Het nutteloze feitje van de dag: Kippenvel!

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Kippenvel, vrijwel iedereen heeft het op zijn tijd maar wist je dat 6% van de Nederlandse bevolking dagelijks een kippenvelmomentje hebben? "Van de volwassen Nederlanders zegt 30 procent elke week een kippenvelmoment mee te maken. Dit is een betekenisvol moment waarbij iemand positief of negatief geraakt wordt. Bij 6 procent gebeurt dit elke dag, en 6 procent krijgt nooit ergens kippenvel van. Mensen die regelmatig een kippenvelmoment ervaren vinden het leven vaker de moeite waard, en hebben vaker het gevoel iets bij te dragen aan de samenleving", zo zocht het CBS uit.

"Vrouwen hebben met 72 procent vaker dan mannen (57 procent) ten minste één kippenvelmoment per maand. 75‑plussers maken minder vaak kippenvelmomenten mee dan 18- tot 75‑jarigen: 53 procent van hen krijgt tenminste één keer per maand kippenvel, terwijl dat bij andere leeftijdsgroepen varieert van 62 tot 68 procent."

"Mensen die regelmatig (minstens elke maand) een moment beleven dat hen kippenvel bezorgt, zijn ook wat vaker gelukkig dan mensen die zulke momenten minder vaak hebben: 89 procent van hen geeft zichzelf een rapportcijfer van 7 of hoger voor geluk, tegenover 83 procent van de volwassenen die minder dan maandelijks een kippenvelmoment krijgen", aldus het CBS.

Bron: CBS
Bron: CBS