FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 22 augustus 2000

Gift KPN maakt basisschool hypermodern

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden

KPN doet een gift van ongeveer 2 miljoen gulden aan basisschool De Rietakker in De Bilt. Voorzover bekend is het de eerste keer dat een basisschool een miljoenengift krijgt van een bedrijf. KPN doet deze donatie uit maatschappelijke overwegingen: 'De informatietechnologie neemt overal een hoge vlucht. Er is een sector die achterblijft, dat is het basisonderwijs' aldus de woordvoerder van KPN. Van de basisschool wordt geen tegenprestatie verwacht behalve dat ze ook andere scholen in De Bilt toegang moet geven tot het computerlokaal.

Het doel van dit 'cadeautje' is dat leerlingen van jongs af aan vertrouwd raken met de informatie- en communicatietechnologie (ICT). "Indirect is dat natuurlijk in ons belang, maar het is vooral van groot maatschappelijk belang.

Minister Hermans van Onderwijs was nog niet op de hoogte van de actie van KPN. Maar via zijn woordvoerster liet hij weten een voorstander te zijn van samenwerking tussen scholen en bedrijven. "Het doen van giften aan scholen staat iedereen vrij" aldus de woordvoerster van Hermans.

Big Brother live via de kabel !

Nummie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor de (trouwe) Big Brother fans onder ons!

Volgens een bron, die nauw betrokken is bij de onderhandelingen van het digitale kabelproject van Big Brother, hebben Holland Media Groep), John de Mol Produkties, kabelexploitant Casema en het kabelbedrijf Mediakabel inmiddels getekend voor de (digitale) kabeluitzending van vier live 24 uurskanalen vanuit het Big Brother huis. Tijdens de tweede serie van Big Brother zal het huis 24 uur per dag te volgen zijn door middel van vier verschillende cameraposities!

Oja, vergeet niet ons Big Brother 2 Forum te bezoeken!

4 bullen op 1 dag voor Tilburgse student

De nu 24-jarige Jolan Hoevenaars rondt morgen 5 studies af en ontvangt daarvoor 4 bullen. Volgens zijn universiteit, de Katholieke Universiteit Brabant (KUB), is dat aantal van vijf afgeronde studies op 1 dag een absoluut unicum in Nederland.

Hoevenaars begon in Tilburg met economie, fiscale economie en rechtsgeleerdheid. Vervolgens begon hij aan fiscaal recht, Nederlands privaatrecht, Nederlands strafrecht en de Europese juridische opleiding.

Hoevenaars kreeg na de brugklas het advies HAVO te gaan doen, maar besloot toch het VWO te proberen

Plastuit niet aan te slepen

ZaRuS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Plastuit is bedacht en ontworpen door de kunstenares Moon Zijp. Jarenlang werd zij, net als alle andere vrouwen, bij het plassen geconfronteerd met vieze wc-brillen. Denk eens aan openbare toiletten in treinen, op festivals of in cafe's. Vrouwen moeten ook nog eens altijd wachten omdat ze heel wat meer uit moeten doen dan mannen. Vrouwen kunnen ook niet echt makkelijk even tegen een boom plassen . Gelukkig is daar een oplossing voor, de Plastuit!
De Plastuit maakt een resoluut einde aan deze problematische situaties.
Handig voor op reis, langs de snelweg,
op de boot, tijdens het joggen, etc. etc.

Na een introductie tijdens een uitzending van Laat de Leeuw en Pinkpop 2000 is de Plastuit NIET meer aan te slepen. Vooral in de grote steden is hij overal uitverkocht.

Zeg maar dag tegen de gescheiden toiletten!


Verkrachters en moordenaars als tv-sterren

Wie dacht dat met Big Brother de grenzen in televisieland bereikt waren, heeft het mis. Amerikaanse programmamakers hebben een tv-serie bedacht waarin de echte bekentenissen van beruchte moordenaars, verkrachters en andere zware misdadigers uit New York centraal staan.

