. De politie bleef hem echter achtervolgen.

De politie wist van geen opgeven, waarna de man ter hoogte van Vries de auto stopte en rennend de politie probeerde te ontvluchten. De politie wist de man te pakken toen deze in een greppel gevallen was. De man verklaarde onder invloed van cocaïne te zijn.

Veel aanhoudingen bij Haags kraakpand

De Haagse politie heeft gisteren negentig personen aangehouden tijdens de ontruiming van kraakpand de Blauwe Aanslag. Van hen bevonden er zich 57 in het gebouw en de tuin van het kraakpand. De overigen werden gearresteerd tijdens ongeregeldheden op straat.

De Blauwe Aanslag is het voormalige belastingkantoor, dat sinds 1980 was gekraakt. Er is 8 jaar juridische strijd gevoerd over een sloopvergunning. Het overgrote deel van de bewoners verhuisde de afgelopen maanden al naar een nieuw onderkomen. Dat was volgens afspraak met de gemeente.

Burgemeester Deetman toonde zich teleurgesteld over de de acties van de krakers. De mensen die zijn aangehouden gingen zich te buiten aan poging tot zware mishandeling, openlijke geweldpleging en belediging.

Jongeren vernielen winkelruiten in Stadskanaal

Onverlaten hebben in het centrum van Stadskanaal de afgelopen weken zonder aanleiding al meer dan dertig winkelruiten ingegooid. Er is reeds voor tienduizenden euro's schade aangericht.

De gedupeerde middenstanders zeggen dat een groep jongelui verantwoordelijk voor de vernielingen is. Op videobeelden opgenomen door een winkelier is te zien hoe jongelui 's nachts door het centrum rondfietsen en vanaf hun fiets voor de lol keien door de ramen gooien.

De politie is bezig met een onderzoek naar de verantwoordelijken. De politie heeft de filmbeelden in zijn bezit en is bezig deze te analyseren. In het centrum zijn er extra suveillancediensten ingezet.

Beter sperma door kijken pornofilm

Chris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mannen die op commando zaad moeten produceren, ten behoeve van een reageerbuisbevruchting, leveren kwalitatief betere sperma als zij een pornofilm bekijken. Dat blijkt uit onderzoek van het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM).

In het AZM is een speciale ''zaadproductie-kamer'' ingericht. Om mannen te helpen bij de zaadlozing, liggen hier blootbladen. Maar mannen blijken daar lang niet altijd genoeg aan te hebben om klaar te kunnen komen. Mede om die reden wilde de afdeling mannen de mogelijkheid bieden naar een pornofilm te kijken. Na aanvankelijke tegenstand van het AZM bleek het sperma van de pornofilmkijkers zelfs beter te zijn.

Jonge aanranders in Zeist opgepakt

Marcom2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zeist zijn drie jongens van 8, 11 en 13 jaar aangehouden. Zij hadden op woensdagavond 17 September meerdere vrouwen aangerand op de Laan van Vollenhove en de Warande. Vijf vrouwen hebben aangifte gedaan.

De jongens hebben inmiddels bekend meerdere slachtoffers te hebben gemaakt. Ze kunnen niet vervolgd worden gezien hun jonge leeftijd; wel is de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg ingeschakeld.

Inmiddels is er een onderzoek ingesteld en surveilleert de politie extra in de buurt waar de aanrandingen plaatsvonden.

Vierjarig meisje op diefstal betrapt

biertapper had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagmiddag is een vierjarig meisje in een winkelcentrum aangehouden wegens diefstal. Zij had bij een speelgoedwinkel een tas volgeladen met spullen en wilde daarna op haar fiets wegfietsen.

Zij werd tegengehouden door het winkelpersoneel en werd overgedragen aan de politie. De spullen in haar tas bleven achter in de winkel. Er zijn gesprekken gevoerd met het meisje en haar moeder. Met deze werkwijze had de winkel ingestemd.

''Geen Toestemmingswet huwelijk Friso''

Het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen meldt dat het kabinet erop aanstuurt om de Toestemmingswet voor het huwelijk van prins Johan Friso met Mabel Wisse Smit niet in te dienen. Wanneer het paar niet om toestemming vraagt, kunnen ze vrijuit trouwen en hoeft de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal niet te oordelen over de geschiktheid van Wisse Smit. Nadeel voor het paar is dat het dan geen aanspraak meer kan maken op de troon.

Premier Balkenende zei gisteren ''rustig de tijd'' te nemen voor een zorgvuldige brief aan de Kamer over het verleden van Mabel. De verloofde van Prins Friso kwam in opspraak toen van de week bleek dat het contact met de vermoorde maffiabaas Klaas Bruinsma veel inniger was, dan zij in eerste instantie had gemeld.

-
Een korte beschrijving van het verleden van Klaas Bruinsma vind je hier.

'Een verkoudheid': geen interviews

Ferdo had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

Je bent een superster die een broertje dood heeft aan interviews. Wat doe je dan?

In het geval van Christina Aguilera is dat heel simpel. De 22-jarige Amerikaanse zangeres voerde namelijk "een verkoudheid" op als reden waarom ze absolúút geen interviews kan geven tijdens haar Europese tour.

