Voor de fijnproevers

Wie er nog over denkt om Sail de komende dagen te gaan bezoeken, doet er goed aan om een polsstok mee te nemen om over de vuilnis heen te springen. Amsterdam verandert in rap tempo in een vuilnisbelt en de buitenlandse bezoekers van Sail zullen dan ook zeker hun ogen uitkijken. Het is werkelijk ongehoord dat Abvakabo FNV op deze manier vecht voor een verloren zaak en daarmee heel Nederland te kijk zet. En echt een verloren zaak, want deze staking gaat dus onder andere over het feit dat ambtenaren niet willen meedoen aan de nieuwe zorgverzekering en nog steeds heel vroeg met pensioen willen, lekkere voorbeeldfunctie ook.

Maar misschien moeten we het positief zien, Amsterdam zal niet langer de drugshoofdstad van Europa zijn maar de vuilnis- en stankhoofdstad. Vandaag wordt het 28 graden, dus reken maar dat de maden over de straat zullen kruipen. Voor de fijnproevers hier dus even een receptje voor een overheerlijke snack.

Recept: Madenchips

Verwarm de frituur op 180°C. Bak 50g maden gedurende 10 minuten, tot ze knapperig zijn. Dep het overbodige vet af. Breng op smaak met peper en zout, en dien warm op.