FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 oktober 1999

Bill Gates geeft rondleiding in z'n eigen huis

Bill Gates zal een gelukkig persoon persoonlijk een rondleiding geven in zijn huis (ter waarde van $53 miljoen; een slordige 100 miljoen gulden). De tour is NIET gratis, maar er mag op geboden worden. De opbrengst zal Billieboy schenken aan het goede doel. Het bieden kan online, maar alleen Microsoft medewerkers mogen bieden.
Vorig jaar was het hoogste bod $42,000 (ongeveer 85,000 gulden).

Van 't Hek last oudejaarsconference af

Youp van 't Hek heeft bekend gemaakt dat hij de oudejaarsconference in de Stadsschouwburg in Amsterdam aflast en de twee avondvoorstellingen van 30 december.

(hier ff een stuk van Het Parool)

Van 't Hek vermoedt dat 'allerlei jongetjes met gsm'etjes', waarschijnlijk in opdracht van onder meer het bureau M & M Euro Events in Hendrik Ido Ambacht de Stadsschouwburg hebben bestookt met aanvragen, waardoor grote partijen toegangskaarten in één hand zijn gekomen. M & M bood de kaarten vervolgens de Ambassador Club van Golden Tulip aan, en mogelijk nog andere bedrijven. De hotelketen, ontdekte Van 't Hek zelf, adverteerde vervolgens met speciale, zeer prijzige arrangementen, waarvan "een avondje Youp" deel uitmaakt. Van 't Hek heeft de voorstellingen afgezegd, omdat deze "werelddeal" zonder zijn medeweten en toestemming is gemaakt, en omdat hij geen groepen in de zaal wil hebben. Die kunnen "de wisselwerking met het publiek belemmeren en dus de kwaliteit van de voorstelling aantasten". "Ik wil bovendien geen mensen in de zaal die zo stom zijn geweest een veelvoud te betalen voor kaarten die speciaal voor deze oudejaarsconference maar dertig gulden kostten."

Het arrangement van Golden Tulip op 30 december moest 399 kosten, en op oudejaarsavond zouden belangstellenden 595 gulden moeten neertellen en dat was nog exclusief btw!!

Voor het hele verhaal (wat ik niet ge-quote heb ) moet je ff hier zijn.

Owh.. Voor de mensen die dit trouwens voor het eerst lezen en zoiets hebben van 'Fok!, nu mis ik mijn favoriete oudejaarsconference' (ik iig wel, heerlijk cabaret op de ouderjaarsavond ), op tv zal s'avonds misschien wel een voorstelling komen van Youp, maar ook waar vandaan is nog niet zeker!!

Crosby, Stills, Nash & Young reunie

Crosby, Stills, Nash & Young, de legendarische groep uit de 60's, hebben aangekondigd binnen nu en 2 weken een nieuwe cd in de winkels te hebben getiteld "Looking Forward".
Het is hun eerste album in elf jaar, en zal gepromoot worden met een Amerikaanse tour, hun eerste in 25 jaar.
De tournee begint in Januari in Detroit. Of ze na hun Amerikaanse tour ook Europa aan zullen doen is niet bekend. Ook de releasedatum van de CD in Nederland moeten we nog even afwachten.

Arbeidsinspectie checkt aantal DB discotheken

De arbeidsinspectie gaat beter controleren op het aantal DB bij discotheken, want ze doen te weinig om gehoorschade te voorkomen volgens minister Borst. Werkgevers moeten volgens de Arbowet ervoor zorgen dat werknemers beschermd worden tegen risico's van langdurige blootstelling aan hard geluid. De arbeidsinspectie controleert momenteel de horeca en met name discotheken op naleving van de arbowetgeving.

Uit de voorlopige resultaten blijkt dat deze wettelijke verplichtingen in de horeca nog onvoldoende worden nageleefd'', aldus minister Borst.

Sjek het hele verhaal hier.

