Portier en Mabel Wisse Smit

"Een liefdesaffaire? Met Klaas Bruinsma? Wie? Een vermoorde topcrimineel? Maffiabaas? Zooo, dat klinkt niet goed. Nou, ik kan u vertellen, ik weet van niets!". Nou, Charlie da Silva zou het tegendeel wel even bewijzen. De naar Chili geëmigreerde 'luchtbuks Paultje' en tevens ex-lijfwacht van Bruinsma onthulde bij Peter R. de Vries dat Mabel en Klaas WEL een relatie hebben gehad. "Nee hoor! Nou ja, ik ben wel eens op zijn boot geweest, leuke boot moet u weten. En ik heb daar wel eens geslapen ja, maar gewoon geslapen hoor!". Ze heeft niets gedaan, zegt ze. Ik moet eerlijk zeggen, Britney kon het geloofwaardiger brengen toen ze vertelde dat ze geen seks had gehad.
Bea had haar al bijna gebombardeerd tot schoondochter door haar mee te nemen in de grafkelder. Zo'n onschuldig meisje kon toch niets fout hebben gedaan? En die Friso is een mooie opvolger mocht die bolle WimLex iets overkomen. Tuurlijk! Helaas dat Mabel niet helemaal zuiver op de graat is en dat ze dan ook nog eens tegenstrijdige berichten de wereld in gaat helpen.

Veel mensen noemen het geen probleem, omdat het gewoon nog een naïef meisje was. Ze wist niet beter, hoe kon zij het nou weten? Tuurlijk! Als je 20 jaar bent dan is het natuurlijk vet cool als je een vriendje hebt die belangrijk is. Hij was zo lief! Je werd gereden in zijn gepantserde auto en hij had wel 3 bodyguards die jou konden beschermen. Als dat geen echte liefde was! En hij had allemaal interessante vrienden, echt heel veel! Maar je mocht er natuurlijk nooit bij zijn als ze aan het praten waren, want dat was geheim. Maar verder was hij een schat! Hij had altijd veel cash geld bij zich, vaak in losse enveloppen, gedurfd hoor! Dat hij een maffiabaas was had je nooit achter hem kunnen zoeken. Met oud en nieuw bracht hij zelfs poedersuiker mee, toen je ouders die vergeten waren! Wat een ideale schoonzoon!

Ze hadden in de eerste plaats nooit aan het kabinet toestemming moeten vragen voor het huwelijk. Als je denkt dat je door die bel-etagecommissie komt dan ben je nog net zo naïef als 15 jaar geleden. Was gewoon saampjes op een mooi chateautje in Frankrijk gaan zitten, niemand enig kritiek zou hebben. Friso moest weer zo nodig reservekoning worden, het eerste kind is nota bene al op komst! Met het productietempo dat het koninklijk huis normaal gesproken aanhoudt zal die Friso elk jaar weer een plaatsje dalen op de reservelijst. Tenzij de hele familie in één freakaccident met de bus het ravijn in rijdt zal Friso wel kunnen gaan wieberen.

Nu snap ik wel dat ze dachten dat ze er doorheen konden komen, ze hadden immers het vertrouwen van Bea al. Maar ja, dat vertrouwen is ook maar relatief natuurlijk, want Bea voelde de bui al hangen. Achter WimLex zou op dit moment namelijk Constantijn staan. Ik weet niet of je het je nog kan herinneren, maar dit prinsje is getrouwd met Petra. Met wie?! O sorry, met prinses Laurentien. Waarom heet dat mens opeens 'Laurentien'? Ze heet gewoon Petra!
In ieder geval wist die Bea natuurlijk niet hoe snel ze die paardenbek van het reservelijstje af moest helpen, want als die doos koningin zou worden dan zou heel Nederland spontaan capituleren. Nu was ze wel republikeins opgevoed, maar neem maar van mij aan dat ze dat bijzonder snel vergeten is als ze de kans krijgt om koningin te worden. Bea moest aan de noodrem trekken en de enige noodrem die ze had was Mabel, dus die moest, HOP!, mee het graf in. Helaas dat Bea niet wist dat de melksnor van mevrouw Los (want zij heet eigenlijk helemaal geen Wisse Smit!) niet van de melk was. Met een beetje geluk weet Bea het huwelijk erdoorheen te proppen, anders moeten we met zijn allen gaan bidden dat WimLex geen gekke dingen gaat doen met zijn koningschap.