FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 23 augustus 2000

Ontuchtige priester opnieuw aan de bak

Het bisdom Roermond heeft een priester die twee jaar geleden wegens ontucht werd veroordeeld, tot kapelaan in Kerkrade benoemd. De man werd na zijn veroordeling door het bisdom ontslagen, maar hij krijgt nu een ,,herkansing'', zei een woordvoerder dinsdag.

De priester is benoemd tot kapelaan in de Kerkraadse parochies Haanrade, Rolducerveld en Chevremont. Twee bestuurders van deze parochies zijn afgetreden, omdat ze zich niet konden verenigen met de benoeming. De man, destijds pastoor in Heerlen, werd twee jaar geleden door de rechter veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk, omdat hij seks had gehad met een dakloze jongere die dat niet wilde. Daags na zijn veroordeling ontsloeg het bisdom de priester.

Meeuwen bombarderen mensen met mosselen

Toeristen die niets vermoedend flaneren over de boulevard van de Britse badplaats Lyme Regis lijken hun leven niet zeker. Ze lopen de kans getroffen te worden door mosselen die meeuwen uit de lucht laten vallen.
The Times meldt dat de meeuwen de vlijmscherpe mosselschelpen uit vissersboten stelen en op straat laten vallen om ze open te breken. Tot ernstige ongelukken hebben de mosselbomardementen nog niet geleid. Wel moest een vrouw die er een op haar hoofd had gekregen zich laten behandelen.
De meeuwen moeten de mossel soms meer dan tien keer laten vallen voordat die stukgaat. Een medewerker van het plaatselijk zeeauquarium zegt dat van kwade bedoelingen bij de vogels geen sprake is.
"De meeuwen zullen mensen niet als doelwit gebruiken. Ze zijn gewoon op zoek naar voedsel en hebben een mooie manier gevonden om daar aan te komen."

Lijkt wel een Hitchcock film

Vietnamese partijleiders op zangles

De regerende communistische partij in Vietnam heeft haar leden opgedragen de 'Internationale' en het volkslied te zingen tijdens officiële bijeenkomsten.
Het ingeburgerde gebruik van cassettebandjes met tekst en muziek is vanaf 2 september verboden.
Volgens de staatsmedia sluiten de communistische leiders niet uit dat een deel van het partijkader zanglessen zal moeten nemen. Daarbij mogen ter ondersteuning wel bandopnamen worden gebruikt, biedt het politburo aan.

De reden voor de verordening is niet bekendgemaakt. Het besluit hangt mogelijk samen met de verminderde revolutionaire geestdrift binnen de partijkaders als gevolg van de kapitalistische hervormingen in het Aziatische land na de val van de Sovjet-Unie.

Gezellig

Bejaarde man verdacht van ontucht

De politie heeft dinsdag een 70-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij zou de afgelopen twintig jaar ontucht hebben gepleegd met meerdere minderjarige jongens en meisjes. De bejaarde is ingesloten.

De zaak kwam aan het rollen nadat een van de slachtoffers zich onlangs meldde bij de politie. Inmiddels hebben zes misbruikte jongeren aangifte gedaan. Ze variëren in leeftijd van acht tot zestien jaar.

De ontucht vond overwegend plaats in de woning van de man. Hij zag kans een vertrouwensband met de kinderen op te bouwen en maakte daar vervolgens misbruik van, aldus een woordvoerder van de politie. De zegsman sluit niet uit dat zich nog meer slachtoffers zullen melden.

In het belang van het onderzoek doet de politie geen verdere mededelingen.

Tomb Raider: Chronicles op komst

De 'Tomb Raider'-serie heeft er weer een nieuwe aflevering bij: 'Chronicles'. Ook in dit vijfde deel speelt Lara Croft de hoofdrol. Het verhaal begint een week na de gebeurtenissen in 'The Last Revelation' met een bijeenkomst van vrienden en familie van Lara Croft. Gezamenlijk rouwen zij in de 'Croft Estate' om het verlies van de avonturierster en denken zij terug aan haar vroegere avonturen. Iedereen vertelt zijn eigen verhaal en het is de bedoeling dat deze door de speler wordt nagespeeld.

In 'Tomb Raider: Chronicles' speel je vier beslissende momenten na uit het leven van Lara. Je speelt meerdere levels in het oude Rome, een Russische marinebaas en je speelt als de nog jonge Lara op een eiland. In een vierde missie in een technologisch complex krijg je aanwijzingen van een mysterieuze vriend. De gameplay en graphics zijn ten opzichte van de vorige 'Tomb Raider' weinig veranderd. Er is gebruik gemaakt van dezelfde 3D-technologie. Wel kan Lara haar tegenstanders verrassen met enkele nieuwe bewegingen. Zo kan ze haar vijanden nu ook met de hand vloeren.

