Hearthstone: The Year of the Raven

3. Noppie2000

Welke kaarten gaan we het meest missen?

Persoonlijk ga ik Fandral Staghelm enorm missen. Het was een kaart die ik altijd al in de game wilde hebben, zeker gezien het feit ik graag Druid speel (tot Jades een ding werden, ugh). Om beide 'Choose One-'effecten in één keer in te kunnen zetten, soms zelfs met unieke card art, is gewoon tof. Het maakte ook niet uit wat voor deck je speelde, elk decktype had wel een kaart die hier goed gebruik van kon maken.

Ook N'Zoth ga ik op zich wel missen. Een heel spel bouwde je op tot de beurt dat je N'Zoth op het veld kon gooien. Soms speelde je slechts twee deathrattles (zoals enkel Tirion en Sylvanas, toen ze nog in Standard zat) en had je al genoeg value behaald om N'Zoth te rechtvaardigen. Van de Old Gods vond ik N'Zoth de stoerste met het leukste effect. Sorry Yogg, Y'Shaarj, C'Thun.

Hearthstone Nzoth

Verder moet ik bekennen dat ik niet heel veel ga missen. Elke expansion heeft wel geresulteerd in een aantal decks waar ik een absolute hekel aan had, dus ik ben niet heel verdrietig om ze te zien gaan. 4 mana 7/7? Mazzel. Barnes? Salut. Jades en Kazakus? Haha, tot nooit meer ziens. Zo kan ik er nog wel een hoop opnoemen, en tuurlijk waren sommige decks gewoon leuk om te spelen, maar na bijna twee jaar rouw ik er niet om. Tijd voor iets nieuws!

Welke decks zijn niet meer speelbaar?

Naast de overduidelijke archetypes (Jades, C'Thun) die simpelweg al hun kaarten verliezen, durf ik ook wel te stellen dat Dragon Priest verdwijnt. De enige kaarten die het deck levend hielden waren Drakonid Operative en Netherspite Historian, die allebei verdwijnen. Zonder deze valuekaarten heeft het deck niet genoeg kracht meer. Ook verliest Big Priest Barnes, wat misschien wel dé kaart was die het deck überhaupt het zonlicht liet zien.

Hearthstone Drakonid Operative

Verder heb ik eigenlijk geen idee wat er gebeurt. We zullen het zien!

Welke decks houden stand na de update?

Burn Mage blijft ongetwijfeld een dingetje. Het deck verliest amper kaarten en heeft simpelweg een enorm sterke basis. Blizzard moet hier voorzichtig mee zijn, anders is dit het volgende deck dat wel eens een banhammer zou kunnen krijgen. Ook zie ik Zoo Priest (of hoe je het deck ook wil noemen) nog wel even meegaan, dankzij bijvoorbeeld Spiteful Summoner. Cubelock verliest ook verbazingwekkend weinig, zeker nu Doomguard de Hall of Fame heeft weten te omzeilen, dus dat wordt ook een deck om in de gaten te houden.

Is Blizard goed bezig met de huidige plannen?

Vind ik wel. De plannen om quests te verbeteren, door beloningen te verhogen en eisen te verlagen, helpen alle spelers zonder voorwaarden. Dit is zelfs nog maar het begin, want Blizzard heeft nog meer verbetering beloofd. Ook een Tournament Modus is iets waar de community al langere tijd om heeft gevraagd en gaat in 2018 eindelijk in de game komen. Het enige waar Blizzard nog eens naar zou kunnen kijken is hun singleplayer-ervaring. Dungeon Runs zijn geweldig, maar uiteindelijk is er, nadat je alles hebt verslagen, weinig reden om terug te keren. Extra beloningen of updates zouden de adventures en modi als dungeon runs een stuk interessanter maken.

Wat verwachten we van de komende expansions?

Veel kaarten, voornamelijk. Wat de thema's zijn, geen idee. Ik hoop voornamelijk dat de zwakkere klassen wat liefde krijgen, zodat we ook weer eens een Warrior of Shaman tegenkomen. Ook hoop ik dat Blizzard leert van dungeon runs en met soortgelijke, interessante modi komen. De adventures in de oude stijl zijn we allemaal wel een beetje op uitgekeken, denk ik, zeker als sommige bazen met precies hetzelfde deck te doen zijn.