FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 23 januari 2001

Gallagher wil Backstreet Boys dood

Als het aan Noel Gallagher (Oasis) ligt, mogen de Backstreet Boys allemaal de kogel krijgen. De Britse gitarist is sowieso geen fan van Amerikaanse muziek: in Amerika hebben ze geen smaak, vindt hij.

Deze provocerende uitspraken van Gallagher kwamen tijdens een persconferentie naar boven. Op de vraag waarom Engelse artiesten het in Amerika niet maken, gaf Noel het koele antwoord: "Amerikanen hebben een slechte smaak, vandaar de Backstreet Boys." Maar daar bleef het niet bij. "Ze kunnen niet zingen, spelen en dansen. Hun nummers zijn waardeloos", aldus de Oasis-gitarist.

Noel had nog meer kritiek op de jongensband: het is de schuld van de Backstreet Boys dat kinderen een slecht gebit hebben. De Amerikaanse jongensband promoot namelijk frisdranken.

Tower Bridge verkeert in gevaar

De beroemde Londense Tower Bridge verkeert in ernstig gevaar. De beroemde brug, die als één van vele bruggen de Noord- en Zuidoever van de Thames met elkaar verbindt, loopt vrijwel zeker grote schade op door een nieuwe heffing voor verkeer dat de City in wil rijden.

Burgemeester Ken Livingstone wil automobilisten laten betalen om de stad in te mogen. De eigenaar van de Tower Bridge, de Corporation of London, vreest dat veel sluipverkeer de brug gaat gebruiken om aan de heffing te ontkomen.

De nieuwe heffing houdt in dat voor iedere personenauto die overdag de stad ingaat f 17,50 per dag wordt betaald. Op het niet betalen van de heffing komt een boete te staan van 350 gulden. Vrijstelling wordt alleen verleend aan invaliden, taxi's en hulpdiensten.

Automobilist woest door sneeuwbal

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een automobilist is zondag door het lint gegaan toen hij doelwit was van jongelui die sneeuwballen aan het gooien waren.

Een en ander speelde zich af nabij het schoolplein van de Prins Willem-Alexanderschool. De automobilist werd kwaad, stapte uit en sloeg vervolgens een 21-jarige Barneveldse en een 16-jarige Barnevelder in het gezicht. Beide slachtoffers zeggen echter niets met het sneeuwballengevecht te maken te hebben. Het duo deed aangifte bij de politie. De 21-jarige moest onder behandeling van een arts worden gesteld. De politie stelt dat de dader bekend is. Hij wordt binnenkort op het matje geroepen om tekst en uitleg te doen.

Hetzelfde geldt voor een automobilist die maandagochtend sneeuwballen om zijn oren kreeg van scholieren van de technische school. De man stapte uit en sloeg een jongeman uit Voorthuizen twee keer in zijn gezicht. Het kenteken van de auto waarin de dader reed, is bij de politie bekend. Ook hij moet zich binnenkort verantwoorden.

Moeder geeft stelende kinderen aan

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een in het asielzoekerscentrum in Gasselte verblijvende vrouw heeft vorige week zondagavond haar twee zoons van 13 en 15 jaar aangegeven bij de beveiliging van het centrum. Dit nadat de jongens met een videorecorder waren thuisgekomen. De politie heeft daarop het tweetal aangehouden. Het apparaat bleek te zijn gestolen uit zorgcentrum Borgerhof aan de Grote Brink in Borger.

Naschrift redactie: Op dit moment staat de discussie over criminaliteit onder asielzoekers hoog op de politieke agenda. Uit bovenstaand bericht blijkt dat de asielzoekers zelf ook in staat zijn om -in hun moeilijke situatie- normen en waarden in ere te houden.

Internetvondst mee in graf

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 54-jarige uitvinder Jan Sloot uit Nieuwegein heeft met zijn overlijden in juli 1999 een belangrijke internetvinding mee zijn graf in genomen. Dat zegt voormalig Philips-topman Roel Pieper, die een miljoen gulden in het project heeft gestoken.

Sloot ontwikkelde een techniek die de distributie van videobeelden op internet duizend keer zou versnellen. De Nieuwegeinse uitvinder hield de vinding angstvallig geheim en bewaarde de benodigde broncode in een kluis. Begin juli 1999 werd een hartaanval hem fataal. Pieper en andere investeerders slaagden er nadien niet in de kluis met de geheime techniek op te sporen.

De financiering voor de nieuwe techniek was volgens Pieper al rond. Hij had een andere investeerder gevonden en enkele grote bedrijven, waaronder ABN Amro, waren bereid er geld in te stoppen.

Philips was volgens Pieper niet in de vinding geïnteresseerd. Daarop besloot de hoogleraar e-commerce aan de universiteit van Twente zelf met het project aan de slag te gaan. De weduwe van Sloot bevestigt dat de broncode nog altijd niet is gevonden.