Een andere vernieuwing is dat het belangrijker is geworden zo onopvallend mogelijk of 'stealth' te handelen. Lara zal bijvoorbeeld rekening moeten houden met alarminstallaties, en geweld moet alleen worden gebruikt als het niet anders kan. Core Design geeft toe dat de wijzigingen niet spectaculair zijn en dat 'Chronicles' slechts bedoeld is de honger van de fans te stillen. Het volgende 'Tomb Raider'-spel, 'The Next Generation', zal volgens de gamesontwikkelaar wel een revolutie in het 3D-actiegenre betekenen. 'Tomb Raider: Chronicles' komt uit op 26 november.

Ocelot gefokt uit ingevroren embryo

De Cincinnati Zoo heeft een ocelot gefokt door een embryo dat twee jaar geleden is ingevroren, in te planten bij een surrogaatmoeder. De pup, waarvan het geslacht nog niet is vastgesteld, maakt het goed, net als zijn moeder.

Om de twee rust te gunnen worden zij met een infraroodcamera geobserveerd.

De ocelot is een katachtige die voorkomt in een gebied tussen Texas en Brazilie. Vooral de Braziliaanse soort wordt ernstig bedreigd door industrialisatie en de jacht. Het dier is gewild om zijn mooi getekende vacht. Bovendien gaat de voortplanting langzaam, omdat ocelotten normaal slechts 1 jong werpen. Om de natuur een handje te helpen hebben medewerkers van de dierentuin van Cincinnati 25 embryo's van Braziliaanse ocelotten verzameld en ingevroren. Drie daarvan werden ingeplant bij het wijfje dat vorige week de pup ter wereld bracht.

Bedrijfsleider steelt Pokémonkaarten twv 3 ton

Een Amerikaan die de kreet 'Gotta catch 'em all!' iets te letterlijk heeft opgevat is deze week wegens diefstal van voor 132.000 dollar (ruim 322.000 gulden) aan Pokemonkaarten veroordeeld tot 23 maanden huisarrest. De man, Paul Ritchey, stal de kaarten uit de supermarkt in een voorstad van Philadelphia waar hij bedrijfsleider is.

Ritchey, die geen strafblad had, zei tegen de rechter de kaarten te hebben gestolen om zijn rekeningen en het schoolgeld voor zijn vier kinderen te kunnen betalen. Hij is ook veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan zijn werkgever. Het huisarrest is alleen van kracht buiten werktijden.

Medewerkers van het hoofdkantoor van de supermarktketen Acme merkten in januari op dat het filiaal waar Ritchey bedrijfsleider is sinds oktober 1999 een enorme hoeveelheid Pokemonkaarten had besteld, maar geen enkel pakje had verkocht. Ritchey vertelde de rechter dat hij de kaarten had verkocht aan een vrouw, die hem had benaderd met de vraag of hij haar aan zeldzame Europese Pokemonkaarten kon helpen.

De fiscale recherche in Italie heeft 335.000 vervalste Pokemon-artikelen, varierend van speelgoed tot badhanddoeken, in beslag genomen. De artikelen vertegenwoordigen een waarde van ongeveer tien miljoen gulden. Tegen 24 personen, onder wie een aantal fabrieksdirecteuren, is vervolging ingesteld. Een deel van de artikelen is geimporteerd uit China en een deel is in Italie geproduceerd.

14 jaar oude valsemunter opgepakt

Een veertienjarige jongen uit het Spaanse Terrassa, in de buurt van Barcelona, is dinsdag onder huisarrest geplaatst op beschuldiging van het vervalsen van honderdduizenden peseta's. De politie had de jongen zondag opgepakt. In zijn slaapkamer werden behalve 475.000 peseta's (6.300 gulden) aan valse briefjes een computer, een kleurenscanner en hoogwaardig papier aangetroffen.

De afgelopen twee maanden dook rond Barcelona regelmatig vals geld op. Het onderzoek leidde de politie uiteindelijk naar het ouderlijk huis van de jongen.

Tja, da's ook een manier om aan extra zakgeld te komen

Koersk radioactief lek

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit de gezonken kernonderzeeër Koersk kan binnen een maand al radioactieve straling vrijkomen. Dit heeft de voormalige Russische marineofficier Aleksander Nikitin maandag bekendgemaakt.
Volgens Nikitin, die eerder onthulde hoe Russische marineschepen radioactief materiaal in zee dumpen, zal het zoute water in combinatie met de druk onder water en de hitte van de reactoren snel tot lekken leiden.