Volgens de Amerikaanse krant The New York Times zendt het televisiestation Court TV in september de eerste aflevering van de serie uit, onder de titel Confessions. Confessions zal wekelijks in 45 miljoen Amerikaanse huishoudens te zien zijn. Het programma bevat voor de eerste keer in de Amerikaanse tv-geschiedenis beelden van verhoren en bekentenissen van zware misdadigers. De opnames zijn gemaakt door openbare aanklagers en de politie. In de eerste aflevering beschrijft een dakloze man een moord op een vrouwelijke arts en vertelt een gigolo over zijn moord op een klant die in een rolstoel zat. Een andere man bekent dat hij een vrouw in haar appartement ombracht, waarna hij haar in stukken sneed en kookte. De 'reality show' duurt ongeveer een half uur en bevat geen commentaar. Ook is er geen presentator. Kijkers die nieuwgierig zijn naar de achtergrond van de zaken verwijst het televisiestation naar de website www.courttv.com. Op deze site geven experts op het gebied van de criminologie of psychologie achtergrondinformatie. De nieuwe serie stuit op zware kritiek van Morality in Media in New York, een organisatie die de media op de voet volgt. Volgens voorzitter Robert Peters dient het programma, in tegenstelling tot wat de makers beweren, geen enkel educatief doel. ,,De enige reden die ik kan bedenken dat Court TV het programma uitzendt is dat ze wanhopig op zoek zijn naar betere kijkcijfers'', aldus Peters.

14000 alarmtelefoontjes door i-mode GSM

Japanse gebruikers van zogeheten 'i-mode'-internettelefoons hebben de politie handenvol werk bezorgd. Zonder dat ze het zelf wisten ging door het gebruik van hun mobiele toestel 14.000 keer het politiealarm af.

Een 20-jarige student had op zijn website een verbinding met het Japanse noodnummer tot stand had gebracht. Dit heeft het Japanse dagblad Mainichi Shimbun dinsdag gemeld. Deze zogeheten 'link' zorgde ervoor dat een beller die via de i-mode telefoon op de website inlogde een symbool van een bom kon aanklikken. Als de gebruiker dit deed dan rinkelde automatisch de alarmbel bij de politie. De student is inmiddels aangehouden. Bij zijn arrestatie zei de jonge Japanner dat hij met zijn alarmregeling de aandacht op zichzelf wilde vestigen.

Da's aardig gelukt dan

Nederlanders houden van werken

Nederlanders hebben veel plezier in hun werk. Acht van de tien Hollanders met een baan gaan ’s ochtends fluitend naar hun werk. Alleen de Duitsers scoren hoger als het gaat om de arbeidsvreugde. Hun score ligt op 86 procent. Het onderzoeksbureau Trendbox trekt deze conclusies op basis van enquetes in zes EU- landen.

Zuid-Europeanen hebben duidelijk minder zin in hun werk. Onder Italianen beleeft hooguit 63 procent enige arbeidsvreugde. Spanjaarden zelfs nog minder: iets meer dan de helft (57 procent) geeft aan een bevredigend arbeidsleven te hebben. Een kwart van de Nederlanders geven aan puur voor het geld te werken. De rest hecht meer waarde aan zelfontplooing, persoonlijke ontwikkeling en een aantrekkelijk sociaal leven.

IOC doet websites in de ban

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Internationaal Olympisch Comittée heeft grootse plannen en heeft honderden sites opgedragen hun activiteiten rondom de Olympische Spelen te staken.

De zet van het IOC lijkt te passen in een recente campagne om de rechten op het grootste sportevenement van de wereld te beschermen. Dit voorjaar sleepte het IOC achttienhonderd aanbieders van websites voor de rechter, omdat die de olympische ringen en het woord 'olympisch' onrechtmatig gebruikt zouden hebben. Het IOC won de zaken.
Het organiserend comité lijkt met zijn eenzijdig besloten politiek de 'oude' media als kranten, radio en televisie te willen beschermen. Uitslagenlijsten mogen pas om 00.00 uur Australische tijd, drie uur in de middag in Nederland, op de internetsites worden geplaatst.

Zelfs de site van het Nederlandse olympische filiaal, NOCNSF, (www.sport.nl) lijdt onder de actie. Projectmanager Karman, met drieënhalve kracht aanwezig in Sydney: 'Ook wij mogen de complete resultaten niet doorprikken naar onze site. Ook niet via de toelevering van nationaal persbureau ANP. Wel mag het bericht over de podiumbezetting en de beste Nederlanders worden overgenomen.'

Ook de leden van de Nederlandse olympische ploeg met een eigen website, zoals zwemmer Marcel Wouda en volleyballer Bas van de Goor, dienen zich keurig te gedragen. Zij hebben op gezag van NOCNSF de olympische symbolen van hun pagina's verwijderd. Zij mogen ook geen journalistiek bedrijven op hun sites. Evenmin mogen er geluidsfragmenten van interviews op internet worden uitgezonden.

