Sigarettenfabrikant betaalt voor leed

Sigarettenproducent Philip Morris heeft twee miljoen dollar betaald ter compensatie van de ernstige verminking, die een kind had opgelopen door een autobrand. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door een smeulende sigaret.

Het is voor het eerst dat Amerika's grootste sigarettenproducent in een dergelijk geval betaalt. Morris beweert nog altijd dat de schuld bij de moeder ligt. Immers heeft zij het kind zonder toezicht in de auto achtergelaten.

Er werd al jaren gediscussieerd over wie er nou schuldig was aan het ongeluk. De 21 maanden oude Shannon More zat achter in een buggie te slapen toen de auto vlam vatte. Haar moeder was even weg. Het meisje verbrandde voor driekwart en heeft geen vingers meer. Ze moest veel antibiotica innemen, waardoor ze een deel van haar spraakvermogen kwijtraakte en nu doof is.

Volgens de advocaten van de familie is de fabrikant verantwoordelijk. De sigaret had alleen maar tot het filter mogen afbranden en dan uit zichzelf moeten doven. Morris zegt het geld te hebben betaald uit mededogen.