Anti privacy plannen internet

Een internationaal team van Internet experts hebben een soort van tracking systeem ontwikkeld. 'IPV6' (zo heet het systeem) zou elke systeem een uniek serienummer laten meezenden met al het uitgaande dataverkeer. Op deze manier hopen de wetsdienaartjes elke pc in de wereld op een simpele manier op te kunnen sporen en in de gaten te kunnen houden via het internet.

Het lijkt me sterk dat het systeem erdoor komt omdat het recht tegen alle privacywetten ingaat.

Staatsgreep in Pakistan

Rond 4 uur vanmiddag begon in Pakistan een staatsgreep. De tv in de stad Islamabad viel plotseling uit nadat gewapende soldaten de tv stations hadden overgenomen. Zojuist is het beeld terug gekomen en werd het volk meegedeeld dat de regering van Nawaz Sharif 'ontslagen was uit haar functie'.
Het lijkt er momenteel op dat de militairen alle strategische en politieke punten volledig onder controle hebben.
De staatsgreep begon toen Nawaz Sharif generaal Parvaiz Musharaf ontslagen had. Het lijkt erop dat Musharaf de leiding van het land heeft overgenomen.

Hier meer info.

Kind in brand gestoken door andere kinderen

De berichten worden vreemder en vreemder, jawel.
Een 12 jarige jongen uit Illinois was gezellig in het park aan het spelen met zijn vriendje van 11 toen twee andere jongens aan kwamen en de jongen met benzine overgoten en vervolgens de fik in 'm staken.
De jongen is opgenomen in het brandwonden centrum met derdegraads brandwonden aan zijn bovenlichaam. Zijn elf-jarige vriendje probeerde het vuur uit te slaan en is opgenomen met brandwonden aan zijn handen.

OJ Simpson doorgedraaid ?

In Miami belde O.J. Simpson (voormalig American Football speler en akteur in de populaire 'Naked Gun' films) 911, het Amerikaanse alarmnummer.
Hij zou ruzie hebben gehad met zijn nieuwe vriendin Christie Prody (wie?).
Simpson beweerde een woordenwisseling te hebben gehad met haar en dat ze onder de invloed van cocaine het huis uit was gevlucht.
Toen de politie langskwam zat Christie Prody echter gewoon thuis. De politie vond geen sporen van cocaine.

O.J. Simpson staat vooral bekend om de moord op zijn vrouw en haar vriendje, waarvoor hij - al dan niet terecht = werd vrijgesproken.

Planet Hollywood sluit restaurants

Afgelopen Maart verlieten Sylvester Stallone, Demi Moore, Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger de Planet Hollywood restaurantketen. Deze week sluit het bedrijf meer dan een derde van zijn 32 restaurants in de Verenigde Staten en heeft al aangekondigd dat het daar waarschijnlijk niet bij zal blijven.
De restaurantketen staat op de rand van faillissement en het is nog maar de vraag hoe lang de keten nog zal blijven bestaan.
Voorlopig zijn er nog GEEN plannen om de vestigingen elders in de wereld (bijvoorbeeld die in Amsterdam en Londen) te sluiten, maar het bedrijf sluit niks uit.

Totaal verbod op roken in het openbaar in Tucson, Arizona

Steve Leal, gemeeteraadslid van Tucson, Arizona, wil roken in het openbaar als het aan hem ligt volledig verbieden. Vooral in restaurants zou het verboden moeten worden volgens hem, maar liefst zou hij zien dat roken in het openbaar, dus ook bijvoorbeeld op straat en in de auto - waar anderen het kunnen zien - verboden wordt.
Je KUNT het ook overdrijven, zo blijkt.