Koninklijk kerstdrama

Bij deze vraag ik de Fokkers een minuutje stilte in acht te nemen bij het lezen van onderstaand verhaal

De labrador van prinses Mathilde, de echtgenote van de Belgische kroonprins Filip, heeft zich met kerstmis per ongeluk verhangen aan een deurklink, zo is nu pas bekend geworden.

De prinses had het dier met de riem aan de klink vastgemaakt in de veronderstelling dat het personeel hem in de gaten zou houden. Dat gebeurde echter niet en het dier raakte op fatale wijze verstrikt.

Condooms verplicht bij vreemdgaan

Als het aan de gouverneur van de Indonesische proivincie Irian Jaya ligt wordt het gebruiken van een condoom bij sex buiten het huwelijk binnenkort verplicht. Er komt zelfs een wet die dit moet regelen, overtreders zullen gestrafd worden.

De maatregel is bedoeld om de verspreiding van AIDS tegen te gaan. De provincie heeft het hoogste aantal HIV-geinfecteerden; bijna 125 mensen per 100.000, wat weer 25 keer het nationale gemiddelde is.

Nederland smult van reclamefolders

Het imago van reclamefolders is slecht, maar wij Nederlanders blijken in de praktijk gewoon te smullen van al de huis-aan-huis-troep die dagelijks in de brievenbus valt. Dit heeft het AD laten onderzoeken.

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat je veel geld bespaart met het lezen van al die folders. 64 procent leest ze nog dezelfde dag, 40 procent staat bij wijze van spreken onder de brievenbus de folders op te vangen, om even later gretig de laatste aanbiedingen door te spitten

De gemiddelde Nederlander krijgt wekelijks zo'n dertig folders in de bus.

Ericsson de eerste met Bluetooth

Fear! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ericsson komt als eerste met Bluetooth. Bluetooth is een PAN (Personal Area Network) bedoeld voor draadloze speeltjes zoals een headset voor je GSM.

Omdat Ericsson bang is afgetroeft te worden (wat al gebeurd is met WAP, door Nokia, zo zegt VNUNet) zijn ze nu de eerste met een Bluetooth toepassing in de vorm van de al eerder genoemde headset. Zender en ontvanger zijn op dit moment geschikt bevonden voor de T28 en R320(SmartPhone).

Mexicaanse agent kruisigt zichzelf

Een Politieagent uit Mexico City heeft maandag z'n eigen mond dichtgenaaid en een ander heeft geprobeerd zichzelf te kruisigen, door een spijker door de palm van z'n hand te jagen. Ze deden dit uit protest tegen hun, naar men zegt, onterechte ontslagen.

Jose Gonzalez, die beweert dat hij en negen collega's zijn ontslagen door een corrupte officier, liep door de straten van Mexico City, met een houten kruis op z'n rug, alvorens het grootste plein van de hoofdstad te bereiken voor z'n rituele kruisiging.

Terwijl horden nieuwsgierige mensen zich verzamelden, begon Humberto Vazquez met een nijlondraad z'n mond dicht te naaien. De autoriteiten kwamen opdagen en boden aan om te praten, pas nadat Vazquez z'n collega aan het geïmproviseerde kruis probeerde te nagelen.

"We gaan naar het ministerie om te praten," zei Vazquez door z'n dichtgenaaide lippen. "We zien wel wat er gebeurt." Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid van Mexico City was niet beschikbaar voor commentaar.

NS-directie: ultimatum nooit ontvangen

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben maandag geen reactie gegeven op het ultimatum dat personeelscollectieven aan de directie hadden gesteld. Kort na het middaguur liet een NS-woordvoerster weten dat de directie officieel geen ultimatum heeft ontvangen.

Het collectief Arnhem, dat verklaarde namens alle vijftien personeelscollectieven te spreken, verspreidde maandagmorgen een bericht waarin het melding maakte van een eisenpakket dat het naar de raad van bestuur van NS zou hebben gestuurd, met een ultimatum dat om 12.00 afliep. Als de directie niet aan de wensen van de collectieven tegemoet zou komen, zouden vanaf maandag 29 januari publieksvriendelijke acties volgen.

Groenendaal sluit wereldbeker in stijl af

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Richard Groenendaal heeft de wereldbeker in stijl afgesloten. De wereldkampioen won de laatste wereldbekerwedstrijd. In het Franse Pontchateau bleef hij Petr Dlasek en Daniele Pontoni voor. Het was zijn derde zege in de wereldbeker van het seizoen; de Rabobank-renner won eerder al in Italië en Luxemburg. Drie weken geleden won Groenendaal ook al het Superprestige-klassement.

Nu alleen de wereldtitel nog!

