FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 december 2001

Voetballers Zwolle betalen busreis

De voetballers van eerste divisie club FC Zwolle zullen voor de vaste groep fans de busreis betalen voor het Amstel Cup-duel met FC Groningen op 12 december. De fans van Zwolle kunnen het duel alleen met een verplichte buscombi-regeling bezoeken.

Vanwege de angst voor ernstige rellen rond de wedstrijd hebben de lokale autoriteiten de ontmoeting vastgesteld op woensdagmiddag en de buscombi verplicht gesteld.
Om toch van de steun van supporters verzekerd te zijn, hebben de spelers van de club uit de Gouden Gids Divisie besloten de busreis voor de vaste groep aanhangers te betalen. Ze hoeven nu alleen een toegangkaart te kopen.

'Irak is klaar voor grondoorlog'

De Iraakse vice-premier Tarek Aziz heeft gezegd dat zijn land klaar is voor een grondoorlog, mochten de Verenigde Staten Irak aanvallen.

De Amerikaanse president Bush dreigde vorige week Irak met een aanval, omdat het regime van Saddam Hoessein nog steeds weigert wapeninspecteurs van de Verenigde Naties toe te laten. Aziz zei in een interview dat de inspecteurs niet worden toegelaten omdat ze in het verleden als spion zouden hebben gefunctioneerd voor Amerika.

Aziz ontkent overigens enige betrokkenheid van Bagdad bij de aanslagen op 11 september. Sommige Amerikaanse regeringsfunctionarissen vermoeden dat Hoessein contacten onderhoudt met leden van het terroristische netwerk al-Qaeda van Osama bin Laden.

Playstation One tijdelijk uit de schappen

Sony heeft maandagavond bekendgemaakt dat het de verkoop van de PlayStation (One) voorlopig stop zet omdat de spelcomputers teveel cadmium bevatten.

De Nederlandse douane en de Inspectie Milieuhygiëne hebben bij enkele controles gesconstateerd dat er in de draden die bij de PlayStation geleverd worden een hoeveelheid cadmium zit die hoger dan de volgens de Nederlandse wet toegestane waarde ligt. Maar volgens beide instanties is de concentratie niet zo hoog dat het gevaar voor gebruikers van de populaire spelletjescomputer oplevert.

Sony verwacht dat half december de Playstation One weer gewoon in de winkels ligt, ditmaal met randapparatuur die wel is goedgekeurd. De verkoop van de Playstation 2 is niet getroffen door de actie van de Nederlandse overheid.

Geheim vervoersmiddel onthuld

Wout had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Misschien dat sommigen van jullie je nog wel de ophef kunnen herinneren eerder dit jaar over een geheim vervoersmiddel dat voor een soort revolutie zou gaan zorgen. De maker hiervan was hier al jaren mee bezig en dit 1-persoonsvervoersmiddel zou superzuinig en heel efficiënt zijn.

Op TIME.COM valt vandaag te lezen wat dit apparaat nou precies is. Het apparaat maakt gebruik van geavanceerde natuurkundige principes waardoor het erg makkelijk te besturen is, en het niet om kan vallen!

Het klinkt allemaal veelbelovend, het apparaatje zal volgend jaar voor $3000 op de markt komen.

Positie Verstappen wel zeker?

De FIA heeft de startlijst voor 2002 bekend gemaakt. Op deze lijst zijn alle teams te vinden met hun motoren voor 2002 en nog belangerijker hun coureurs van 2002. Opvallend is dat het Orange Arrows Cosworth team nog geen van haar rijders officieel op de lijst heeft staan. Ondanks dat Verstappen wel officieel getekend heeft voor het team uit Leafield.

Op de lijst zijn voor de rest weinig opvallende dingen te vinden. De teams van Prost en Minardi moeten echter nog het één en ander bekend maken. Verder is het team van Toyota er nieuw op te vinden en wel onder de naam Panasonic Toyota Racing. Het oude Benetton Renault team is te vinden onder de naam Mild Seven Renault F1 Team.

Jager schiet op vriend

kaas2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om de trend maar even voort te zetten: Een 62 jarige man is door zijn vriend in het been geschoten na een jachtpartij. De 40-jarige "dader" liep met het slachtoffer en twee andere vrienden naar de auto na een partijtje jagen. Plotseling werd het slachtoffer in zijn onderbeen geschoten. De schutter zegt niet te snappen hoe het geweer is afgegaan.

