'Rekening niet betaald, huisdier mee'

the_fluffy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De energiemaatschappij in de Russische stad Vladivostok denkt een effectieve methode te hebben gevonden om niet betaalde energierekeningen te innen. Het bedrijf neemt indien mogelijk een huisdier van de klant in gijzeling.

De bewuste maatschappij heeft bijna negen miljoen euro aan rekeningen uitstaan en is de wanhoop nabij. Energiemaatschappijen in het land hebben al alles geprobeerd om hun klanten tot betalen te dwingen. Zo werden de namen van wanbetalers gepubliceerd en werden volledige flatgebouwen in het donker gezet. Niets hielp.

De nutsbedrijven grijpen nu naar hardere methoden. "Laat een vader maar aan zijn dochter uitleggen waarom hun geliefde kat is weggehaald", zei de directeur van de maatschappij in Vladivostok tegen de Britse BBC. De huisdieren zullen worden vastgehouden totdat de eigenaren de rekening hebben voldaan.

De bewoners van Vladivostok hebben tegen het plan geprotesteerd, maar volgens de autoriteiten mag de energiemaatschappij de beesten confisqueren, omdat die juridisch gezien een ding zijn.