FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 september 2000

Tuut tuut! Peeeep!!!!

Het is alweer 2,5 weken geleden dat Maaike en ik landden op Las Americas Airport, Santo Domingo. Na een week in een wat minder comfortabel appartement zijn we nu alweer ruim een week in een heel mooi studiootje in het hart van de Ciudad Colonial. Het is goed toeven hier! Volgend weekend gaan we de noordkust eens bekijken en een weekendje uitblazen op het strand van Las Terrenas, een van de mooiere stranden van de Dominicaanse Republiek.
In deze editie van mijn column ga ik wat meer vertellen over het vervoer en het verkeer in Santo Domingo en omstreken...

6 cent extra accijns op benzine

het kabinet zal op Prinsjesdag bekend maken dat ze nog eens 6 cent extra accijns op een liter benzine gaan heffen. De maatregel zal op 1 januari in gaan en het gaat onder de noemer "een verhoging van de BTW en de aanpassing van de accijns aan de inflatie".

De prijs van een liter Euro-loodvrij zal dan uitkomen op ƒ2,66. VVD en CDA vinden deze prijsstijging onaanvaardbaar en eisen dat het kabinet afziet van de accijnsverhoging.

Daar gaan we weer .

‘De Octopus’ mogelijk niet uitgezonden

De Octopus is de nieuwe serie van de wereldberoemde Italiaanse televisiefilm De Octopus (La Piovra). In deze film strijden rechters tegen de maffia en worden als helden afgebeeld. Volgens rechte politici bevat deze film echter te veel linkse politiek en dit zien zij als reden om de film niet uit te zenden.

Na een radio uitzending waarin een van de belangrijkste spelers van De Octopus, Remo Girone, aangaf dat hij links is en dat hij geloofdt dat De Octopus altijd een links geweten heeft gehad, begon een woedende aanval van rechtse politici, die onder andere zeiden dat de serie een pure aanval op de centrumrechtse coalitie is. De acteur was geschrokken van de felle reacties. "Het ging alleen maar om een persoonlijke reactie van me, maar de film is objectief. Hij verdedigt universele waarden" zei hij.

Gezien de enorme invloed van de politiek op de televisie in Italië zal de televisieserie waarschijnlijk sterk aangepast worden als ze nog uitgezonden wil worden.

Hoegaarden geplunderd

Hoegaarden, het bekende Belgische bierdorp, kampt met een groot probleem. Souvenirs verdwijnen massaal, van Hoegaarden bierglazen tot aan verkeersborden toe. Burgemeester Frans Huon vermoedt dat de items in de zakken en tassen van toeristen, die in grote getallen Hoegaarden bezoeken verdwijnen.

De Hoegaarden-brouwerij ontvangt jaarlijks tussen de 25.000 en 30.000 bezoekers. In Taverne Kouterhof, verbonden aan de Hoegaarden-brouwerij verdwijnen ook dagelijks vele van de karakteristieke hoekige Hoegaarden bierglazen. "Vooral oude items die niet meer worden gemaakt. We hebben hier in de Taverne alle oude flessen, glazen en bierkruiken vast moeten lijmen, omdat ze anders verdwijnen" vertelt hoofd rondleiding Guy Fransen.

Gewonden op kermis

Door een ongeval met een kermisattractie in de Australische stad Adelaide zijn zeker 37 gewonden gevallen, waarvan er drie personen slecht aan toe zijn.

Volgens de politie stortte een deel van de 'Spin Dragon' in. Deze attractie die bestaat uit twee draaiende armen die een enorme 'bank' in hoog tempo over de kop laat gaan. Het gevaarte viel op de rij mensen die stonden te wachten voor een ritje. De precieze oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.



Racistische sms'jes

Duitse neonazi's hebben een nieuwe manier ontdekt om hun racistische denkbeelden te verspreiden. Ze gebruiken het short message system (sms) om hun gestoorde racistische, opruiende teksten te verspreiden.

Dat meldt het Duitse nieuwsmagazine Focus, dat zich beroept op een intern bericht van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst. De neonazi's sturen hun racistische berichtjes voornamelijk naar buitenlanders in Duitsland. De mobiele nummers van hun slachtoffers halen ze uit telefoonboeken en van internet. Ze versturen de racistische berichten vanaf neonazi-sites op internet omdat op die manier niet kan worden achterhaald wie de afzender is van het sms'je.

Krakers vrijgesproken

De drie krakers van het pand van Adams Rent A Car op de hoek Nassaukade/Kinkerstraat zijn vrijdag vrijgesproken. De politierechter noemde de ontruiming, die op 18 juni plaats vond niet rechtmatig. Het openbaar ministerie (OM) heeft niet kunnen aantonen dat de ruimte in gebruik was.

De krakers troffen al anderhalf jaar eerder, bij een vorige (ook mislukte) poging het pand te kraken hetzelfde aan als dit keer: stoffig kantoormeubilair, spinrag, een schilderij en zeventig kartonnen dozen, waarvan vijf gevuld met oude archieven. De poltierechter T. van Os van den Abeelen vond dit een reden om het vermeende ‘administratieve gebruik’ van het pand in twijfel te trekken. ''Het wijst meer op een poging om inkijk in het pand te belemmeren.''

Thunderbirds are back

scarefreak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De legendarische sf-poppenserie Thunderbirds is terug op de buis. Vanaf vandaag brengt de BBC de helden uit de zestiger jaren in een digitaal gerestaureerde versie.
Thunderbirds is één van de meest succesvolle series van de BBC. Volgens een inschatting van de Britse omroep hebben meer dan 100 miljoen mensen het programma in de afgelopen veertig jaar bekeken.

Verslaafden en nieuwsgierigen hebben zeven jaar op deze nieuwe ronde moeten wachten en kunnen vannavond op BBC2 om 18.25 hun hart weer ophalen.



UPC registreert vreemde domeinnamen

ArchAngel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabelinternet-bedrijf UPC heeft zeer vreemde domeinnamen geregistreerd.. Het betreft:

http://www.fuckexcitechello.nl
http://www.excitechellosucks.nl
http://www.excitechellosux.nl
http://www.excite-chellosucks.nl
http://www.excite-chellosux.nl

Als je de domeinnamen controleerd (bij http://www.domain-registry.nl/) zie je dat ze inderdaad door UPC zelf zijn geregistreerd..

Zijn ze dan zo bang voor hun klanten?
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.