Egypte: Arrestatie en verhoor voor decoratieve piemel op cupcake

Egyptische veiligheidstroepen hebben een banketbakker gearresteerd omdat ze cupcakes van "penis decoraties" voorzag voor een privéfeestje in een sportclub in een rijke buurt in Caïro.

De vrouwelijke chef-kok werd bij haar huis gearresteerd nadat feestgangers foto's van de cupcakes hadden gedeeld op social media en met leden van de Gezira-club waar het feestje plaats vond.

Staatsmedia meldden dat veiligheidstroepen de bakker hebben opgespoord na het opnemen van getuigenverklaringen.

De zaak trok de aandacht van de minister van Jeugd en Sport, dr. Ashraf Sobhy, die toezicht houdt op clubs als Gezira. Sobhy zei dat zijn afdeling een commissie zou vormen om het incident te onderzoeken en vermeende daders te straffen.

De bakker is ondervraagd door dezelfde misdaadrechtbank die onlangs de Egyptische actrice Rania Youssef heeft veroordeeld voor "minachting van de islam en het schenden van Egyptische familiewaarden", nadat ze tijdens een televisieprogramma kritiek had geuit op haar eigen lichaamsbouw.

De krant Al Masry Al Youm meldde dat de banketbakker in tranen was toen ze bij het openbaar ministerie in Caïro werd voorgeleid. Volgens de krant vertelde ze de ondervragers dat klanten van de sportclub 'naar mijn winkel kwamen, me foto's van geslachtsdelen overhandigden en me vroegen om taartjes met deze vormen te maken.'

Na ondervraging door openbare aanklagers werd de bakker vrijgelaten op borgtocht van 5.000 EGP (£ 233).