Tijdens het zingen heeft ze echter kennelijk geen last van haar ongemak: haar shows, zoals die in Rotterdam, gaan gewoon door.

Braziliaanse club ontslaat alle spelers

De Braziliaanse tweede divisieclub Ceara heeft al haar spelers ontslagen.

Dit gebeurde nadat het eerste team zich niet had weten te plaatsen voor de promotiecompetitie, hierop ontsloeg de clubleiding alle 25 spelers.

Voorzitter Alexandre Frota van Ceara was zo kwaad dat hij zelfs bereid was om één van zijn huizen te verkopen zodat hij de contracten af kan kopen, hiervoor is ongeveer 70.000 euro nodig terwijl de club vrijwel bankroet is.

Op het moment dat dit allemaal geregeld is zal Frota opstappen, volgens hem krioelt het bij de club van de onbekwame mensen en spijt het hem dat hij geen dieet heeft gevolgd. "Een paar kilo's lichter en ik had meer goals gemaakt dan alle spelers samen" aldus Frota.

Koeman niet tevreden over Van der Vaart

Ajax coach Ronald Koeman is niet tevreden over de prestaties van Rafael van der Vaart

Volgens Koemand kampt de 20-jarige aanvoerder van Ajax met een vormcrisis en haalt hij zijn normale niveau niet.

Volgens Koeman ligt de oorzaak in het uitblijven van doelpunten, Van der Vaart heeft dit seizoen nog niet gescoord. Het uitblijven van die eerste goal in een seizoen kan een speler met een dergelijk scorend vermogen flink opbreken. Afgelopen week werd hij in het duel met Club Brugge zelfs vervangen door Wesley Sneijder.

Koeman ging ook in op de relatie van de speler met soapster SIlvie Meijs, volgens Koeman is het belangrijkste dat een speler hier goed mee om gaat en heeft hij niet het idee dat er iedere week vele feestjes afgegaan word. Het is dan ook geen aanleiding voor de coach om het vormverlies in verband te brengen met deze relatie.

'Rekening niet betaald, huisdier mee'

the_fluffy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De energiemaatschappij in de Russische stad Vladivostok denkt een effectieve methode te hebben gevonden om niet betaalde energierekeningen te innen. Het bedrijf neemt indien mogelijk een huisdier van de klant in gijzeling.

De bewuste maatschappij heeft bijna negen miljoen euro aan rekeningen uitstaan en is de wanhoop nabij. Energiemaatschappijen in het land hebben al alles geprobeerd om hun klanten tot betalen te dwingen. Zo werden de namen van wanbetalers gepubliceerd en werden volledige flatgebouwen in het donker gezet. Niets hielp.

De nutsbedrijven grijpen nu naar hardere methoden. "Laat een vader maar aan zijn dochter uitleggen waarom hun geliefde kat is weggehaald", zei de directeur van de maatschappij in Vladivostok tegen de Britse BBC. De huisdieren zullen worden vastgehouden totdat de eigenaren de rekening hebben voldaan.

De bewoners van Vladivostok hebben tegen het plan geprotesteerd, maar volgens de autoriteiten mag de energiemaatschappij de beesten confisqueren, omdat die juridisch gezien een ding zijn.

Interpol prijs voor nieuw Belgisch paspoort

Captain.Obvious had ons via de newssubmit het volgende te melden:

België heeft van de internationale politieorganisatie Interpol een 'special award' gekregen voor de beveiliging van zijn nieuwe paspoorten. De uitreiking vond deze week plaats tijdens de Algemene Vergadering van Interpol in het Spaanse Benidorm.

De Belgische paspoorten hadden enkele jaren geleden een slechte reputatie. Zo werden in de jaren '90 heel wat blanco-paspoorten gestolen uit gemeentehuizen. Bovendien maakten de moordenaars van de Afghaanse verzetsleider Massoed gebruik van Belgische blanco-paspoorten.

In België heeft Buitenlandse Zaken sindsdien werk gemaakt van een betere beveiliging van de Belgische reisdocumenten. De federale overheidsdienst fungeert nu als centraal distributiepunt voor paspoorten. De gemeentehuizen hebben derhalve geen blanco-paspoorten meer op voorraad, hoewel de lokale administratie wel het recht behoudt om de reisdocumenten uit te geven.

Er werd ook iets gedaan aan het probleem van de vervalsingen. Het nieuwe paspoort is in samenwerking met een privé-onderneming een staaltje geworden van spitstechnologie. Zo staat er nu naast de reguliere foto van de eigenaar op de bladzijde met de persoonlijke gegevens ook nog een "microgeperforeerde" versie van de foto in.

Sinds de lancering van de nieuwe paspoorten in februari 2001 is geen vervalsing meer geregistreerd, stelt Buitenlandse Zaken. Het nieuwe model paspoort is nu reeds vereist om naar de Verenigde Staten te kunnen reizen, zo waarschuwt de dienst. Het paspoort is te herkennen aan de vermelding "Europese Unie" op de kaft in de plaats van "Europese Gemeenschap".
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.