Marie (97) slaagt voor rijbewijs scootmobiel

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Haar 'rijbewijs' krijgt ze pas aan het einde van deze week, maar de eerste rondjes heeft Marie Christiaens-Cornelis uit Kloosterzande al gereden. De 97-jarige bewoonster van het woonzorgcentrum Antonius is geslaagd voor haar 'examen' en mag nu een zogenoemde scootmobiel besturen.

Tijdens één van haar laatste lessen reed Marie onlangs van het woonzorgcentrum naar de voetbalvelden en de gymzaal in Kloosterzande. "Ik ben uiterst voorzichtig", verklaart ze. "Dat ben ik altijd geweest. Ik heb dertig jaar lang, tot mijn 95e, auto gereden en nooit brokken gemaakt. Dat ben ik nu met deze scootmobiel ook niet van plan."

Directeur René van den Kieboom van Antonius is bijzonder trots op de bewoonster van 'zijn' woonzorgcentrum. "Geweldig, als je dat op die leeftijd nog kunt. En met zo'n scootmobiel mag je gewoon op de openbare weg. Het karretje heeft drie wielen, één voor en twee achter, een claxon en loopt op een accu. Voor mensen die op die leeftijd nog net zo goed zijn als mevrouw Christiaens is het een prachtige uitvinding."