Dood via babbelbox

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Tilburgse liefdesnestje waar hij 's nachts via de babbelbox was uitgenodigd, trof student Marco B. (24) niet de verwachte Cynthia aan. Daar lag de naakte Cees van de Wiel (48), die zich aan de telefoon als vrouw had voorgedaan. Een paar uur later was hij dood. Na in eerste instantie toch met Cees gevreeën te hebben, ging Marco door het lint, toen Cees Marco bleef lastig vallen. Marco pleegde de moord met een mes dat hij in een keukenlade vond.

Marco B., student bedrijfskunde in Rotterdam, ontmoette gisteren weinig sympathie bij de Bredase officier van justitie mr. R. de Brouwer. Hij eiste twaalf jaar gevangenisstraf. Tot ruim een jaar na het bloedbad dat hij in de nacht van 18 april 1999 in de Tilburgse flat aanrichtte, heeft B. uit handen van de politie weten te blijven, ook al had hij de moord aan vrienden opgebiecht.

Intussen werd, als gevolg van een schrijnende misser bij de dna-profielvergelijking, acht maanden lang een 27-jarige Somalische asielzoeker voor de moordenaar gehouden totdat B. zich bij de politie meldde.

Marie (97) slaagt voor rijbewijs scootmobiel

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Haar 'rijbewijs' krijgt ze pas aan het einde van deze week, maar de eerste rondjes heeft Marie Christiaens-Cornelis uit Kloosterzande al gereden. De 97-jarige bewoonster van het woonzorgcentrum Antonius is geslaagd voor haar 'examen' en mag nu een zogenoemde scootmobiel besturen.

Tijdens één van haar laatste lessen reed Marie onlangs van het woonzorgcentrum naar de voetbalvelden en de gymzaal in Kloosterzande. "Ik ben uiterst voorzichtig", verklaart ze. "Dat ben ik altijd geweest. Ik heb dertig jaar lang, tot mijn 95e, auto gereden en nooit brokken gemaakt. Dat ben ik nu met deze scootmobiel ook niet van plan."

Directeur René van den Kieboom van Antonius is bijzonder trots op de bewoonster van 'zijn' woonzorgcentrum. "Geweldig, als je dat op die leeftijd nog kunt. En met zo'n scootmobiel mag je gewoon op de openbare weg. Het karretje heeft drie wielen, één voor en twee achter, een claxon en loopt op een accu. Voor mensen die op die leeftijd nog net zo goed zijn als mevrouw Christiaens is het een prachtige uitvinding."

De kracht van een lach

Dat lachen goed is voor je gezondheid wisten we al. Het biedt geestelijke en lichamelijke ontspanning: duidelijk! Maar dat een lach ook kan voorspellen of je slaagt in de toekomst is iets nieuws. Amerikaanse onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat vrouwen van 21, die echt spontaan lachen op hun schoolfoto, hoogtswaarschijnlijk een goede toekomst tegemoet gaan.

De onderzoekers hebben 111 foto's bekeken van een studentes uit Ohio, gemaakt tussen 1958 en 1960. De ontdekking geldt overigens niet voor mannen. Uit onderzoek onder afgestudeerde Westpoint-mariniers bleek juist dat de meest lachende mariniers later minder kinderen kregen en een minder hoge positie bereikten.

Zwervers 'onder dak' met gratis e-mail

Daklozen zijn in de gemeente Groningen voortaan allemaal onder dak. Digitaal althans, want maandag is daar een project begonnen om dak- en thuislozen te laten profiteren van internet en hen voor familie en kennissen altijd bereikbaar te maken.

De dak- en thuislozen kunnen, waar ze ook zijn, altijd een kijkje nemen of er ook een e-mailtje voor hen is binnengekomen op hun gratis e-mailadres. Het project Digidak werd officieel geopend door minister Van Boxtel van Grote Stedenbeleid. Dat gebeurde tijdens een bezoek aan het Ommelanderhuis, een opvangplaats voor dak- en thuislozen.

Digidak moet ervoor zorgen dat dak- en thuislozen dankzij een eigen e-mailadres niet meer 'administratief zoekraken' en digitaal contact kunnen houden met het thuisfront, zei een woordvoerder. In het Ommelanderhuis kunnen ze via een computer het internet op.

Een van de Groningse daklozen bood de minister bij de opening met enige trots zijn nieuwe visitekaartje aan, met daarop afgedrukt zijn fonkelnieuwe e-mailadres. De minister gaf zijn eigen visitekaartje in ruil terug, maar hij moest wel bekennen dat op zijn eigen kaartje geen e-mailadres stond afgedrukt. Dat werd er later daarom maar met de hand aan toegevoegd. In totaal doen er aan het project 150 daklozen mee.

