RuneScape - Onthullingen

2. Overige aankondigingen

Overige aankondigingen
Er was nog een heleboel kleiner, maar toch zeer interessant nieuws te melden. In het verleden werden alle ideeën tijdens RuneFest gewoon gedeeld met de fans, wat hen uiteindelijk veel teleurstellingen opleverde.

Dit jaar waren er alleen realistische verwachtingen voor het aankomende half jaar voor RuneScape en de plannen voor het komende jaar voor Old School RuneScape. De krenten in de pap komen in vogelvlucht hier voorbij. Het publiek reageerde redelijk gelaten op de aankondigingen. Enerzijds was dit omdat ze gewend zijn aan grootse zaken en niet aan een realistisch beeld. Anderzijds was er de avond voor RuneFest (en ook erna) een groot feest. Aan de ogen van de meeste bezoekers te zien was het erg laat geworden.

Slecht Nieuws
We beginnen meteen met een domper, want dan hebben we het maar gehad. De meest aangevraagde verbetering in de game is een beter banksysteem. Op het moment is het bijvoorbeeld niet mogelijk om je spullen in de bank te vinden met filters. Deze verbeteringen laten langer op zich wachten. Die ontwikkelaars die onder andere werken aan de mobiele variant zijn namelijk dezelfde die het banksysteem moeten pimpen.

Enquête
Het enquête-systeem dat Old School RuneScape heeft, wordt in de toekomst ook geïmplementeerd bij RuneScape. Dit houdt in dat wijzigingen eerst aan de fans worden voorgelegd en dat er pas iets wordt doorgevoerd als een voorstel 75% van alle stemmen heeft.

RuneScape - Novtumberfest

Novtumberfest
Het jaarlijkse drinkgelag genaamd Oktoberfest heeft een RuneScape-variant genaamd Novtumberfest. Dit virtuele evenement wordt gehouden in de krater van Lumbridge en komt in november weer terug. Trek een maf pakje aan, doe minigames en zuip je klem. Er komt een nieuwe minigame genaamd kegger, waarbij je mensen moet bedienen en waarvoor je epische spullen kunt krijgen.

Schatkaarten
De schatkaarten worden verbeterd. Er komen leukere schatten om te vinden, zoals Saradomin pantser uit het tweede tijdperk om mee te pronken, vuureffecten op je zwaard, ijscoating voor je pantser en bijzondere voetstappen die je achterlaat op de grond.

Combat Skill Pets
Door het levellen van skills kun je een huisdier verdienen. Hiermee kun je pronken om te laten zien hoe goed je bent in houthakken of koken. Er komen nu ook huisdieren voor de verschillende vechtkunsten die je kan beheersen. De verschillende ontwerpen voor de combat pets zijn aangedragen door de fans. Er is een kleine draak die kung fu kan en een kangoeroe met grote rode bokshandschoenen. Het is dus niet altijd moeilijk om te zien waar de inspiratie vandaan kwam.

RuneScape - Combat Pets

Meer quests
De Evil Dave-quest wordt uitgebreid, zoals al eerder is aangekondigd. Ook komt er een nieuwe verhaallijn voor de piraten, genaamd Pieces of Hate. Je gaat onderzoek doen, puzzels oplossen en gaat uiteraard de zee op. Ook zijn er onder water drakentempels te verkennen in je duikerspak.

RuneScape - Piraten

Slayer eiland
Verreweg de populairste vaardigheid is Slayer. Jagex komt volgende week met een groot eiland genaamd Lost Grove, waar je helemaal los kunt gaan op monsters. Er komen ook verschillende wekelijkse activiteiten. 

Nieuwe bosses
RuneScape krijgt meer nieuwe eindbazen en eentje liep reeds in cosplay rond op RuneFest. Solak komt als slayer eindbaas in de Lost Grove. Ieder lichaamsdeel van Solak heeft zijn eigen gezondheidsbalk. Je kan hem in je eentje te lijf gaan of met maximaal zes vrienden.

RuneScape - Lost Grove
RuneScape - Lost Grove

Verbeterde skills
Jagex heeft een visie voor de komende vijf jaar betreffende vaardigheden. Jawel, skills worden in het algemeen minder grinden en leuker om aan te werken. Wat de fans ook graag willen, zijn fundamentele verbeteringen aan de vaardigheden mijnen en smeden (mining en smithing). Jagex heeft hier een aantal ideeën voor, die binnenkort aan de spelers worden gepresenteerd. Denk aan meer opties met nieuwe grondstoffen op hogere levels, zwaarder pantser en zo voorts. Zodra er genoeg steun voor is, wordt het ingevoerd. Daarnaast komen er relieken (relics) die je buffs geven om specifieke skills versneld te verbeteren. De safecracking skill wordt uitgebreid met meer perks. Er komt ook een nieuwe skill genaamd ‘deep sea fishing’. De beste visplekjes zijn steeds ergens anders om het spannend te houden.

RuneScape - Relics
RuneScape - Relics

Group Ironman
De solo-modus Ironman krijgt ook een groepsvariant. Hierbij kun je praten en interacteren met de leden van je groep.

Clans
Het wordt makkelijker voor de leiders van een clan om alles bij te houden. Ook krijgen de clans meer toepasbaarheid in de game.

RuneScape - Solak
RuneScape - Solak