Commando plannen aanval op Tora Bora

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bron binnen het Britse ministerie van defensie zei tegen de Sunday Times dat de soldaten van het 60-koppige SAS Sabre-eskader in samenwerking met Amerikaanse commando's een aanval op het complex bij Tora Bora voorbereiden.

De Britse troepen veroverden bij een eerdere poging om Bin Laden te pakken te krijgen vorige maand een grottencomplex ten zuiden van Kandahar. Daarbij vielen aan Afghaanse kant 18 doden, vier Britse commando's raakten gewond. "Wat we daar geleerd hebben is cruciaal", aldus de Britse defensiemedewerker. SAS-commandanten geven de informatie en ervaringen van die missie door aan officieren van de Amerikaanse Delta Force.

Twijfels over de aanwezigheid van Bin Laden in Tora Bora blijven er. Zaterdag zei de minister van buitenlandse zaken van de Noordelijke Alliantie, Dr Abdullah Abdullah, nog dat hij denkt dat Bin Laden niet bij Tora Bora zit, maar in het zuiden van het land. Volgens bronnen binnen de Britse en Amerikaanse ministeries van defensie zijn gebieden rond Kandahar en Tora Bora de beste opties. Het is echter ook mogelijk dat de terroristenleider Afghanistan al verlaten heeft.