Mensdieren door middel van klonen

Hrun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Japan geeft toestemming om embryo's te kweken van mensen gecombineerd met dieren. Dit heeft Minister-President Junichiro Koizumi van Japan bekend gemaakt. De ministers willen dit toestaan zodat er dieren gekweekt kunnen worden die organen leveren voor transplantatie doeleinden ten behoeve van de mens. Tegenstanders zijn bang dat dit zal resulteren in gekloonde mens-dieren. Menselijke klonen blijven vooralsnog verboden.

Aanvallen op Arafat

Wurmie, vaag en Michael Wensing hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier Israëlische helikopters hebben maandagmiddag de onderkomens van de Palestijnse leider Arafat in de Gazastrook aangevallen en verwoest. Dat hebben getuigen gezegd. Arafat was daar niet aanwezig. Zeker tien raketten kwamen neer op verscheidene plaatsen in de Gazastrook. De straten van Gazastad waren vol met mensen die in paniek op de vlucht sloegen.

De helikopter-aanvallen waren een antwoord op de zelfmoordaanslagen op Israël dit weekend, waarbij 25 mensen om het leven kwamen. Een Israëlische regeringswoordvoerder zei dat de aanvallen zijn uitgevoerd om Arafat duidelijk te maken dat hij het terrorisme moet bestrijden.

De Israëlische Premier Ariel Sharon hield direct na zijn terugkomst van de Verenigde Staten verschillende top-ontmoetingen om zijn strategie te bepalen tegenover de Palestijnse aanvallen. Maandagavond zal hij via de televisie zijn acties toelichten. Volgens het Israëlische dagblad Haaretz zijn er bij de aanvallen geen gewonden gevallen.

Sita gaat solo en verlaat K-Otic

BIGMAMA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is bekend geworden dat Sita Vermeulen solo gaat. Op dit moment staat Sita op nummer 1 in de mega top 100 en de Wanadoo Top 40.

Sita is bekend geworden door het tv programma Starmaker van Yorin. Ze behoorde tot vandaag bij de populaire groep K-Otic waarmee zo al meer grote hits heeft gehad. Tijdens het programma werd bekend dat Sita een solo cd op mocht nemen. Dit is echter zo'n succes geworden dat nu is besloten dat zij helemaal solo gaat.

In Zweden heeft ze samen met een paar grote namen uit de platenindustrie een cd opgenomen die begin volgend jaar verkrijgbaar is. "Happy" de eerste single van dit album staat nu dus op nr 1 in Nederland,en ook in de rest van Europa is dit nummer populair.

Zeg die rickmans... wiesda?

Bent u nieuwsgierig wie het meest zinloze nieuws bij Fok! post of wilt u weten van wie u uw –10 heeft gehad, dan zou ik maar verder lezen. Ook als een middagje wilt flamen is dit het geschiktste topic op Fok! ervoor immers het is iemand van de fok!crew en daarop is flamen haast verplicht. Mensen die nieuwsgierig zijn mogen uiteraard ook even klikken op lees hier verder en mensen die niet nieuwsgierig zijn die klikken nu op een andere link.

Mannen gewond bij vossenjacht

Leif_erikson had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen weekend zijn twee inwoners van Leiden tijdens een vossenjacht zwaar gewond geraakt. De mannen deden mee aan de jacht met een mobiele zender in een auto. Toen de antenne op de auto door nog onbekende oorzaak een hoogspanningskabel raakte werden beide mannen geëlektrocuteerd.

Eén van hen is met derdegraads brandwonden opgenomen in het brandwondencentrum Beverwijk. De ander kon na behandeling van zijn brandwonden in het ziekenhuis naar huis. De auto brandde geheel uit.

Dat was dus best wel een spannend spelletje...

"Meisje van Nulde" was Rotterdamse

Zoals hier al gemeld heeft de politie de identiteit van het Meisje van Nulde weten te achterhalen. Op een persconferentie heeft het van de regio Noord- en Oost-Gelderland de informatie vanochtend met de pers gedeeld.

Het meisje blijkt afkomstig uit Rotterdam te zijn, 5 jaar oud te zijn geweest en Rowena Rikkers te hebben geheten. Haar identiteit kon worden achterhaald doordat de reconstructie van haar hoofd door mensen uit haar omgeving werd herkend. Haar naam was bovendien bij politieonderzoek op basisscholen naar voren gekomen.