Vrouwelijke zege rally Parijs-Dakar

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een vrouw de marathonrally Parijs-Dakar op haar naam geschreven. De 38-jarige Duitse Jutta Kleinschmidt deed er, rijdend in een Mitsubishi Pajero, 70.42'06 uur over om van de Eiffeltoren naar Lac Rosé te rijden. Ze won de monsterrally nadat de man die op dat moment aan kop lag, een tijdstraf van een uur had gekregen.

Vrouwen kunnen dus toch rijden?

Leden Falun Gong steken zich in brand

Op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking hebben vijf leden van de verboden religieuze beweging Falun Gong zich in brand gestoken. Een van hen is overleden, zo meldt het persbureau Nieuw China.

De actie vond plaats aan de vooravond van het Chinese nieuwjaar. Vier vrouwen en een man namen er aan deel. Ze overgoten zichzelf met benzine en staken zich vervolgens in brand. Een van de vrouwen overleed aan haar verwondingen. De overige vier zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De Chinese politie houdt met grote regelmaat leden van de beweging aan. Op het plein demonstreert de groep vaak tegen het verbod van de organisatie.

Falun Gong combineert Chinese ademhalingstechnieken met ideeën uit het boeddhisme en andere religies. Zij zegt in de wereld honderd miljoen aanhangers te hebben. Falun Gong vroeg in oktober de internationale gemeenschap een einde te maken aan de vervolging door de Chinese regering. Peking had toen aangekondigd de druk op! de aanhangers van de organisatie te vergroten.

Bush stopt fondsen abortus

Lesbian Girl en Change hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse president Bush heeft maandag alle financiële bijdragen van de overheid aan organisaties die zich inlaten met abortus stopgezet. Dit betekent dat ook VN-programma's die abortus als een aanvaardbare vorm van gezinsplanning zien, geen cent meer van Amerika zullen krijgen.

Bush had de maatregel al voor zijn inauguratie van zaterdag aangekondigd. Hij geld voor binnenlandse - en buitenlandse organisaties.

Bush keert hiermee terug naar de anti-abortuspolitiek van Ronald Reagan, die de regeling in 1984 invoerde. Bush' vader George H.W. Bush hield deze in stand. Pas onder de democratische president Clinton kregen organisaties die zich niet tegen abortus uitspreken weer geld.

Baby in auto geboren

Toen een vrouw in Helmond opeens weeën voelde rende ze met haar man naar de auto om naar het ziekenhuis te rijden. Verder dan een parkeerplaats kwamen ze niet, zonder verloskundigen werd het kind in de auto geboren.

Vader belde om een ambulance en zette de auto uit het zicht van de openbare weg. Even later voelde de vrouw het hoofdje al naar buiten komen en begon te persen. Het kindje werd naar het ziekenhuis gebracht. In de haast waren de kersverse ouders helemaal vergeten te kijken of het nou een jongen of een meisje was...

Met dank aan zieggezaggejantje voor de tip

Jennifer Lopez verdient het best

De Latijns-Amerikaanse actrice en zangeres Jennifer Lopez heeft een leuk recordje op haar naam staan: ze is volgens ingewijden in het al zo rijke Hollywood de best verdienende Latijns-Amerikaanse artieste ooit.

Lopez heeft haar inkomsten onder andere zien stijgen door een aantal top 10 hits en films. Onlangs tekende ze een contract voor de film The Wedding Planner. De romantische comedy levert haar 22 miljoen gulden op.

Michael Jackson laat baard implanteren

In het verleden heeft Michael Jackson al aardig wat aan zijn gezicht laten verbouwen. Na het bleken van zijn huid, diverse nose-jobs en het aanbrengen van permanente eyeliner heeft hij nu baardharen laten implanteren.

Wacko Jacko, die door sommigen wordt gezien als een schandelijk product van cosmetische chirurgie, vond zichzelf er niet mannelijk genoeg uitzien. Daarom heeft hij op zijn kin en bovenlip een baard laten aanbrengen. Dat aanbrengen gebeurde op dezelfde manier waarop haar op de hoofdhuid meestal wordt geïmplanteerd.

De Kast wil makers parodie vervolgen

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het management van de Friese band de Kast heeft Slimme Schemer en Tido een ultimatum gesteld om te voorkomen dat het nummer 'Jelle' wordt uitgebracht. De Kast wil niet dat de groep geld verdiend aan de roem die de band heeft opgebouwd.

Als de platenmaatschappij niet voor dinsdag 17.00 uur op het ultimatum ingaat stapt de groep naar de rechter. Het liedje gaat over een fan die geobsedeerd is door zanger Syb en uiteindelijk met zijn zwangere cavia het Tjeukemeer inrijdt. Het is een parodie op 'Stan'

Overigens kon Syb wel lachen om het nummer van de Groningse studenten, dat vrijdag in een eerste oplage van tienduizend stuks wordt verkocht.

Managers in Nederland hebben vaak last van een gebrek aan gevoel voor humor
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.