Wat een BELACHELIJK gedoe zeg

Opgezogen bom

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De explosieven opruimingsdienst (EOD) heeft vanochtend in de Vlissingse Bijleveldhaven een vliegtuigbom gedemonteerd. Een baggerschip had de bom de voorgaande nacht opgebaggerd. Het explosief, een Engelse vijfhonderdponder uit de Tweede Wereldoorlog, was blijven steken in de zuigmond van de baggerpijp.

Uit voorzorg is een deel van de haven ongeveer een uur ontruimd geweest en waren wegen in de directe omgeving afgezet. Het baggerschip lag met de bom nog in de zuigmond aan de kade. Na de demontage gaat de bom naar Den Helder. Het explosief zal later, waarschijnlijk op open zee, tot ontploffing worden gebracht.

CBS verwacht 40 miljoen kijkers

EilandHopper had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na 39 dagen op een eiland in de Chineese Zuidzee gezeten te hebben, ratten en ongedierte te hebben gegeten en ruzies overleefd te hebben, zitten er nog 4 mensen op het eiland te wachten op wie er met het miljoen naar huis gaat.
CBS verwacht dat de finale door 40 miljoen kijkers zal worden gevolgd. Dit is ongeveer het aantal kijkers dat de serie ER trekt bij een speciale aflevering.
Alleen de slotaflevering van MASH trok 50 miljoen kijkers en blijft dus nog net aan de top.

Ben benieuwd hoe het straks met "onze" eilandbewoners gaat, als SBS er volgende maand meebegint.

Hart geweigerd aan Turkse vrouw

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Duitse ziekenhuizen hebben een Turkstalige vrouw een harttransplantatie geweigerd omdat zij niet in staat zou zijn de instructies voor revalidatie te begrijpen. Dit hebben de betrokken klinieken desgevraagd bevestigd.

De 56-jarige vrouw, die sinds 1979 in Duitsland woont, deed wegens acute problemen door een hartziekte een beroep op klinieken in Bad Oeynhausen en Keulen. Bij beide kreeg zij nul op het rekest omdat zij geen Duits sprak.

Een woordvoerder van het ziekenhuis in Bad Oeynhausen stelt volgens de richtlijnen voor transplantaties te hebben gewerkt. Een van de criteria waar een patiënt aan moet voldoen is 'betrouwbaarheid', voornamelijk in het volgen van instructies hoe met het nieuwe hart moet worden omgegaan.

De vrouw zou een sterk verminderde kans op een succesvolle transplantatie maken omdat zij niet in staat zou zijn contact op te nemen met de behandelende artsen als zich complicaties voordoen. De regels schrijven, wegens het gebrek aan donororganen, voor dat bij een dergelijk verminderde kans op succes een patiënt moet worden geweigerd, aldus de woordvoerder.

De vrouw heeft inmiddels wel een ziekenhuis gevonden dat haar accepteert, bericht de Duits-Turkse stichting voor gezondheid in Giessen, die zich voor haar geval heeft ingezet. Haar dochter, die vloeiend Duits spreekt, heeft aangeboden als tolk op te treden.

Man hakt hand af voor verzekeringsgeld

Een Taiwanese man die tot over zijn oren in de schuld zat heeft zijn vrienden gevraagd zijn linkerhand af te hakken om op die manier zo'n $645.000 aan verzekeringsgeld te kunnen innen.

De 35-jarige Huang Chun-ming werd opgenomen in een ziekenhuis en vertelde daar dat hij was aangevallen en mishandeld door een motorbende.

De politie werd achterdochtig toen ze naar de plaats van het misdrijf gingen, maar daar geen hand vonden.

Toen de politie een van zijn vrienden ondervroeg gaf die toe de man te hebben geholpen zijn hand af te hakken om op die manier de verzekering op te lichten.

Huang dronk kaoliang, een Chinees drankje, voor zijn vrienden zijn hand eraf hakten met een samurai zwaard.
Volgens de politie moesten de mannen zelfs meerdere malen hakken voor de hand volledig losliet van de rest van de arm.

De vermiste hand werd bij de man thuis gevonden.

Hersendode patiënt voelt pijn

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden: AMSTERDAM - Kunnen mensen die hersendood zijn, pijn voelen? Artsen zullen deze vraag gewoonlijk ontkennend beantwoorden. Zo niet de Britse anesthesist Philip Keep. Volgens hem is het best mogelijk dat een hersendode patiënt het scalpel van de chirurg voelt terwijl die zijn organen voor transplantatie verwijdert. Deze gruwelijke gedachte schreef hij op in het medische tijdschrift Anaesthesia. En nu is Engeland in rep en roer.

