FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 september 2000

Penis afgesneden voor parlement

Een 34-jarige Peruaan heeft voor deuren van het parlementsgebouw in Lima zijn penis afgesneden.
De man uit Lima was naar het parlement gegaan, waar hij een verzoekschrift wilde afgeven om werk te krijgen. Toen hem de toegang werd geweigerd, liet hij zijn broek zakken, haalde een mes tevoorschijn en sneed hij zijn geslachtsorgaan eraf, op anderhalve centimeter na.

De man werd snel overgebracht naar een ziekenhuis, waar een spoedoperatie werd uitgevoerd. Artsen hebben het lichaamsdeel in allerijl weer vastgezet en noemden de situatie van de man bevredigend.

Pardon?

Een dikke pluim voor drie jongens

Drie jongens uit het Sint Anne Gasthof, opvangcentrum voor moeilijk opvoedbare kinderen in het Zuid-Limburgse Bunde konden hun ogen moeilijk geloven toen zij een een tas met ƒ30.000 op een bankje voor de Oude Kerk in hun woonplaats vonden. De jongens zorgden ervoor dat dit fortuintje terugkwam bij de rechtmatige eigenaar.

Zakenman Huub Gillissen uit Heerlen, eigenaar van de tas, vergat het op de bank na dat hij samen met zijn vrouw daar zat te wachten op een vleesbuffet voor een bruiloft. "Toen de spullen arriveerden zijn we eigenlijk direct opgestaan. In de haast ben ik die tas vergeten. Stom, stom. Pas na anderhalf uur kwam ik erachter!" vertelde hij.

"Een dikke pluim voor die jongens", aldus Gillissen, die alle dertig pupillen van het internaat nu een overheerlijke barbecue in het vooruitzicht heeft gesteld en bovendien de drie eerlijke vinders een gepast vindersloon beloofde.

Internetlek van kredietgegevens

Door een ernstige beveilingingslek bij IDM Bank en Finata Bank (dochterbedrijven van ABN Amro), hebben de kreditgegevens van ruim 130.000 klanten vrijwel open en een bloot op Internet gestaan.

Het lek is ontdekt door Ted van der Veen, een freelance Internet-programmeur uit Veenendaal. Hij stuitte bij toeval op een 'slordigheidje' van de systeembeheerders van de twee banken. De bestanden met klantgegevens waren in beide gevallen niet beveiligd met een wachtwoord. "Binnen een halve minuut kon ik van ruim 130.000 Nederlanders zien hoeveel geld ze geleend hebben en of ze een betalingsachterstand hebben", aldus Van der Veen.

Na het lek te hebben ontdekt nam Van der Veen contact op met de banken. "Ik heb eerst het beveiligingsprobleem opgelost en vervolgens de systeembeheerder op de hoogte gebracht. Toen ik hem wat gegevens voorlas, werd het heel stil aan de andere kant van de lijn..."

Ach ja, het is ook familie van Dé Bank .

Wereldhaven festival in Rotterdam

Dit weekend vindt in Rotterdam het Wereldhaven festival plaats. Het festival heeft dit jaar als thema 'De grenzeloze haven'. Tijden het Wereldhaven festival is er veel te doen in de stad. Vooral langs de haven zijn veel verschillende activiteiten georganiseerd.



Langs het water in het centrum van Rotterdam kan men kijken naar verschillende havenactiviteiten. Ook zijn er allerlei doe-activiteiten (je kunt bijvoorbeeld per pendelboot vanuit de stad naar de landtong van Rozenburg, waar onder meer de grote havenbedrijven, zeeschepen van formaat en de unieke sluiting van de stormvloedkering te bewonderen zijn), muziek en optredens en voor wie honger heeft, talloze kraampjes met (internationale) hapjes en drankjes.

Het programma van de Wereldhaven festival en andere informatie vind je op de site van het festival.

Nederlanders vinden homohuwelijk best

Uit onderzoek van het NIPO blijkt dat een meerderheid van de Nederlandse bevolking, 62 procent, geen bezwaar heeft tegen de invoering van het homohuwelijk. 47 procent vindt overigens de invoering van het homohuwelijk eigenlijk overbodig, omdat homoseksuelen al een geregistreerd partnerschap aan kunnen gaan.

Mensen ouder dan 50 jaar denken volgens dit onderzoek duidelijk anders over het homohuwelijk dan jongeren. Boven de leeftijd van 50 jaar verdubbelt het aantal tegenstanders van het homohuwelijk. Vrouwen staan er postitiever tegenover dan mannen.

Volgens het onderzoek vindt het grootste deel van de Nederlandse bevolking dat kerken en ambtenaren van de burgelijke stand, die principiele bezwaren tegen het homohuwelijk hebben, moeten kunnen weigeren het huwelijk te sluiten.

Bloedige gijzeling

In Hamburg probeerde een man na een drievoudige moord te hebben gepleegd zich van de politie te verschansen. De verdachte schoot donderdag een 36-jarige Poolse ex-vriendin en haar twee dochters van 14 en 15 neer.

De verdachte ging op zijn vlucht voor de politie een huis binnen waarin een man, een vrouw en twee kinderen zich bevonden. De politie greep de kans om de kinderen uit het huis te redden toen de gijzelnemer de man naar een café stuurde.

Kort na middernacht ontstond er een schotenwisseling tussen de poltie en de gijzelmener. De gijzelnemer raakte daarbij zwaargewond en verkeert in levensgevaar. De vrouwelijke gijzelaar raakte lichtgewond, aldus de politie.

Peper toch verhoord

Bram Peper (oud-minister) is vrijdag toch verhoord door de rijksrecherche over zijn declaraties als burgemeester van Rotjeknor.

Het onderzoek richt zich vooral op de buitenlandse dienstreizen.

Premier Kok zei na het kabinetsberaad te hopen dat Peper zijn onschuld zal aantonen.De premier zocht in de zomer enkele malen contact met Peper,maar tot een gesprek kwam het niet "omdat er van Pepers kant steeds iets tussenkwam".
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.