CD Review: Johan Gielen - Recorded 3

Mini Paspoort: Johan Gielen
Naam: Johan Gielen
Geboren: 23-02-1968
Te: Mol ( Belgie)
Beroep: DJ
Actief vanaf: 1981
Stijl: Dance/Club
Website: www.johangielen.com


Johan Gielen de Belgische DJ. Ja je leest het goed, Belgisch. Veel mensen denken dat Johan Gielen is geboren in Nederland en dat het dus een Nederlandse DJ is, maar niets is minder waar. Johan Gielen werd op 23 februari in 1968 geboren in het Belgische Mol. Op zijn zeventiende kwam Johan in aanraking met platen en muziek. Zo af en toe draaide hij wat op feestjes en bruiloften, je moet toch ergens beginnen. Vanaf zijn achttiende begon hij zelf wat platen te mixen in een klein lokaal studiootje in Reuzel in "Nederland". In 1995 werd Johan gevraagd om in Tokyo wekelijks te komen draaien in een van de grootste clubs daar. Bingo, daar was zijn doorbraak!

Maar Johan wilde meer en bracht een eigen cd uit "Svenson & Gielen". Door dat album begon Johan ook in Nederland door te breken, en de samenwerking met andere bands en zangers schoten de grond uit. Hij bracht bijvoorbeeld met Delirium, Chicane en Safri Duo, superknallers van platen uit.

Ondertussen werd Johan ook al in Nederland gevraagd voor de grotere dansfeesten. Zo heeft hij op dit moment al een behoorlijke lijst opgebouwd, bijvoorbeeld: Trance Energy, Dance Valley , Impulz , Qontact en Sensation White 2003. Zo heb ik hem horen draaien op Sensation White dit jaar, en ik moet je zeggen dat hij met de set beter wordt. Ik hoop dat ik hem nog vaker tegen ga komen live, want draaien kan hij als de beste.

Genoeg over deze DJ zelf, op naar het nieuwe album van deze Belg!