De 15 leukste bands van Welcome To The Village 2016

3. Zaterdag 16 juli

Avi On Fire
13.00 uur
Ravenswoud

De zaterdag wordt dit jaar geopend door de winnaar van de 3FM Serious Talent bandcontest. Avi On Fire is het soloproject van Bram Wesdorp, bekend van Neighbour Neighbour en Yellow Grass. Van die aanstekelijke alternatieve popliedjes die meteen in je hoofd blijven zitten. Zeer geschikt voor fans van bands zoals Foster the People, MGMT, Phoenix en Foals.

Vimeo

Meindert Talma
14.15 uur
Ravenswoud

De naar eigen zeggen 'meest onbekende popster van Nederland' Meindert Talma zal op Welcome To The Village een speciale set spelen met een overzicht van de beste nummers die de boomlange muzikant in de afgelopen twintig jaar uitbracht op een twaalftal albums. De nuchtere Fries schrijft prachtige luisterliedjes die doorspekt zijn met gortdroge humor. Hoog tijd dat de rest van de wereld dat ook door gaat krijgen.

YouTube

Los Pirañas
16.30 uur
Blessum

Nadat het prettig gestoorde trio Los Pirañas eerder al te zien was op Into The Great Wide Open is het nu de beurt aan Welcome To The Village om dit olijke drietal uit Colombia te ontvangen. Los Pirañas is een band die hun muziek omschrijft als 'Tropical Noise', lekkere groovy Zuid-Amerikaanse klanken met een fijne dosis psychedelica en allerlei elektronische effecten.

Bandcamp

The Hyena Kill
18.45 uur
Ravenswoud

Volgens The Hyena Kill is niks meer therapeutisch als dingen van je afschreeuwen en dat doet de band uit Manchester dan ook uit volle macht op hun indrukwekkende debuutalbum Atomised. Het Britse duo, bestaande uit zanger en gitarist Steven Dobb en drummer Lorna Blundell, is duidelijk fan van artiesten zoals Queens of the Stone Age, Deftones, Helmet en Tool, wat ook goed terug te horen in de beukende composties van dit tweetal, die je hieronder op hun bandcamp-pagina kunt beluisteren.

Bandcamp

Black Mountain
19.45 uur
Grootegast

Black Mountain is een Canadese psychedelische stonerrockband met een zangeres wiens stemgeluid ons nogal eens doet denken aan Siouxie Sioux van Siouxie & The Banshees. De band, die in 2004 in Vancouver werd opgericht, maakt stevig spacende rockmuziek die duidelijk is geinspireerd door artiesten als Led Zeppelin, Black Sabbath en Pink Floyd. Eerder dit jaar verscheen hun vierde album IV, waarvan je hieronder een voorproefje krijgt.

Bandcamp