Dood via babbelbox

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Tilburgse liefdesnestje waar hij 's nachts via de babbelbox was uitgenodigd, trof student Marco B. (24) niet de verwachte Cynthia aan. Daar lag de naakte Cees van de Wiel (48), die zich aan de telefoon als vrouw had voorgedaan. Een paar uur later was hij dood. Na in eerste instantie toch met Cees gevreeën te hebben, ging Marco door het lint, toen Cees Marco bleef lastig vallen. Marco pleegde de moord met een mes dat hij in een keukenlade vond.

Marco B., student bedrijfskunde in Rotterdam, ontmoette gisteren weinig sympathie bij de Bredase officier van justitie mr. R. de Brouwer. Hij eiste twaalf jaar gevangenisstraf. Tot ruim een jaar na het bloedbad dat hij in de nacht van 18 april 1999 in de Tilburgse flat aanrichtte, heeft B. uit handen van de politie weten te blijven, ook al had hij de moord aan vrienden opgebiecht.

Intussen werd, als gevolg van een schrijnende misser bij de dna-profielvergelijking, acht maanden lang een 27-jarige Somalische asielzoeker voor de moordenaar gehouden totdat B. zich bij de politie meldde.