De Koersk beschikt over twee nucleaire reactoren, die waarschijnlijk meteen na de ramp automatisch zijn afgeslagen.

De nucleaire lekken kunnen volgens Nikitin een groot milieugevaar vormen, eerst voor de directe omgeving, vervolgens voor de vissen en uiteindelijk ook voor mensen. Het Westen maakt zich al geruime tijd grote zorgen over de risico's die de vaak in slechte staat verkerende Russische atoomonderzeeërs voor het milieu opleveren.

De reactoren van de Koersk zijn aanzienlijk kleiner dan die in kerncentrales en beschikken over een betere bescherming, aldus Nikitin. Maar omdat de onderzeeboot zwaar werd beschadigd en meteen onder water liep, is het stralingsvaar volgens hem groot.

Scheiding bejaarde man verworpen

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rechtbank in Oeganda heeft de aanvraag van een 97-jarige man om te scheiden van zijn 77-jarige vrouw verworpen. De twee zijn al 65 jaar getrouwd. Zij zou overspel hebben gepleegd met meerdere mannen tussen 1975 en 1986. Niet duidelijk is waarom de man nu wil scheiden. De rechter ging niet akkoord wegens 'gebrek aan bewijs'. Polygamie is toegestaan in Oeganda en scheidingen zijn ongebruikelijk.

Trouwen met meisjes van 12 schijnt ook toegestaan te zijn zo blijkt uit dit bericht. Vieze ouwe man...

Bond tegen vloeken tikt minister op de vingers

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden: Herfkens toch!

De Bond tegen het vloeken heeft minister Herfkens van Ontwikkelings-samenwerking vorig jaar op de vingers getikt, omdat ze in interviews de naam van Jezus nogal eens liet vallen. De organisatie heeft haar erop gewezen dat ze een stuk moreel gezag verliest als vloeken tot haar normale woordenschat behoren. Dat blijkt uit het jaarverslag van de bond over 1999.

Is die bond tegen het vloeken niet een beetje een zinloos iets ?

Chimpansees erven anderhalve ton

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een weduwe die op 83-jarige leeftijd in Denemarken is overleden, blijkt zes chimpansees in de dierentuin van Kopenhagen in haar testament te hebben gezet. De chimpansees Jimmy, Trunte, Fifi, Trine, Grinni en Gigi zijn de enige erfgenamen van de vrouw. Zij heeft de dieren een half mijoen kronen (148.000 gulden) nagelaten. Volgens een woordvoerder van de dierentuin zal het geld gebruikt worden voor verbetering van het verblijf van de chimpansees.

Fastfood leidt tot astma ?!

Geena had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De toegenomen consumptie van junkfood en kant-en-klaar maaltijden is medeverantwoordelijk voor de grote stijging van het aantal West-Europese kinderen met astmatische aandoeningen.
Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Aberdeen in samenwerking met artsen uit Saudi-Arabië.

Het tekort aan verse groenten, vitaminen en mineralen staat in direct verband met de longcapaciteit, aldus de onderzoekers. Ze vergeleken in Saudi-Arabië honderd kinderen met astmatische aandoeningen met tweehonderd 'gezonde' kinderen.

"De welvaart is de afgelopen dertig jaar in Saudi-Arabië toegenomen en daarmee ook de westerse leefstijl. Er is nu duidelijk bewijs voor de stelling dat voedingsgewoonten een belangrijke factor zijn in het al dan niet ontwikkelen van astma bij mensen met een aanleg voor deze aandoening", aldus de leider van het onderzoek Anthony Seaton.

Ik vraag me toch steeds weer af hoe men erop komt dit soort dingen te onderzoeken...

Dirigent gruwt van dikke musici

Geena had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste dirigent van het beroemde BBC Symphony Orchestra, de Amerikaan Leonard Slatkin, heeft een probleem met zwaarlijvige muzikanten.
Vrouwelijke violisten met dikke bovenarmen en vrouwelijke orkestleden in broek die "die een tikkie te zwaar zijn in de achterafdeling" zijn hem een doorn in het oog. Ook moet hij niets hebben van mannelijke muzikanten met een overduidelijk te dikke duik op het podium.

Slatkin wil dat alle dikke orkestleden zich zo kleden dat het zicht op hun lichamen niet afleidt van de muziek die ze voortbrengen. De dirigent meent dat vrouwen hun bovenarmen maar beter bedekt kunnen houden als ze viool spelen. "Je wilt toch niet te veel zien blubberen", zegt hij.