Volstrekt onnodig, sust R. Tieme Groen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesie. Het kenmerk van hersendood is nu juist dat allerlei prikkels - pijn, maar ook warmte en koude, geluid en licht - niet meer tot de hersenen doordringen. Dat kan gewoonweg niet meer, vanwege het volledig ontbreken van elektrische hersenactiviteit. "Het is onmogelijk dat een patiënt dan nog iets van een operatie merkt."

Als het hart ermee ophoudt, is het gewoonlijk te laat om transplantatie-organen weg te nemen. Dat gebeurt daarom tijdens de hersendood, die hooguit zes tot twaalf uur duurt. In die fase kan het lichaam nog altijd reageren op prikkels, zoals veroorzaakt door het scalpel van de chirurg. En al voelt de patiënt daar niets meer van, zo'n prikkel kan wél een primitieve reflex veroorzaken: een snellere hartslag, een stijging van de bloeddruk. Daar komt de gedachte vandaan dat de patiënten nog pijn kunnen voelen, vermoedt Tieme Groen.

Zijn Britse collega Keep weigert een donorcodicil bij zich te dragen totdat de richtlijnen zijn veranderd. Hij wil dat voortaan alle hersendode orgaandonoren onder narcose worden gebracht tijdens de operatie. Vooraanstaande collega-anesthesisten zijn het met hem eens, meldde de Britse krant The Guardian zaterdag.

Meisje (9) ontsnapt aan ontvoering

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee onbekende mannen hebben zaterdagmiddag geprobeerd een 9-jarig meisje uit Veen (Noord-Brabant) op klaarlichte dag in het centrum van het dorp te ontvoeren. Het kind wist zich gillend en schoppend uit de handen van haar belagers te bevrijden.

Het meisje was om ongeveer 14.00 uur met een kind in een buggy op weg naar huis toen zij door een rode auto werd gepasseerd. De bestuurder stopte, waarna de bijrijder uitstapte. De man pakte het meisje beet en probeerde haar het voertuig in te trekken, aldus een woordvoerster van de politie vanmorgen.

Het kind bood op een heftige wijze tegenstand door te slaan, te schoppen en te gillen. Uiteindelijk zag haar belager zich genoodzaakt haar los te laten. Het tweetal ging er vervolgens vandoor, waarna het meisje en het kind in de buggy werden opgevangen door twee fietsers.

China bouwt 400 nieuwe steden

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

China gaat de komende twintig jaar 400 nieuwe steden bouwen, omdat jaarlijks miljoenen plattelanders hun heil zoeken in de grote stad. En daar is de rek er eigenlijk wel uit. Jaarlijks moeten er twintig nieuwe steden bijkomen. Uiteindelijk zullen na twintig jaar 600 miljoen van de naar schatting dan 1,5 miljard Chinezen 'stadsbewoner' zijn. Sinds 1980 zijn er al ongeveer 20.000 kleine stadjes uit de klei getrokken, waar 170 miljoen Chinezen zijn gaan wonen.

Naam Tony Blair's vrouw gebruikt voor sexsite

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 'cybersquatter' gaat de naam van de vrouw van de Britse premier Tony Blair gebruiken voor een erotische website, the Cherie Blair Project

Cherie Blair, zelf een advocate, is één van de vele politici en bekende Engelsen vanwie de naam is misbruikt om een internetpagina te promoten. Dat meldde The Observer on Sunday.

Op de website is op dit moment nog niet veel te zien. Daarom onderneemt de premiersvrouw ook nog geen stappen tegen de maker van de pagina Kevin Koh.
"De vrouw van Tony Blair heeft veel andere dingen aan haar hoofd, dus zolang er geen schokkend materiaal op de site te zien is, doet ze er niets tegen", liet een woorvoerster van de familie Blair weten.

Volgens Kevin Koh zal de site gewijd worden aan het thema: liefde, "en het laat zich makkelijk raden wat er dan voor materiaal op komt".

Hoofdprijs: ruimtereis !

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is weer eens wat anders dan een zonvakantie in Tunesië of een safari in Kenia. Een nieuwe Amerikaanse televisieshow heeft als hoofdprijs een retourtje naar het Russische ruimtestation Mir. De winnaar mag de twee Russische kosmonauten 10 dagen gezelschap houden. Welk tv-station de show gaat uitzenden is niet bekend. Wel is duidelijk dat het programma bakken met geld gaat kosten. Alleen de ruimtereis zelf kost al een slordige 20 miljoen dollar.