Nederlanders winnen Nobelprijs voor de Natuurkunde

De Nederlandse natuurkundigen Gerardus 't Hooft en Martinus Veltman hebben vandaag de Nobelprijs voor de natuurkunde gewonnen.
Ze ontvingen de prijs voor hun bijdrage op het gebied van Quantummechanica. Ze ontdekten een schema dat aangeeft hoe de deeltjes onderling samenwerken en nog wat andere heeeele technische dingen

Op 10 December kunnen ze in Stockholm, Zweden de prijs (1,8 miljoen piek) in ontvangst nemen.
Toch lekker eten van zo'n Nobelprijs

Ketting van ruim 2,5 miljoen gejat door dief op scooter

Een brutale vlerk op een scootertje sloeg afgelopen zaterdag in Parijs het raam in van een Chanel boutique en scooterde ervandoor met een met diamanten en parels ingezette ketting ter waarde van iets onder de 3 miljoen gulden (whoa!)
Omstanders keken verbaasd toe hoe de dief er simpelweg met de gestolen ketting op een gestolen scooter vandoor ging. Op dat moment was de boutique net even gesloten voor de lunch.
Volgens de politie is de gestolen ketting een uniek stuk en is onmogelijk door de dief te verkopen, maar de meeste dieven rukken gewoon de diamanten eraf, hersnijden ze en verkopen ze alsnog zonder problemen.

Manager zorgt voor ware geldregen

In El Paso, Texas in de VS hadden rondwandelende mensen de dag van hun leven en plukten massaal geld uit de lucht.
Een manager van McDonalds was vergeten dat hij twee zakken met geld op het dak van zijn auto had staan en reed weg. De zakken vielen eraf en een ervan viel open. Het geld dat erin zat werd meteen door de wind verspreid en omstanders begonnen massaal geld te rapen

Een vrouw ging er zelfs vandoor met een hele tas. De politie wil niet zeggen om hoeveel geld het ging maar het was "A Lot."

Vliegveld zit zonder brandstof

Het Fiumicino vliegveld in Rome zat gisteren zonder brandstof (). Hierdoor werd het vliegverkeer ernstig verstoord. Vluchten werder vertraagd, gecancelled of naar andere vliegvelden gedirigeerd.
De vliegveld officials zeggen dat het probleem zich in de komende dagen vaker voor zal kunnen gaan doen.

"This is the first time since 1961 that something like this has happened at Fiumicino," zei Arnaldo Giroldi, een manager van SERAM, het bedrijf dat de brandstoftoevoer regelt op het vliegveld.

Lees HIER het hele verhaal.

US Film top 10

Hieronder een overzicht van wat de 10 best bezochte films in Amerika waren, inclusief hun opbrengsten.

postitelweekendomzet
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Double Jeopardy
Random Hearts
Three Kings
American Beauty
Superstar
The Sixth Sense
Blue Streak
Drive me Crazy
The Adventures of Elmo in Grouchland
For Love of the Game
$13,541,285
$13,012,585
$12,004,295
$9,505,313
$8,912,743
$6,123,967
$5,717,945
$3,980,182
$2,251,614
$2,148,230


Sixth Sense heeft inmiddels al een totale opbrengst van $242.710,195

Zesmiljardste wereldburger geboren

op http://www.nu.nl vond ik een berichtje dat ik vanmorgen ook al op de radio hoorde: de zesmiljardste wereldburger is gisteren geboren. Hier even wat stukjes uit dat artikeltje:

"De familie zal later op de dag bezoek krijgen van
secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan. Hij wil symbolisch de zesmiljardste wereldburger verwelkomen.
Volgens een woordvoerder van de VN berust de keuze voor het
bezoek in de Bosnische hoofstad op toeval. "Als de
secretaris-generaal in New York was geweest dan zou het een
New Yorkse baby zijn geworden. Er is geen politiek motief", zei hij. Annan arriveerde maandag in Sarajevo voor een tweedaags bezoek aan Bosnië."

"De VN bepaalde eerder dat 12 oktober de dag zou moeten zijn
waarop de zes miljardste inwoner bijgeteld kan worden. De
volkerenorganisatie erkende wel dat deze datum enigszins
willekeurig is gekozen omdat de geboorte- en sterftecijfers in de wereld steeds veranderen."


Voor meer informatie over het ''Y6B'' (Year of 6 Billion people) ga naar http://www.y6b.com
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.