De conservatieve opvattingen van Slatkin hebben geleid tot boze reacties van vrouwelijke muzikanten die menen dat de dirigent zijn boekje te buiten gaat. Volgens het Britse dagblad The Times kan het altijd nog erger. Een niet nader aangeduide dirigent zou volgens de krant de vrouwelijke leden van zijn orkest recent hebben opgedragen geen slip meer te dragen omdat die de 'lijn' van de bovenkleding zouden verstoren

Het blijven idioten, die dirigenten...

Kindersextoerisme in Azië neemt toe

Geena had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steeds meer toeristen reizen naar Azië om seks te hebben met kinderen. Tot die conclusie kwamen experts dinsdag tijdens een congres in Bangkok.

De toename komt volgens deskundigen door o.a. de economische problemen, daardoor verkopen steeds meer kinderen zichzelf en dalen de prijzen voor seksuele contacten, zegt directrice Amihan Abueva van de organisatie ECPAT, die strijdt tegen kinderprostitutie.

Daarnaast verwijt men justitie en politie nauwelijks op te treden tegen seks met minderjarigen. Zo komen mensen die wegens seks met kinderen worden aangehouden al snel op vrije voeten. Corruptie is een van de oorzaken.

Zeer triest!!!

De coffeeshop als lounge voor heren

Judge Dread had ons via de newssubmit het volgende te melden:

The Greenhouse in Amsterdam is de eerste café-coffeeshop met een pasjessysteem in Nederland. De bezoeker moet aan bepaalde eisen voldoen voordat hij het lounge-gedeelte binnen mag, zo moet de mannelijke klant ouder zijn dan 25 jaar en zich altijd eerst identificeren. Vrouwen, toeristen en houders van de speciale clubcard kunnen gewoon doorlopen. Het blijft voor jongeren wel mogelijk voor in de zaak hun pretsigaretjes te kopen.

The Greenhouse wil op deze manier ook bewerkstelligen dat de verbouwde coffeeshop van een 'hang tent' verandert in een 'sjeike club'. In de club met kristallen lampen, blauw met gouden banken, kan men internetten en er is plaats voor een deejay.

Scooter als ambulance

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In IJmuiden wordt tijdens Sail 2000 een overdekte scooter ingezet als ambulance. Gewonden en zieken vervoeren kan de brommertje niet, maar verder doet het niet onder voor de doorsnee ambulance.

Aan boord bevindt zich o.a. hartbewakings- en beademingsapparatuur. Het is voor het eerst dat in Nederland een tweewielige ambulance wordt ingezet.

De ambulancedienst denkt snel door de mensenmassa te kunnen manoeuvreren.

blaffende honden zorgen voor schietparti

equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 51-jarige inwoner van het Brabantse Putte werd zo gek van het geblaf van de honden van zijn buren, dat hij gisteravond met een jachtgeweer op zijn buurman schoot.

De 42-jarige buurman is met verwondingen aan zijn gezicht en bovenlijf naar het ziekenhuis overgebracht.

De schutter is aangehouden en het wapen is in beslag genomen. De blaffende honden zijn volgens de politie al vaker aanleiding geweest voor problemen tussen beide buren.

Eminem nu aangeklaagd door vrouw

zetabit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorig jaar wist Eminem's moeder hem $10 miljoen armer te maken via een rechtzaak. Nu is Eminem aangeklaagd door zijn vrouw. Eminem en zijn vrouw gaan al tijden niet goed meer met elkaar om en vorige week heeft Eminem een scheiding aangevraagd om voogdij over zijn dochter te krijgen.
Afgelopen maandag heeft zijn vrouw hem nu aangeklaagd voor hetzelfde bedrag als zijn moeder, $10 miljoen.
Het gaat haar vooral om de tekst van zijn nummer "Kim", waarin volgens haar "afschuwelijke agressie tegen de echtgenote wat een akelige moord tot gevolg heeft" wordt afgeschilderd.
Verder wil ze dat Eminem zijn dochter nooit meer mag zien.

Danny @ 3fm !

zondag 10 september tussen 12 en 14 ben ik te gast bij patrick Kicken.com op 3FM.
Wat er precies gevraagd gaat worden is me nog geheel onduidelijk, maar dat horen jullie (en ik) dan vast wel vrees ik

NE way, neem er 's een kijkje zou ik zeggen en tune in zondag 10 september tussen 12 en 14 op 3FM.

UPDATE:
Zondag 24 september tussen 12 en 14 uur is niemand minder dan Doordevil (Nico Dijkshoorn) OOK nog 's te gast bij Kicken.com. Da's dus ook meteen geregeld. Dat wordt dus 2x intunen op 3FM
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.