Rowena woonde tot april van dit jaar bij haar ouders. Daarna woonde ze bij haar 25-jarige moeder en haar 32-jarige vriend. Het was begin augustus dat het meisje voor het laatst in leven was gezien. De moeder en haar vriend worden door de politie als hoofdverdachten beschouwd. Ze zijn namelijk sinds eind augustus spoorloos.

De politie vermoedt dat het tweetal in hun witte Mercedes-busje naar het buitenland is vertrokken.

Dit nieuws is ook door TheHolyOne, bianca en michael en Norush getipt, waarvoor dank.

Koeman nieuwe trainer van Ajax

Ronald Koeman is de nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdamse club heeft dit maandagmorgen bekend gemaakt.
Assistent van Koeman wordt oud-international Ruud Krol. Details over de overeenkomst worden maandag later op de ochtend bekend gemaakt.

Koeman (38) komt van Vitesse en volgt de donderdag ontslagen Co Adriaanse op. Vitesse geeft maandagmiddag uitsluitsel hoe het vertrek van de trainer wordt opgevangen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Edward Sturing, voorheen assistent van Koeman, tot het einde van het seizoen hoofdtrainer van Vitesse.

Ook dank aan TheHolyOne en kaas2000 voor het submitten van dit bericht.

Identiteit meisje van Nulde bekend

De identiteit van het meisje van Nulde is bekend. Het politieteam van de regio Noord- en Oost-Gelderland maakt later op de maandagochtend tijdens een persbijeenkomst meer bekend over het vermoorde meisje.

Over de identiteit en de manier waarop die is achterhaald, wil de politie voor het begin van de persconferentie niets loslaten.
Op 27 augustus werd op Strand Nulde bij Putten de romp van het meisje gevonden. Drie dagen later werd het hoofd van het meisje aangetroffen bij Hoek van Holland. Een handje werd in oktober bij Harderwijk ontdekt. DNA onderzoek leerde dat alle drie de lichaamsdelen bij elkaar hoorden.

Het rechercheteam heeft alle basisscholen in Nederland aangeschreven om informatie te krijgen over meisjes in de leeftijd van 5 tot 7 jaar die na de zomervakantie niet op meer school zijn verschenen. Ook werd een reconstructie van het hoofdje op tv openbaar gemaakt. Op de reconstructie kwamen ongeveer 600 reacties. Voorts liep het rechercheteam alle vermissingen in binnen- en buitenland na.

In november was het rechercheteam nog bezig met het natrekken van de verblijfplaats van veertig meisjes.

Rijk worden door een koninklijke naam

Het merkenbureau Shield Mark in Amsterdam biedt de winnaar van een prijsvraag een gratis merkenregistratie van de naam. Het bedrijf verwacht een hype rond de geboorte van de troonopvolger. Shield Mark denkt dat "commercieel en creatief Nederland massaal uitloopt om de naam van zo'n gebeurtenis te registreren".

Toen Maxima voor het eerst ten tonele verscheen, claimden binnen enkele dagen tientallen merken die naam. Dat gebeurde ook met de namen van kleermaker Gümüs, prinses Diana en Monica Lewinsky.

15 doden bij busbom in Haifa

TheFruitNerd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

15 Israeli's zijn omgekomen toen een palestijn zichzelf opblies in een lijnbus. De man trok de aandacht van de buschauffeur toen hij geen wisselgeld accepteerde. Kort daarna blies hij zichzelf op. Een tweede bus die daar vlak achter reed raakte ook beschadigd.

Hamas heeft inmiddels de verantwoordelijkheid voor de actie opgeeist.

Commando plannen aanval op Tora Bora

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bron binnen het Britse ministerie van defensie zei tegen de Sunday Times dat de soldaten van het 60-koppige SAS Sabre-eskader in samenwerking met Amerikaanse commando's een aanval op het complex bij Tora Bora voorbereiden.

De Britse troepen veroverden bij een eerdere poging om Bin Laden te pakken te krijgen vorige maand een grottencomplex ten zuiden van Kandahar. Daarbij vielen aan Afghaanse kant 18 doden, vier Britse commando's raakten gewond. "Wat we daar geleerd hebben is cruciaal", aldus de Britse defensiemedewerker. SAS-commandanten geven de informatie en ervaringen van die missie door aan officieren van de Amerikaanse Delta Force.