Shit, waar kan ik me aanmelden ?!?!?

Dag noordpool ?

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een deel van de ijskap op de Noordpool is gesmolten. Een Amerikaanse wetenschapper trof in het gebied in augustus een open zee aan. Zoiets is de afgelopen vijftig miljoen jaar niet voorgekomen, zo menen deskundigen.

Wetenschapper John McCarthy verklaarde in de New York Times totaal verrast te zijn over wat hij zag. In een Russische ijsbreker baande hij zich een weg door een dun laagje ijs. Op een gegeven moment kon er gewoon gevaren worden en was er helemaal geen ijs meer. Pas na nog eens 10 kilometer was het ijs zo dik dat erop gelopen kon worden.

Sommige wetenschappers wijzen erop dat het ijs in poolgebieden wel vaker in beweging is en dat daardoor openingen ontstaan. Wel is iedereen het erover eens dat de ijskap van de Noordpool de afgelopen vijftig jaar met bijna 40 procent is geslonken. Sommige deskundigen verwachten dat er aan het eind van de 21e eeuw helemaal geen ijs meer zal zijn.

Lijkt me heerlijk, zoveel extra zonovergoten stranden

Enschede woedend over SMS-grap

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De afgelopen dagen wordt er een 'grapje' verzonden via SMS.

Degene die het berichtje ontvangt, krijgt in het beeldscherm knallend vuurwerk te zien met daarbij de wrange tekst 'Welkom in Enschede'. De digitale afbeelding kan overigens uitsluitend via toestellen van het merk Nokia worden verzonden.

Waarnemend voorzitter Albert Vasse van de Belangenvereniging Slachtoffers Vuurwerkramp Enschede reageert onthutst op de morbide grap: "Kijk, er worden moppen gemaakt over Turken, Tukkers en Amsterdammers. En als ze echt leuk zijn, kan ik ze wel waarderen. Maar dit is verre van leuk."

Meer kinderporno op internet

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek van de Directie Recherche (voorheen CRI), waarover donderdag zal worden gepubliceerd in het justitie-tijdschrift Justitiële Verkenningen, blijkt dat inmiddels een derde van de kinderporno op internet nieuw materiaal is.
Volgens onderzoeker C. Groeneveld zijn scans uit oude seksboekjes en 8mm-filmpjes verdrongen door nieuwe series met een ‘hoge beeldkwaliteit'.

Tot twee jaar terug bestond 80 tot 85 procent van de op internet opgespoorde kinderporno nog uit reproducties van beelden uit de jaren 60 en 70. De laatste maanden heeft de politie een groot aantal vondsten gedaan. De databank met kinderporno die Justitie bijhoudt, groeide in een jaar van ruim 30.000 naar ongeveer 200.000 bestanden.

Het opsporen van de makers en distributeurs verloopt moeizaam. Volgens Groeneveld slaagde de Divisie Recherche er niet één keer in deze criminelen te achterhalen. Dat komt deels doordat de foto's soms zo op de computer zijn gemanipuleerd, dat aanknopingspunten voor het onderzoek zijn weggepoetst.

Privekliniek.com wijzigt website

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De site van Privekliniek.com leek wel erg veel op die van Veronica. De site bleek dan ook voor een groot deel gekopieerd. Toen Veronica haar juridische mensen bijhaalde besloot privekliniek.com haar site te wijzigen.

"We waren hier natuurlijk niet blij mee. Er gaat ontzettend veel tijd zitten in het ontwerpen van een website", aldus commercieel manager Chi Lueng Chiu van Veronica Digitaal. Veronica stuurde een brief waarin werd geëist dat de pagina binnen één werkdag van het net zou worden verwijderd.

De maker van de plagiërende site, Diederik de Lange, had er geen problemen mee om de site weg te halen. Hij zegt over de gelijkenis van zijn site: "De lay-out was erg gebruiksvriendelijk." Hij ergerde zich wel aan de toon van de brief.

"Dit had ook op een vriendelijkere manier opgelost kunnen worden", vindt De Lange. "Vanwege mijn vakantie was ik niet in staat om de site direct aan te passen, maar Veronica hield de eis van één werkdag aan. Achteraf is het allemaal stom geweest, maar om er zo'n drukte over te maken, vind ik overdreven." De Lange is bezig met een nieuw ontwerp. De huidige lay-out is een tijdelijke oplossing.

Welke layout er nu gestolen zal gaan worden is nog niet bekend
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.