Twijfels over de aanwezigheid van Bin Laden in Tora Bora blijven er. Zaterdag zei de minister van buitenlandse zaken van de Noordelijke Alliantie, Dr Abdullah Abdullah, nog dat hij denkt dat Bin Laden niet bij Tora Bora zit, maar in het zuiden van het land. Volgens bronnen binnen de Britse en Amerikaanse ministeries van defensie zijn gebieden rond Kandahar en Tora Bora de beste opties. Het is echter ook mogelijk dat de terroristenleider Afghanistan al verlaten heeft.

Proces tegen organisators fatale boottocht

In Zwitserland staan vanaf vandaag acht mensen terecht die medeverantwoordelijk worden gehouden voor een ongeluk met een groep wildwaterkanoërs in 1999. De acht wordt verweten nalatig, ondeskundig en slecht voorbereid te zijn geweest.

Tijdens de canyoningtocht kwamen van de 53 mensen er 21 om het leven. Een vloedgolf verraste de opvarenden. De omgekomen slachtoffers kwamen uit Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en Zwitserland.

Amerikaanse acteurs tegen buitenlandse films

Honderden Amerikaanse acteurs hebben gisteren gedemonstreerd tegen de buitenlandse filmindustrie. De betoging richtte zich met name tegen Canada. Het buurland zou veel filmproducenten over de grens lokken met subsidies. Daardoor zou de Amerikaanse filmindustrie steeds meer worden bedreigd. Morgen biedt de organisatie van de demonstratie het Amerikaanse ministerie van Handel een petitie aan met 80 duizend handtekeningen. Daarin wordt de overheid gevraagd in te grijpen.

Treinverkeer Rotterdam-Dordrecht vertraagd

Eigenlijk geen nieuws maar wel handig om te weten:

Het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht ondervindt vandaag hinder van extra werkzaamheden aan het spoor. Reizigers moeten de hele dag rekening houden met een vertraging van ongeveer dertig minuten. Dat heeft de Railverkeersleiding in Utrecht gemeld. Door de werkzaamheden rijden er tussen Dordrecht en Rotterdam minder treinen. De NS zetten bussen in. De internationale treinen en de intercity's rijden wel volgens het normale traject.

Meer verkrachtingen boven water in A'dam

In Stadsdeel Westerpark in Amsterdam zijn naast de meervoudige verkrachting van een dertienjarig meisje, nog twee groepsaanrandingen verzwegen. Begin vorig jaar werd een zwakbegaafd slachtoffer mishandeld en misbruikt door een groep van veertien jongens. Het incident werd in eerste instantie in de doofpot gestopt, maar kwam later alsnog naar buiten.

In een officieel evaluatierapport staat nu dat er in dezelfde tijd twee vergelijkbare gevallen zijn geweest en stilgehouden. In alle gevallen zouden Marokkaanse jongens verantwoordelijk zijn geweest. Toenmalig stadsdeelvoorzitter Voster weigert commentaar.

Vliegtuigspotters nog steeds vast

Maikel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al sinds 8 november zit een groep vliegtuigspotters vast in Griekenland. De groep bestaat uit 12 Britten en 2 Nederlanders, die met een georganiseerde spottersreis van het Engelse Touchdown Tours naar Griekenland zijn gegaan, om daar verschillende bases te bezoeken. Ze hadden een schriftelijke uitnodiging van de Griekse luchtmacht, maar werden toch opgepakt op verdenking van spionage. Na een week in een politiecel verbleven te hebben, werd de groep naar een strenge Griekse gevangenis gebracht, waar de omstandigheden belabberd zijn. Keer op keer zegt de Griekse rechterlijke macht meer tijd nodig te hebben om een beslissing te nemen in deze zaak. De voorzitster van het Europees parlement, de Britse minister-president en de Nederlandse en de Britse ministers van buitenlandse zaken oefenen druk uit op de Griekse regering om de spotters vrij te laten, maar vooralsnog zit de groep nog vast.

Lees meer hierover op de speciaal opgezette website

Winkeliers jagen op stelende hond

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een grote zwarte labrador die het vooral op koekjes en snoep heeft gemunt, blijkt de plaaggeest van de winkeliers in de Britse plaats Glenrothes. Om de hond geen kans meer te geven toe te slaan, is de bewaking in het winkelcentrum verscherpt.

De hond begon in de zomer met zijn rooftochten. Zijn buit bestaat meestal uit zakken met koekjes en snoep. Volgens het winkelpersoneel gaat het dier zeer snel te werk. Hij rent de winkel binnen en voordat ze het in de gaten hebben is hij al weer met de buit vertrokken. Het is niet duidelijk of de labrador op eigen houtje opereert of dat hij is gedresseerd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.